Drankspelletjes

Drankspelletjes Altijd leuk om in het weekend een drankje te doen met vrienden. Nog leuker wordt het als er drankspelletjes worden gespeeld. In dit artikel worden een aantal drankspellen besproken.

Bierestafette

Dit spel wordt met twee teams gespeeld. In elke teams horen evenveel personen te zitten. Zoals de naam van het spel al aangeeft, is het een estafette. Het team waarvan de laatste speler als eerste zijn glas bier op heeft gedronken, heeft gewonnen.

Follow the Leader

Bij dit spel is het de bedoeling dat er van te voren wordt bepaald wie de leader is. De persoon in kwestie mag niet weten dat hij of zij de leider is. De andere personen die deelnemen aan het spel krijgen een zogenaamd drinkwoord. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jouw drinkwoord ‘chips’ is en dat het drinkwoord van een andere deelnemer ‘seks’ is. Telkens al de leider het woord ‘chips’ laat vallen, moet jij een slokje van je drankje nemen. Indien de leider het woord ‘seks’ noemt, drinkt je maatje een slok.
Het spel is afgelopen als de leider achter zijn ware identiteit komt.

Kennisspel

Tijdens het nuttigen van alcohol kan het geen kwaad om je hersens eens flink te laten werken. Bij het kennisspel stelt iedereen omstebeurt een vraag. Indien je een fout antwoord geeft, moet je een shotje drinken. Bij dit spel kun je Triviant-vragen gebruiken, maar ook zelf vragen bedenken. Voorbeelden van geschikte vragen:

  • In welk jaar werd Suriname onafhankelijk?
  • Wat is de hoofdstad van Marokko?
  • Hoe heten de leden van the Beatles?

Een leuk detail is dat het steeds moeilijker wordt om een vraag goed te beantwoorden na het drinken van alcoholische drankjes.

Kopspijkers

Voor dit spel heb je hamers, spijkers en een groot stuk hout nodig. Degene die als eerste zijn spijker helemaal in het hout slaat, hoeft niet te drinken. De verliezers moeten een biertje atten.

Smurfenspel

Voor dit drankspel is een aflevering van de Smurfen vereist. Je kunt bijvoorbeeld op internetsites zoeken naar dergelijke afleveringen. Telkens als er 'smurf' wordt gezegd, nemen de deelnemers een grote slok van hun bier. Als er 'grote smurf' wordt gezegd, behoor je je bier te atten.

Wie heeft er ooit…

Dit is misschien wel het bekendste drankspel. Elke speler stelt omstebeurt een vraag die begint met de welbekende woorden ‘wie heeft er ooit…’. Vragen die kunnen worden gesteld, zijn bijvoorbeeld:
  • Wie heeft er ooit onder de douche geplast?
  • Wie heeft er ooit gehuild tijdens een film?
  • Wie heeft er ooit met iemand van hetzelfde geslacht gezoend?
  • Wie heeft er ooit naar een sekslijn gebeld?

Indien je een positief antwoord op de vraag kunt geven, hoor je een flinke slok van je drankje te nemen.Hoe meer mensen deelnemen aan dit spel, hoe leuker het wordt!

Zappspel

Voor dit spel heb je een dobbelsteen en een werkende tv nodig. Omstebeurt gooien de deelnemers met de dobbelsteen om te bepalen hoeveel tv-kanalen er vooruit moet worden gezapt. Er bestaan vele versies van dit spel. De bekendste versie is waarschijnlijk zap de neger. Telkens als je een negroïde persoon zapt, moet je een shotje drinken. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om kale mannen of blonde vrouwen te zappen.
© 2011 - 2021 Dezy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
10 fabeltjes over 'het glaasje te veel'"Bier na de wijn is venijn", een bierbuik krijg je na het drinken van te veel bier en zo zijn er nog wel meer fabeltjes…
Is alcoholvrij bier gezond?Is alcoholvrij bier gezond?Van een gewoon biertje met alcohol weten we over het algemeen dat het ongezond is, maar hoe zit dit eigenlijk met alcoho…
Gouden regels voor bierGouden regels voor bierHet gebruik van bier in de keuken komt weer in opmars. Het is helemaal niet meer vreemd om bij een gerecht een glas bier…

Wie is de mol spellen 1Wie is de mol spellen 1Een wie is de mol spel met vrienden spelen is één van de leukste bezigheden die je kan doen met een groep vrienden. Je h…
De beste online soccer manager tactieken & tipsMisschien ken je dit populaire online voetbalspel wel al. Online Soccer Manager is een voetbalspel waar je zelf je tacti…
Dezy (106 artikelen)
Laatste update: 12-09-2011
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Spellen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.