Kroko Loko, wie heeft de langste krokodil?

Kroko Loko, wie heeft de langste krokodil? Kinderen zullen genieten van het spel Kroko Loko. Het is grappig, educatief en staat garant voor eindeloos speelplezier. Wist je dat krokodillen hele gevaarlijke dieren zijn die alles opeten, wat maar aan hun neus voorbij komt? Hoe meer ze in dit spel eten, hoe langer ze worden. Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar tot een jaar of zeven, het is erg leuk om dit spel als volwassene met je kind te spelen. Het is een spel van Jumbo en je betaalt er ongeveer acht euro voor.

Inhoud artikel


Het belang van spelen en spelletjes doen

Spelen en dus ook het doen van een spelletje is heel belangrijk voor de ontwikkeling van de persoonlijkheid van een kind. Het heeft invloed op het intellectuele vlak, maar ook op de sociale ontwikkeling, motorische ontwikkeling en op de emoties van een kind. Een kind leert door het spelen van een spel nadenken over zaken, vooruitdenken en plannen maken. Door spelen, een spelletje te doen leert een kind hoe hij of zij omgaat met emoties en ziet ook hoe anderen omgaan met hun emoties. Door te spelen met anderen worden ook de sociale vaardigheden uitgebreid.

Jumbo

De Koninklijke Jumbo groep bedenkt, maakt en verkoopt speelgoed, spellen en puzzels. Jumbo is een bijzondere onderneming uit Nederland met een rijke historie. Verder is Jumbo distributeur voor een paar ondernemingen uit het buitenland in haar thuismarkten voor verschillende grote speelgoed/ spellijnen. Bekende producten van Jumbo: de Ik leer serie, ElectroStratego, Party & Co en de Rubik's.

JumboDiset

Een zusterorganisatie van Jumbo genaamd Diset opereert met name in Zuid-Europa (hoofdkantoor in Barcelona). Diset en Jumbo vormen samen JumboDiset, een sterk Europees speelgoedbedrijf.

Kroko Loko: inhoud van de doos

  • 4 krokodillen: 4 kopstukken, 4 staartstukken
  • 28 kaartjes met dieren
  • 1 geïllustreerde dobbelsteen
  • de spelregels staan op papier

Hoe speel je het spel

Het spel is geschikt voor twee tot vier personen (vanaf vier jaar). Eerst kiest iedereen een krokodil uit, dat wil zeggen een kaart met een kop, een kaart met een staart. De kaartjes met dieren, deze zijn kleiner dan die met de krokodillen, leg je op tafel. Aan de ene kant van de kaartjes staat een tussenstukje van de krokodil, aan de andere kant staat een land-, water- of luchtdier afgebeeld. Leg de kaartjes met de afbeelding van het stukje krokodil naar boven op tafel. De jongste speler mag beginnen, daarna gaat het spel verder in de richting van de wijzers van de klok. Gooi met de dobbelsteen.

Landdier, waterdier, luchtdier

Gooi je een landdier, draai dan één kaartje om. Staat er op het kaartje een landdier dan mag je met het kaartje je krokodil langer maken, je legt het kaartje dus tussen de kop en de staart in. Staat er op het kaartje een water- of luchtdier dan leg je het kaartje weer met de juiste zijde naar boven op tafel.

De dobbelsteen

Bij dit spel hoort een aparte dobbelsteen.
  • Landdier: een afbeelding van een konijntje met een groene achtergrond.
  • Waterdier: een afbeelding van een vis met een lichtblauwe achtergrond.
  • Luchtdier: een afbeelding van een vogel met een donkerblauwe achtergrond.
  • Op een vlakje zie je zowel een land- als water-, als luchtdier, dan mag je een kaartje naar keuze pakken.
  • Lachende krokodil: pak een tussenstukje naar keuze bij één van je medespelers.
  • Krokodil die een doek om zijn mond heeft (kiespijn): je hebt pech en moet een beurt overslaan.

Winnaar

Als er geen kaartjes meer op tafel liggen is het spel afgelopen. Degene die dan de langste krokodil heeft is de winnaar van het spel. Een spelletje kost niet veel tijd, zo kun je meerdere 'potjes' spelen en heb je meerdere winnaars.

Mijn mening over dit spel

Dit spel van Jumbo zal niet snel vervelen. Het is leuk omdat ook jonge kinderen kans maken op de overwinning, een goed geheugen is handig maar er komt ook veel geluk bij kijken. De lachende krokodil en de krokodil met kiespijn zorgen voor veel lol, al kan het ook wel eens moeilijk zijn voor een klein kind als er een tussenstukje wordt weggepakt door een medespeler. Een spelletje Kroko Loko kost niet veel tijd (15 minuten is de inschatting), fijn omdat kleine kinderen soms hun concentratie snel verliezen. De spelregels zijn gemakkelijk, het spel is van goed materiaal gemaakt, de kaartjes zijn stevig, de afbeeldingen op de dobbelsteen vervagen niet na frequent gebruik. Het kost ongeveer acht euro. Een aanrader!
© 2010 - 2024 Wolfje02, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Lessugesties kleuters: Rekenactiviteiten rondom PasenLessugesties kleuters: Rekenactiviteiten rondom PasenPasen leent zich goed voor tal van leuke lessuggesties voor kleuters. Hierbij wordt al gauw gedacht aan knutselactivitei…
Dier op Dier - Het grote avontuur - HabaDier op Dier - Het grote avontuur - HabaDier op Dier is een behendigheidsspel van Haba. Het spel is makkelijk te pakken en staat zeer snel klaar. De spelregels…
Knappe Koppen - University GamesEen bordspel voor kinderen vanaf 2 jaar, onmogelijk zou je bijna denken. Toch is het met dit spel gelukt om peuters kenn…
Het grote reken-flitsspelHet grote reken-flitsspelOm rekenvaardigheden onder de knie te krijgen zit er eigenlijk maar één ding op: er moet veel en flink geoefend worden.…
Barricade: nog erger dan Mens-erger-je-niet!Barricade is een dobbelsteenspel dat een beetje doet denken aan Mens-erger-je-niet. Maar: het is een stuk spannender, én…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Foto infoteur
  • Informatie op doos en gebruiksaanwijzing
  • Geraadpleegd op 20 januari 2016:
  • http://www.bol.com/nl/b/speelgoed/jumbo/4509762/index.html?lastId=10600
  • http://www.opvoedadvies.nl/spelen.htm
Wolfje02 (525 artikelen)
Laatste update: 20-01-2016
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Spellen
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.