Wat is Agar.io?

Agar.io is een razend populair spel maar alvorens dit gelijk op je telefoon of PC te installeren wil je natuurlijk eerst even weten waar dit spel precies over gaat en hoe dit gespeeld dient te worden. Wat zijn leuke weetjes en natuurlijk de tips en tricks. Agar.io is een heel erg speelbaar en verslavend spelletje. Het grote succes is wellicht een combinatie van de hoge speelbaarheid i.s.m. het multi-platform-karakter. Al met al een spel wat zeker de moeite waard is om minimaal eens te proberen.

Wat is Agar.io?

Agar.io is een spel dat je met heel veel mensen tegelijk kunt spelen. Ook wel multiplayer genoemd. Het spel valt online te spelen. Agar is de naam van een bindmiddel, dat is in lijn met de werking van het spel. 'io' is een verwijzing naar het topleveldomein.

Door wie is het spel ontwikkeld?

Het spel Agario is ontwikkeld door Matheus Valadares. In juli 2015 is er door de uitgever Miniclip een IOS- en Android-versie gepubliceerd.

Op welke platforms kun je Agar.io spelen

Agar.io kun je spelen op de mobiel op Android en IOS. Ook kun je het spelen in de webbrowser van de besturingssystemen: Microsoft Windows, Linux en Mac OS.

Wat is de bedoeling van het spel?

Je begint met een zogenaamde cel die een rondje voorstelt. Deze cel kun je bewegen door een veld van obstakels en andere cellen. Je cel kun je laten groeien door andere spelers op te eten. Je kunt in level groeien door het opdoen van XP. XP staat voor eXperience Points (oftewel ervaringspunten). Ook kun je munten winnen. Ook kun je in aanmerking komen voor boosts, boosts geven je versnelde ervaringspunten.

Het is de bedoeling om zo groot mogelijk te groeien. De basisgroei regel je door de gekleurde kleine hoekige blokjes op te eten. Echter dit zorgt voor een klein beetje groei, het eten van de cellen van de andere spelers zorgt voor de grote snelle groei. Des te groter de massa is des te hoger de score. De hoogste scores komen in een lijst die ook online te bezichtigen is. Het is natuurlijk de uitdaging om ten opzichte van bijvoorbeeld vrienden, familie en collega's de hoogste score te halen.

Hoe kun je de cel voortbewegen?

Er zijn een aantal mogelijkheden om een cel voort te bewegen. In de webbrowser is het de bedoeling om de cel te bewegen middels de computermuis. De spatiebalk kun je gebruiken om een cel te splitsen. De 'W'-toets is ervoor om massa te laten vallen. Dit schiet weg in de richting van de pijlcursor. Het is ook mogelijk om massa weg te schieten, tijdelijk snelheid op te bouwen, en later zelf je eigen massa weer op te eten.

Tips en trucks

Een goede tip is om te proberen om niet in meer dan vier cellen te splitsen, tenzij het is om je leven te redden. Door dit wel te doen worden al je cellen ontzettend klein en krijg je het moeilijk om ze te beheersen. Dit zorgt ervoor dat je tegenstanders een mogelijkheid krijgen om je te verslaan, door zelf te splitsen of zich op jou te concentreren.

Wees voorzichtig in FFA-modus, zelfs wanneer sommige andere cellen passief lijken richting jou (schieten van massieve balletjes door het klikken van 'W') dat betekent niet dat ze je niet op zullen eten bij de eerste kans die ze krijgen. Houd de signalen van andere spelers goed in de gaten, zeker degene die gedeeltelijk van het scherm af zijn. Een speler die jouw kant op komt, maar jouw presentie negeert, wil misschien zeggen dat hij achterna gezeten wordt door een veel grotere cel. Als toevoeging: niets anders dan de uiteinden van grotere cellen kan je beter uit het zicht houden van je mogelijke volgende aanvaller. Dus houd de omgevingssignalen sterk in de gaten en dit kan je uit vervelende situaties houden.

Wat zijn verder leuke weetjes?

Je cel valt te personaliseren, je kunt een skin (zeg maar "jasje") toevoegen waardoor je herkenbaar wordt voor andere spelers, familie en vrienden. Dit is natuurlijk leuk om te doen. Ook kun je scores opslaan, zogenaamde statistieken en je kunt je hoogste scores ook posten op Facebook en/of YouTube. Dit zijn uiteraard leuke extra's aan een online spel.
© 2016 - 2024 Softwaretester, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De geneeskracht van agar agarAgar agar wordt in de voedingsindustrie gebruikt als bindmiddel. Het is dan een gesynthetiseerd product. Verse agar agar…
Waar gebruik je agar-agar voor?Waar gebruik je agar-agar voor?Agar-agar, of gewoon agar, kun je bij de supermarkt kopen in zakjes van 2 gram. Het ziet er uit als wit poeder en is reu…
Agar-Agar: Een Aziatisch alternatief voor gelatineAgar-Agar is een vegetarisch geleermiddel, dit in tegenstelling tot gelatine dat wordt gewonnen uit dierlijk slachtafval…
Waar zit gelatine inWaar zit gelatine inGelatine is een populair geleermiddel dat bereid wordt uit lichaamsdelen van varkens, waaronder huid, kraakbeen en botte…

Familieweekend en schoolkamp: quizavond organiserenFamilieweekend en schoolkamp: quizavond organiserenQuizzen, iedereen heeft ze vaak genoeg moeten maken en spelen voor familieweekenden, spelavonden of schoolkampen. Steeds…
Travian aanval: uitleg van een trein makenTravian aanval: uitleg van een trein makenIn Massive Multiplayer Online Game (MMOG) Travian draait alles om krachtmeting tussen legers van de spelers. Ervaren spe…
Bronnen en referenties
  • http://agar.io
  • http://agario.wikia.com/wiki/Tips,_Tricks,_and_Mechanics
Softwaretester (24 artikelen)
Gepubliceerd: 19-01-2016
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Spellen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.