InfoNu.nl > Hobby en Overige > Spellen > Spelrecensie: Rush Hour Deluxe Edition
recensie

Spelrecensie: Rush Hour Deluxe Edition

Spelrecensie: Rush Hour Deluxe Edition Het spel Rush Hour Deluxe Edition komt van het merk Thinkfun. Het tactische denkspel is voor mensen bedoeld die het leuk vinden om in hun eentje te puzzelen. Er zijn vijf niveaus, namelijk: beginner, gemiddeld, gevorderd, expert en grootmeester. Er zijn 60 uitdagingen aanwezig die je kan spelen. Het spel is bedoeld voor spelers van 8 tot en met 99 jaar. Het spel Rush Hour Deluxe Edition is een variant op Rush Hour. Rush Hour heeft dezelfde bedoeling als de Deluxe Edition. Het enige verschil met Rush Hour is dat je bij de Deluxe Edition speelt met 60 kaarten in plaats van 40 kaarten. De prijs die je moet betalen voor de Deluxe Edition is ongeveer 25 euro, afhankelijk van de winkel/website waar je het koopt.

Bedoeling Rush Hour Deluxe

De bedoeling van het spel Rush Hour is: je rode auto staat in een file en daarom moet je auto's en vrachtwagens verschuiven zodat je met jouw rode auto uit de drukte kan komen. Je kan niet alle kanten op want het speelveld is beperkt. Hoe moeilijker de uitdagingen worden, hoe meer stappen je moet ondernemen om de rode auto te bevrijden uit de chaos. Als je niet meer weet hoe je verder moet, kan je aan de achterkant van het opdrachtkaartje de oplossing vinden. Het is verboden om vrachtwagens en auto's op te tillen.

Langdurig spelplezier

Het is een leuk spel omdat je veel moet puzzelen binnen het spel. Tijdens het spel is het de bedoeling dat je jouw rode auto door de chaos kan leiden. De andere voertuigen moeten zo verschoven worden dat er een doorgang verschijnt. Het is prettig dat je Rush Hour in je eentje kan spelen. Want soms heb je de behoefte om in je eentje een spelletje te doen en niet met meerdere mensen. Dit spel is uitermate geschikt voor langdurig speelplezier. De moeilijkste kaartjes kunnen tot wel uren aan speelplezier opleveren. Het spel ziet er ook goed verzorgd uit.

Afbeelding van het spelbordAfbeelding van het spelbord

In de doos zit...

In de doos van het spel Rush Hour Deluxe Edition zitten in een verpakking 60 kaartjes. In de doos vind je ook twaalf auto's en vier vrachtwagens. Het bord heeft zes vakjes van onder naar boven en zes vakjes van links naar rechts. In het spelbord zit een gleuf waardoor je de uitdaging (het kaartje) wat je aan spelen bent, erin kan doen zodat je de beginpositie van de auto's weet. Er zijn in totaal tien beginnerskaartjes, tien kaartjes van gemiddeld, tien kaartjes van gevorderd, vijftien kaartjes van expert en vijftien van het type grootmeester. In de doos vind je ook een klein boekje waar alle andere spellen van Thinkfun (merk van de uitgever van het spel) in staan.

Verschillende uitdagingen

Bij het spel Rush Hour Deluxe Edition zitten dus 60 kaartjes. Meestal duren de beginnerskaartjes ongeveer één tot tien minuten. De vijftien kaartjes van grootmeester kunnen ontzettend lang duren. Als je een grootmeester bent in het spel zal dit eenvoudiger worden, een normale tijd om een uitdaging van grootmeester op te lossen is ongeveer, tien minuten tot drie uur (afhankelijk van de snelheid). De kaartjes van grootmeester zijn het lastigst. Tussen beginner en grootmeester zitten van makkelijk naar moeilijk, gemiddeld, gevorderd en expert.

Andere spellen van het merk Thinkfun

Als je bent uitgespeeld met Rush Hour Deluxe Edition zijn er genoeg andere kaartjes die je als uitbreiding kan kopen. Het spel Rush Hour Deluxe Edition komt van het merk Thinkfun. Andere spellen van het merk Thinkfun zijn:

Rush Hour

Bij de gewone Rush Hour heb je 40 uitdagingen (kaartjes) met vier verschillende soorten moeilijkheidsgraden. Net zoals de Rush Hour Deluxe Edition moet je zorgen dat de rode auto de uitgang op het spelbord vindt.

Uitbreidingen

Rush Hour 2,3 en 4 zijn uitbreidingen op het gewone spel Rush Hour. Elke set bevat 40 kaartjes aan nieuwe uitdagingen. Bij elke uitbreiding is er ook een nieuw ontsnappingsvoertuig.

Voor de kleine kinderen

Voor de kleine kinderen (van 6-8 jaar) die graag in hun eentje een spelletje spelen is er Rush Hour Junior. In plaats van een rode auto moet je een ijskar de drukte uit loodsen.
© 2015 - 2019 Voetbol, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Stress en burnout in de midlifeStress en burnout in de midlifeDe eerste jaren met een baan zijn nog overzichtelijk. Maar dan gaat alles snel: huwelijk, eerste kindje, eigen huis en v…
Earth Hour  Een uur lang het licht uitEarth Hour Een uur lang het licht uitEarth Hour is een uur voor de wereld: overal in de wereld gaat een uur lang het licht uit. Het is een actie die duidelij…
Wereld doet een uur het licht uit: Earth Hournieuws uitgelichtWereld doet een uur het licht uit: Earth HourEen uurtje het licht uit doen, heeft dat nou zin? Jazeker, wel als we het wereldwijd gaan doen! In 2016 is het alweer he…
Gucci-parfums: enkele populaire Gucci-vrouwengeurenGucci-parfums: enkele populaire Gucci-vrouwengeurenGucci is een van de toonaangevende ondernemingen in de mode-industrie en dit Italiaanse bedrijf focust zich onder andere…
FIFA 16: Deluxe en Super Deluxe Edition PS3, PS4 & XboxDe uitgebreide versies van FIFA 16 heten dit jaar de Deluxe Edition en Super Deluxe Edition. Voorgaande jaren werd deze…

Reageer op het artikel "Spelrecensie: Rush Hour Deluxe Edition"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Voetbol
Laatste update: 04-11-2018
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Spellen
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!