Habbo bedrijfswereld

Veel mensen denken als ze de naam Habbo horen aan een spel dat vooral draait om het bouwen van kamers en het maken van vrienden. Er zijn in Habbo heel veel bedrijven en dit is best wel te vergelijken met een bedrijf in het echt. Bij de meeste bedrijven in Habbo moet je trainingen volgen om uiteindelijk hogerop te kunnen komen. Na deze trainingen moet je ook een toets maken en voor de toets moet je natuurlijk goed leren. Ja, leren voor Habbo…

Wat is Habbo?

Habbo Hotel is een online community voor tieners van 12 tot 18 jaar waarbij je jouw eigen karaktertje en kamers kunt ontwerpen in het hotel, aldus Habbo zelf. Om in Habbo kamers te ontwerpen moet je meubels hebben en die meubels kan je kopen met credits of verdienen door activiteiten te ondernemen in het hotel.

Wat zijn credits?

Je betaalt op Habbo met credits. Deze credits kun je met echt geld kopen of verdienen door dingen te ondernemen in Habbo. Nadat je credits hebt gekocht, heeft het geen waarde meer in geld. Habbo zegt hier zelf over dat je de spullen (dus ook de credits) leent van Habbo en het ook geen restwaarde meer heeft wanneer je stopt met het spel.

Bedrijven in Habbo

De bedrijven die het meest bekend zijn in Habbo zijn Imperial Maffia, FBI Hawaii, Ministerie van Defensie en Politie Amsterdam. Sommige van deze bedrijven bestaan al sinds 2009. Het draait bij deze bedrijven erom om het grootste bedrijf van Habbo te zijn en voor werknemers om zo hoog mogelijk te komen binnen het bedrijf en natuurlijk om het loon. Sommige bedrijven hebben directieleden, andere weer een raad van bestuur en weer andere hebben high councils om maar een paar hoge rangen binnen een bedrijf te noemen.

Loon verdienen

Veel mensen werken bij een bedrijf voor het loon. Dit loon kan oplopen tot 20 credits per dag, hiervoor moet je natuurlijk wel flink werken. Meestal moet je voor 1 credit-loon een uur aanwezig zijn geweest. Om het maximale loon te kunnen ontvangen ben je al snel een hele dag kwijt, ofwel een hele werkdag. Het meest schokkende is dat best veel mensen in het weekend 20 credits per dag halen. Dit betekent dat ze vanaf de opening (8 uur) tot het moment dat iedereen loon krijgt (meestal 20 uur) aanwezig moeten zijn geweest.

Trainingen en toetsen

Om sneller loon te verdienen en meer verantwoordelijkheid te krijgen moeten alle mensen trainingen krijgen en uiteindelijk moeten ze een toets maken over de training. Dit betekent dat veel mensen echt moeten gaan leren voor Habbo om een hogere rang binnen een bedrijf te kunnen krijgen. Des te hoger je komt, des te moeilijker de trainingen worden. Uiteindelijk moet je ook werkstukken maken en projecten uitvoeren om hogerop te kunnen komen. Werkstukken moeten meestal rond de 500 woorden bevatten en in de projecten moet veel tijd zijn gestoken.

Hoge functie

Als je eenmaal een hoge functie hebt binnen een bedrijf moet je alsnog heel veel doen. Zo heb je bijvoorbeeld een directeur van onderwijs. Hij/zij moet alle trainingen/toetsen maken en werkstukken en projecten bedenken. Vaak kiezen deze mensen ervoor om een trainingsmodule te maken, dit bevat al snel 20 pagina’s in Word en kost zeer veel tijd. Bij de meeste grote bedrijven hebben alleen 16+'ers een belangrijke functie. Dit is puur omdat alles best moeilijk is en je een behoorlijk niveau moet hebben. De eigenaren van een bedrijf verschillen tussen de 18 en 25 jaar qua leeftijd.

Imago van bedrijven

Ook in Habbo is het belangrijk dat mensen met een hoge functie binnen een bedrijf zich goed gedragen. Wanneer iemand slecht gedrag vertoont kan dit ‘’gescreend’’ worden en getoond worden aan de eigenaar van een bedrijf. Ook heeft de Habbo bedrijfswereld vele kranten en daar kan dit ook in verschijnen. Deze kranten worden door veel mensen gelezen en zodra een bedrijf slecht in het nieuws komt, wordt het bedrijf ook zichtbaar minder druk. Ook proberen andere bedrijven het imago van hun concurrent te verpesten. Dit doen ze bijvoorbeeld door infiltranten (spionnen) te sturen of de kamer te ‘’trashen’’ (alle meubels uit de kamer verplaatsen).

Kortom, Habbo is allang niet meer het spel van vroeger in de jaren dat het spel erg populair was. Het gaat anno 2015 niet meer om kamers bouwen, maar om zo hoog mogelijk binnen een bedrijf te komen. De meeste mensen werken tegenwoordig bij een bedrijf of ze handelen om zoveel mogelijk credits te krijgen.
© 2015 - 2024 Erik-b, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Habbo: Het promoten van je kamerHabbo (ook bekend als habbohotel) is een online spel gericht op jongeren. Wellicht speel je het en heb je ook al een moo…
Cadeaubon: leuk om te gevenCadeaubon: leuk om te gevenSoms heb je werkelijk geen idee wat te geven aan iemand die jarig is en met geld aankomen vind je wel erg saai. Een cade…
Veilig wachtwoord kiezen, hoe doe je dat?Veilig wachtwoord kiezen, hoe doe je dat?In oktober 2009 was het weer zover, massaal werden Hotmail wachtwoorden gekraakt. Het bericht bereikte kranten en nieuws…

Score! Hero - recensie verslavende smartphonegamerecensieScore! Hero - recensie verslavende smartphonegameSteeds meer mensen gebruiken dagelijks een mobiele telefoon. De evolutie van het 'mobieltje' is echter zo ver doorgegaan…
Een uitdagend spel zelf maken en spelen: tangramEen uitdagend spel zelf maken en spelen: tangramHet spel tangram is oorspronkelijk uit China afkomstig. Bij dit spel moeten een zevental geometrische figuren steeds zo…
Erik-b (3 artikelen)
Gepubliceerd: 02-12-2015
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Spellen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.