Pc game: Farming simulator 2013

Farming simulator 2013 is de opvolger van de 2011 versie. Het is een game voor op de computer, je beschikt over een kleine boerderij die je moet proberen uit te bouwen tot een reusachtig bedrijf.

Nieuwigheden

In tegenstelling tot de vorige versie is er veel veranderd, zo kan je nu ook aardappelen en bieten verbouwen. Ook is er de mogelijkheid om schapen en kippen te houden, in plaats van alleen runderen. Ook zijn er weer enkele nieuwe landbouwmachines bijgekomen. En uiteraard is er ook weer een hele nieuwe map met een ruime keuze aan velden.

Doelstelling

In het begin start je met enkele velden, een paar oude machines en een klein startkapitaal. Voor je zelf kan je drie keuzes maken, je kan kiezen om alleen gewassen te telen, alleen vee of voor de uitdaging gaan en ze beiden te gaan produceren. Naarmate het spel vordert zul je geld gaan verdienen door bijvoorbeeld verkoop van melk of graan. Dit geld kan je dan weer gaan gebruiken om nieuwe en betere machines te kopen, nieuwe velden te kopen, of de vee stapel uitbreiden.

Multiplayer

Naast de carrier modus kan men ook online spelen. Samen met vrienden of onbekenden een boerderij uitbouwen. Ook is er een chatvenster voorzien zodat er steeds gecommuniceerd kan worden.

Dieren

De dieren zijn een belangrijke bron van inkomsten, er zijn drie verschillende soorten die we even kort gaan uitleggen. Het pluimvee: men kan kippen kopen die eieren leggen deze kan men in het dorp gaan verkopen. De runderen: deze leveren melk die automatisch wordt opgehaald de runderen moeten wel gevoederd worden iets wat bij de kippen niet moet gebeuren. De schapen: de wol van de schapen kan ook verkocht worden deze wol kan men op een pallet vinden die bij de schapen staat de schapen moeten ook gevoederd worden.

Landbouwmachines

Tractoren

De tractoren zijn vooral van het merk Deutz op enkele uitzonderingen na zoals twee lamborghini tractoren. Er is keuze uit maar liefst zeventien tractoren van een old timer tot de meest krachtige die er bestaan. Ook is er een trekker met cultuurbanden voor het besproeien van gewassen, ook zijn er twee kniktracktoren te koop een met en een zonder rupsen.

Grondbewerking

Bij de grondbewerkingsmachines kunnen we drie groepen onderscheiden, ploegen, cultivators en zaaimachines. Horsh en Amazon zijn de twee grote merken in het spel met veel variatie aan machine types. Er zijn zaaimachines voor zowel graan, gras, mais en aardappelen. Er kan ook uit drie ploegen gekozen worden, bij de cultivators kan men kiezen uit breedtes van twee tot acht meter.

Hooibouw

Naast gewassen als graan en mais maakt hooi en gras ook een groot deel van het werk uit hiervoor is er daarom ook weer een brede waaier aan maaiers, schudders, harken en persen. De persen zijn van het merk Krone, ook is er een maaimachine van Krone aanwezig in het spel. De andere maaibalken, schudders en harken zijn van het merk Kuhn, men kan uit drie schudders en drie harken van verschillende grote kiezen.

Bemesting

Bemesting is niet noodzakelijk in het spel, maar het verhoogt wel de opbrengst van de gewassen. Er zijn vier verschillende mestsoorten: sproeistof, voedsel, vaste mest en drijfmest. Voor elk soort meststof zijn er ook aangepaste machines, die vooral van Amazon komen.

Oogstmachines

Dit zijn toch wel belangrijke machines in het proces om gewassen te telen hierbij heeft men keus uit vijf Deutz combines. Naast de combines is er ook nog een Krone hakselaar te koop en ook nog een aardappel- en bietenrooier. Die twee laatste kunnen als zelf rijder verkregen worden maar ook voor achter de trekker te hangen.

Mods

Naast de machines die al in de game zaten, kunnen er ook talrijke machines en maps gedownload worden op een van de sites.
Het nadeel hiervan is dat ze soms maar half uitgewerkt zijn en voor storingen in het spel kunnen zorgen.
© 2014 - 2024 Bloggerke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Je autorijbewijs halen? Wat is er allemaal op de markt?Je bent eindelijk zo oud dat je beginnen mag met het lessen voor je auto rijbewijs. Je hebt er hard voor gespaard en nu…
In welke situaties worden computersimulaties gebruikt?Computersimulaties hebben erg veel verschillende toepassingen. Ze worden onder meer in de wetenschap (voor de geneeskund…
Het kopen van een gebruikte tractorHet kopen van een gebruikte tractorAls je een gebruikte tractor koopt zijn er veel dingen waar je op moet letten. Lees hier alles over het kopen van een ge…

Monopoly: het meest fout gespeelde spel ter wereld!Monopoly: het meest fout gespeelde spel ter wereld!Wie kent Monopoly niet? En wie heeft het niet gespeeld als kind? En wie herinnert zich niet de soms eindeloze potjes waa…
Hoe het beste kennis te maken met de moderne bordspellenHoe het beste kennis te maken met de moderne bordspellenWat is er leuker dan met familie en vrienden een leuk bordspel te spelen? Maar veel mensen kennen de moderne bordspellen…
Reactie

Maikel de Boer, 13-10-2014
Hoi beste medespelers

Ik heb een vraag en niemand kan die beantwoorden. Ik hoop dat jullie dat wel kunnen
De vraag is: kan je velden op farming simulator 2013 ook VERKOPEN?

Alvast bedankt met het antwoord
Gr boer maikel Reactie infoteur, 15-10-2014
Hallo Maikel.

Voor zo ver ik weet is het onmogelijk om velden terug te verkopen.

mvg

Bloggerke (13 artikelen)
Gepubliceerd: 26-03-2014
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Spellen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.