Travian - zo verdien je gratis goud

Travian - zo verdien je gratis goud Regelmatig vragen spelers van de online game Travian zich af of zij wel kunnen meedraaien met de top, als zij niet bereid zijn echt geld uit te geven. Het gebruik van het virtuele betaalmiddel goud heeft zeker grote voordelen. Maar de gratis features zijn eindeloos en hiermee heb je in principe dezelfde mogelijkheden als spelers die met echt geld spelen. Veel versterkende opties in Travian kosten goud. En goud kost geld. Je kunt dit omzeilen en gratis gebruikmaken van al die voordelen: verdien gratis goud.

Discussie rondom Travian goud

Goud is een virtueel betaalmiddel in Travian. In tegenstelling tot zilver, ook een betaalmiddel, kun je goud kopen met echt geld. En met goud kun je heel handige spel-opties betalen, die je snel hogerop kunnen helpen. Er zijn spelers die uit principe zonder goud spelen. Op het algemene forum van Travian kun je geregeld discussies lezen over het gebruik van goud en de vraag of goud het spel 'verziekt'. Maar met handig spel en veel geduld kun je heel goed genieten van de voordelen die goud biedt, zonder dat het je één eurocent kost. Onthoud wel dat goud, al is je berg zo groot als van Dagobert Duck, nooit een garantie is om het spel te winnen of zelfs maar mee te draaien in de top! Je kunt nog zoveel geld uitgeven, zonder tactisch spelen en weloverwogen keuzes helpt goud je niet hogerop. Het is essentieel waaraan je het goud besteedt. Tel daarbij op de hoeveelheid tijd en teamwork die nodig is om werkelijk goed spel te leveren en je snapt dat goud niet heilig is, maar alleen een handig hulpmiddel. Des te meer redenen om het zo voordelig mogelijk te verkrijgen.

Bron: Ingame screenshot TravianBron: Ingame screenshot Travian

Zilver voor de veiling

Hoe kom je aan goud? Allereerst heb je zilver nodig. Elke speler heeft een zogenaamde held. Deze kan legers aanvoeren, maar ook zelfstandig op pad gaan om dieren te vangen of te doden, of om op avontuur te gaan. Op zo'n avontuur kan de held allerlei attributen vinden. Zalf, om sneller te genezen bijvoorbeeld. Maar ook wapens, waarmee je held en de troepen sterker worden. Er zijn veel voorwerpen die je een voorsprong kunnen geven in het spel. Zodra je tien avonturen met je held hebt voltooid, mag je deelnemen aan de veiling.

Zilver verdienen

Heb je iets dubbel, of niet meer nodig, dan kun je het te koop aanbieden op de veiling. Iedereen kan er dan op bieden en je wordt betaald met zilver. Dit zilver kun je gebruiken om zelf iets te kopen op de veiling. Als je held dood is, wek je hem tot leven met een magische emmer. Koop een kunstwerk als je meer cultuurpunten nodig hebt voor het stichten van een volgend dorp. Wat is nu de truc? Ga je niet te buiten aan het kopen van al die handige attributen! Je kunt het zilver namelijk ook bewaren en inwisselen voor goud.

Goud om voordelen te kopen

Bron: Ingame screenshot Codex VictoriaBron: Ingame screenshot Codex Victoria
Met goud kun je geen voorwerpen kopen. Je kunt het gebruiken om je grondstoffenproductie te verhogen of om gebouwen, die normaal gesproken nog uren in de steigers staan, direct klaar te zetten. Met goud betaal je de bouwmeester, die zorgt dat er automatisch gebouwd wordt zodra er genoeg grondstoffen zijn, of zodra een nog lopende bouwopdracht is afgerond. Ook kun je goud grondstoffen wisselen in je eigen dorpen en troepen uit verschillende dorpen samenvoegen. In het ziekenhuis kun je met goud gesneuvelde soldaten nieuw leven inblazen en je kunt er zelfs treinen mee sturen. Maar er zijn nog twee heel nuttige opties die betaald worden met goud: het plus-account en de goudclub. Een plus-account koop je voor een week per betaling. Dit geeft je allerhande voordelen, zoals twee bouwopdrachten tegelijk geven. Maar ook je berichten archiveren en aanvallen in je andere dorpen zien aankomen. Je markthandelaren kunnen automatisch twee of drie keer de opgegeven route lopen.

Goudclub

De toegang tot de goudclub kost veel meer goud, maar deze koop je eenmalig en is de hele server geldig. Je kunt hiermee je troepen in je hoofddorp automatisch laten vluchten als je wordt aangevallen, automatische handelsroutes tussen je dorpen instellen, een farmlijst maken en nog veel meer.

Gratis goud verdienen

Er zijn verschillende manieren om aan (veel) gratis goud te komen, dus zonder daar echt geld aan uit te geven. Je kunt bijvoorbeeld na het aanmaken van een account al je vrienden via mail met een speciale link uitnodigen om ook Travian te gaan spelen. De link is gekoppeld aan jouw account, zodat bekend is welke nieuwe spelers via jou zijn binnengekomen. Zodra zij hun tweede dorp stichten, ontvang jij goud als beloning. Als je toch al van plan was om met een groep vrienden te starten op een Travian server, doe dit dan via zo'n link. Je kunt bijvoorbeeld afspreken wie als eerste start en dan de anderen een link sturen. Ook met het voltooien van opdrachten van de zogeheten 'adviseur', die spelers in het begin van het spel begeleidt, kun je goud verdienen. Maar de snelste manier om gratis goud te verdienen is door zilver in te wisselen. En zilver krijg je door jezelf te beheersen en wat geduld te hebben.

De gouden tip

De gouden tip voor het verdienen van goud is: heb geduld! Verkoop zo veel mogelijk items die je vindt op avontuur en laat je niet verleiden om zelf spulletjes te kopen. Vooral aan het begin van een server zijn praktisch alle voorwerpen die je vindt op avontuur, geliefd in de Travian-wereld. Er wordt dan heel veel zilver geboden op spulletjes die later in het spel hun waarde verliezen. Sommige items blijven wel veel zilver opbrengen, ook als de server al ver gevorderd is. Dat geldt bijvoorbeeld voor alles wat extra cultuurpunten oplevert. Maar als je in het begin van het spel alles meteen verkoopt op de veiling, zul je zien dat je binnen afzienbare tijd veel zilver hebt verzameld. Daarmee kun je vrij vlot goudclub kopen voor de hele server en zelfs voldoende overhouden om je grondstoffenproductie flink op te pompen. Waarschijnlijk kun je er zelfs een paar keer plus-account van kopen. Blijf je nu de hele server goed opletten welke voorwerpen geliefd zijn en veel opbrengen op de veiling, dan kun je het plus-account in principe eindeloos blijven verlengen. Maak wel altijd de afweging wat jou het meeste voordeel oplevert: het voorwerp zelf gebruiken of verkopen? Zo kun je meespelen met de top, zonder dat het je euro´s kost.

Zuinig met zilver
Voor de dagelijkse beloningen die je kunt ontvangen door het uitvoeren van opdrachten, heb je ook zilver nodig. Je 'moet' een veiling winnen om het maximale aantal punten te behalen. Ook hiermee is het zaak om geduld te hebben. Probeer niet vanaf het begin van een server die punten allemaal binnen te slepen. Het kost je meer dan het je oplevert. Als je een tweede dorp hebt gesticht, wordt het al iets makkelijker. Pas vanaf je vierde dorp wordt het interessant om alle honderd dagelijkse beloningspunten binnen te slepen. Laat je vooral niet 'opjagen' om zilver en goud uit te geven. Wees zuinig met zilver en spaar voor goud. Wie zijn hoofd koel houdt, speelt met gemak een hele Travian server uit met gratis goud.
© 2016 - 2024 Chelsea, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Keurmerk goud en keurmerk zilverKeurmerk goud en keurmerk zilverWat is echt zilver of echt goud en waaraan ziet u dat? Het keurmerk voor goud of zilver geeft aan wat het gehalte aan go…
Travian, Een Korte UitlegTravian is een zeer populaire online game dat over de hele wereld wordt gespeeld. Het is te beschrijven als een online c…
Investeren in goud of zilverDe aandelenbeurs heeft slechte jaren achter de rug sinds de kredietcrisis begon. De koersen zijn inmiddels weer gestegen…
Gouden sierraden ruilen voor geldDoor de hoge prijs van goud, wordt het steeds interessanter om gouden sierraden om te smelten. Particulieren worden aang…

Travian aanval: uitleg van een trein makenTravian aanval: uitleg van een trein makenIn Massive Multiplayer Online Game (MMOG) Travian draait alles om krachtmeting tussen legers van de spelers. Ervaren spe…
Travian voor beginners: hoe speel je dit gratis online spel?Travian voor beginners: hoe speel je dit gratis online spel?Travian is een gratis online Massive Multiplayer Online Game (MMOG) waarin je dorpen kunt bouwen, legers kunt trainen en…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Ingame screenshot Travian,
  • https://ts15.travian.nl/
  • https://wbb.forum.travian.com/index.php?board/977-nieuws-aankondigingen-en-richtlijnen/
  • https://wbb.forum.travian.com/index.php?thread/575130-nieuwe-ui-stam-specifieke-gebouwen-en-achtergronden-komen-naar-de-reguliere-serv/
  • Afbeelding bron 1: Ingame screenshot Travian (https://ts15.travian.nl/)
  • Afbeelding bron 2: Ingame screenshot Codex Victoria (https://ts15.travian.nl/)
Chelsea (44 artikelen)
Laatste update: 16-01-2020
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Spellen
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.