Speelgoed voor een kind van 2 jaar: cadeautips

Speelgoed voor een kind van 2 jaar: cadeautips Ben je op zoek naar een leuk en leerzaam cadeau voor je peuter van 2 jaar, maar heb je geen inspiratie? Geen nood, want de keuze is juist groot. Denk bijvoorbeeld aan imitatiespeelgoed waarmee peuters volwassenen na kunnen doen. Of de allereerste gezelschapsspelletjes, waarmee je kind om leert gaan met spelregels, winnen en verliezen. Of spelletjes voor één speler waarmee je kind de basis van het logisch denken leert. Ook zijn er veel verschillende soorten eerste puzzels. Verder is 2 jaar een leuke leeftijd om te leren stempelen, kleuren, verven en stickers plakken. Of om te spelen met magneten. En natuurlijk zijn er ook blokken in alle soorten en maten, waarmee lekker gebouwd kan worden.

Imitatiespeelgoed

Kinderen van 2 jaar vinden het geweldig om volwassenen na te doen (imitatiespel). Gewone spullen uit de alledaagse wereld van volwassenen vinden ze reuze interessant. En wat is er dan leuker dan de speelgoedversie ervan cadeau te geven? Denk bijvoorbeeld aan:
 • Speelgoed keukentje met keukengereedschap (mixer, broodrooster, citruspers, enz.)
 • Speelgoed afwasteiltje, afwasborstel en afdruiprekje
 • Speelgoed kassa met speelgoed boodschappen en nepgeld
 • Kinderstrijkplank
 • Kinderwasrekje
 • Speelgoed werkbank met speelgoed gereedschap
 • Tuingereedschap (kindergieter, kinderhark, speelgoed kruiwagen, speelgoed grasmaaier, enz.)
 • Kinderbezem/stoffer en blik
 • Speelgoed schoonmaakspullen

Gezelschapsspellen

Junior Pictolino

Junior Pictolino (Ravensburger) is een leerzaam rankschikkingsspel dat bestaat uit vier legborden en 24 speelstenen. Het kan niet alleen als gezelschapsspelletje, maar ook alleen gespeeld worden.

1 speler: kies een legbord uit. Maak de afbeelding compleet door de zes bijbehorende speelstenen op de goede plek te leggen.
2-4 spelers: kies een legbord. Hussel de bijbehorende speelstenen van iedereen door elkaar en leg ze met de afbeelding naar boven. Zoek om de beurt een speelsteen die bij jouw legbord hoort. Vertel de andere kinderen wat er op jouw speelsteen te zien is. Als alle speelstenen op zijn, is het spel afgelopen. Er zijn geen winnaars of verliezers.

Wedstrijdvariant: leg de speelstenen met de afbeelding naar beneden. Ben je aan de beurt? Draai dan een speelsteen om. Laat hem aan iedereen zien en vertel wat erop te zien is. Wie het plaatje op zijn speelbord ziet, mag ‘hier!’ roepen en de speelsteen erop leggen. Wie zijn speelbord als eerste vol heeft, heeft gewonnen.

Bloemenfee

Met het stapelspel Bloemenfee (Haba Mijn Eerste Spellen) leert je kind drie kleuren en drie vormen herkennen en ordenen. Het kan als gezelschapsspel of alleen gespeeld worden. Gooi met de figuurdobbelsteen. Gooi je een kleur? Dan mag je een houten stuk van deze kleur pakken en op een bloemenveld leggen. Gooi je een ster? Dan mag je zelf een kleur kiezen. Gooi je de afbeelding van de bloemenfee Rosalina? Dan moet je haar één stapje vooruit zetten op het speelbord, richting het bloemeneiland. Zorg dat alle bloemstelen helemaal volgroeid zijn voordat Rosalina op het bloemeneiland aankomt, want anders heb je verloren! Zijn alle bloemstelen op tijd klaar? Dan vliegt Rosalina direct naar het bloemeneiland en tovert er mooie bloemen aan. Bij meerdere spelers winnen of verliezen alle spelers samen.

Voelen en Tasten

Voelen en Tasten (Haba Mijn Eerste Spellen) is een leuk voelspel voor twee kinderen vanaf 2 jaar. Bij het spel zitten een voelschaap met een opening erin, twaalf houten stukken (etenswaren) en zes klaverblaadjes. Wat heeft het schaap gegeten? Is het kaas, worst, chocolade, komkommer, een bolletje of toch een croissant? Voel in zijn buik en probeer het te raden. Heb je het goed? Dan mag je een klaverblaadje pakken. Nu is het volgende kind aan de beurt. Het spel is afgelopen als alle klaverblaadjes op zijn. De speler met de meeste klaverblaadjes heeft gewonnen.

Kleine Bouwmeesters

Met het spel Kleine Bouwmeesters (Haba Mijn Eerste Spellen) leert je kind spelenderwijs vormen herkennen en ordenen. Je kind kan dit spel alleen spelen, of samen met anderen.

Samen winnen of verliezen: kijk goed naar de vorm van de bouwstenen en leg ze op de goede plek in de steengroeve. Verdeel de zes bouwplaatsen over de spelers. Gooi om de beurt met de figuurdobbelsteen. Gooi je een vrachtwagen? Rij dan met de vrachtwagen naar de ingang van de steengroeve, kies een bouwsteen uit die bij jouw bouwplaats hoort en leg hem erop. Gooi je een benzinepomp? Dan is de benzine op en moet de vrachtwagen eerst getankt worden. Daarna mag je alsnog een bouwsteen halen bij de steengroeve. Gooi je de zon? O, o, dan verstrijkt de tijd en moet je de zon een veld vooruit zetten, richting de kerktoren. Lukt het jullie om alle bouwopdrachten uit te voeren voordat de zon de kerktoren heeft bereikt? Dan hebben jullie allemaal gewonnen! Lukt het niet? Dan heeft iedereen verloren.

Wedstrijdvariant: gooi je een zon? Dan moet je een beurt overslaan (de zon wordt niet vooruit geplaatst richting de kerktoren). Wie als eerste al zijn bouwstenen heeft gelegd, heeft gewonnen.

Teddy’s Kleuren en Vormen

Met het spel Teddy’s Kleuren en Vormen (Haba Mijn Eerste Spellen) leert je kind spelenderwijs verschillende kleuren en vormen herkennen. Je kunt het spel zo spelen dat er een winnaar en verliezers zijn, of juist zo dat iedereen samen wint. Je kind kan het spel ook alleen spelen.

Zonder verliezers: gooi om de beurt met de figuurdobbelsteen. Is het een cirkel, driehoek, vierkant of bloem? Dan mag je een houten puzzelstuk pakken en dit in de bijpassende uitgesneden vorm op het speelbord leggen. Gooi je een ster? Dan mag je zelf een puzzelstuk uitkiezen en het op de juiste plek leggen. Gooi je het gezicht van Teddy? Dan is Teddy jarig. Steek allemaal je handen in de lucht en roep: ‘Verjaardagsfeest! Jippie!’. Als alle vormen op de goede plek leggen, is het spel afgelopen. Iedereen heeft gewonnen! Dit spel is ook te spelen met kleuren. Kijk dan niet naar de vorm, maar naar de kleur die je gegooid hebt.
Wedstrijdvariant: Mag je een puzzelstuk leggen? Leg er dan één op de goede plek in het speelveld en leg er één voor je neer. Wie aan het einde de meeste puzzelstukken heeft, heeft gewonnen.

Berenhonger

Berenhonger (Haba Mijn Eerste Spellen) is een leuk spelletje voor 1-3 spelers vanaf 2 jaar. De beer heeft honger! Geef hem dus snel te eten. Zijn bordje met voederfiches staat al klaar. Gooi met de figuurdobbelsteen om te kijken wat hij het eerst mag eten en stop het in zijn bek. Wordt het bosbes, spinazie, wortel of aardbei? Pas op dat het hapje niet van de lepel valt, want dan moet het op tafel blijven liggen. Gooi je de afbeelding van de beer met zijn grote bek? Dan mag je zelf een hapje voor hem uitkiezen. Gooi je de afbeelding van de beer met zijn vieze slabbetje? Dan heeft hij weer zitten knoeien en moet je een voederfiche op tafel leggen. Heeft de beer zijn bordje leeg gegeten? Kijk dan hoeveel voederfiches er in zijn buik zitten en op tafel liggen. Heeft de beer meer opgegeten dan geknoeid? Dan heb je gewonnen. Zijn er meerdere spelers? Dan hebben jullie allemaal gewonnen.

Eerste Boomgaard

Eerste Boomgaard is de peuterversie van het bekende spel Boomgaard van Haba. Gooi om de beurt met de dobbelsteen. Pluk een vrucht van de gegooide kleur van de bijpassende boom. Gooi je de fruitmand? Dan mag je zelf een vrucht kiezen om te oogsten. Gooi je de raaf? Dan moet je hem één stapje vooruit zetten in de richting van de boomgaard. Probeer al het fruit van de bomen te plukken voordat de raaf bij de boomgaard is! Lukt dat? Dan hebben jullie allemaal gewonnen. Lukt het niet? Dan eet de raaf de vruchten die nog aan de bomen hangen op en heeft iedereen verloren. Je kind kan Eerste Boomgaard ook alleen spelen.

Dier op Dier

Dier op Dier (Haba Mijn Eerste Spellen) is een leuk stapelspel voor peuters. Stapel jouw houten dier op een ander dier en maak zo een steeds hogere dierentoren. Lukt het je om jouw dier te stapelen zonder dat er andere dieren van de toren vallen? Dan krijg je een zonnetje (fiche). Het spel is afgelopen als alle zonnetjes op zijn. Wie de meeste zonnetjes heeft verzameld, heeft gewonnen.

Telpret

Met het spel Telpret (Haba Mijn Eerste Spellen) leert je peuter spelenderwijs tot tien tellen. Boer Tim gaat naar de wei om de kalfjes, biggetjes, lammetjes en veulens te voeren. Maar ze lopen allemaal door elkaar, zodat boer Tim al snel het overzicht kwijtraakt. Help jij boer Tim om de dieren te tellen en te voeren?

Verdeel de kaartjes met dierenplaatjes willekeurig over het speelbord. Gebruik niet altijd alle kaartjes, zodat het aantal te tellen dieren bij ieder nieuw spel anders is. Is tot tien tellen nog te moeilijk? Neem dan de dierenkaartjes met de donkergroene rand uit het spel. Dan hoeft er nog maar tot maximaal vijf geteld te worden. Zet boer Tim op het veld. Pak allemaal drie klaverblaadjes en leg ze voor je neer. Gooi om de beurt met de figuurdobbelsteen. Gooi je een dier? Tel dan alle dieren van deze soort die in de wei staan. Zet boer Tim net zoveel vakjes vooruit. Komt hij op een veld met een klaverblad? Dan mag je één van jouw klaverblaadjes aan een dier geven. Komt boer Tim op een leeg veld? Dan gebeurt er niets. Gooi je het klaverblad? Dan mag je een dier voeren met één van je klaverblaadjes. Wie als eerste al zijn klaverblaadjes aan de dieren heeft gevoerd, heeft gewonnen.

Spellen die je kind alleen kan spelen

Bunny Boo

Bunny Boo (SmartGames) is een leerzaam, logisch denkspel voor één speler (vanaf 2 jaar). Met Bunny Boo leert je kind spelenderwijs de wereld van 2D en 3D verkennen. Het spel bestaat uit drie houten blokken (rood, geel en blauw), een houten konijntje en 60 opdrachtkaarten. Ook zit er een boekje met oplossingen bij. De bedoeling is dat je kind de blokken precies zo neerzet (3D) als op het opdrachtkaartje (2D). En dat is verrassend moeilijk! Op deze manier leert je kind spelenderwijs logisch denken. Ook leert het begrippen zoals boven/onder, zichtbaar/verborgen en binnen/buiten. De opdrachtkaartjes hebben verschillende moeilijkheidsgraden. Hierdoor groeit het spel met je kind mee en kan het er plezier van hebben tot het 5 jaar is.

Georello Junior

Georello Junior (Quercetti) is een logisch denkspel voor één speler (vanaf 2 jaar). Plaats de tandwielen zo op het pinnetjesbord, dat alle tandwielen mee gaan draaien als je er één in beweging zet. Doe dit door de symbolen op het pinnetjesbord of de aanwijzingen in het instructieboekje te volgen.

Slimmerik

Het logisch denkspel Slimmerik (Haba) bestaat uit achttien houten stukken en twintig voorbeeldkaarten in drie verschillende moeilijkheidsgraden. Probeer de houten stukken zo in elkaar te steken dat je bouwwerk er net zo uit komt te zien als op het voorbeeld.

ColorinoColorino
Colorino
Met het spel Colorino (Ravensburger) leert je kind spelenderwijs de basiskleuren rood, blauw, geel en groen herkennen en ordenen.

Het spel bestaat uit een doorzichtig legbord, dubbelzijdig bedrukte legkaarten en grote, gekleurde stenen. Kies een legkaart en schuif deze met de ingekleurde kant naar boven in het legbord. Druk de gekleurde stenen op de bijpassende kleuren van de legkaart. Wil je zelf bepalen welke kleur stenen je waar doet? Schuif dan de legkaart met de zwart/wit kant naar boven in het legbord. Vergelijkbare spellen zijn FantaColor Junior en Pixel Junior van het merk Quercetti.

Puzzels

Knopjespuzzels

Door het spelen met knopjespuzzels of inlegpuzzels leert je kind vormen herkennen. Deze puzzels bestaan uit houten figuren die in een voorgesneden vorm gelegd moeten worden. Aan de figuren zit meestal een knopje, zodat je kind de figuren makkelijk weer uit de puzzel kan halen.

Duo PuzzelDuo Puzzel
Duo Puzzels
Duo Puzzels zijn leuke, leerzame legpuzzels voor beginners. Iedere puzzel bestaat uit slechts twee stukjes. Toch zijn ze moeilijker dan het lijkt, want vaak zijn er meer dan twee puzzelstukken met dezelfde kleur. Je kind moet dus goed nadenken welke stukken bij elkaar horen. Bij de Duo Puzzel Wie eet wat? (Djeco) moet je kind bijvoorbeeld het puzzelstuk met de kaas vastmaken aan dat van de muis. Het puzzelstuk met het konijn hoort bij de worteltjes, enz. Djeco heeft nog meer leuke Duo Puzzels, zoals Mama & Baby: welk babydier hoort bij welke mama?

Naast de ‘wat hoort bij elkaar’ puzzels zijn er ook Duo Puzzels waarmee je kind spelenderwijs kan leren tellen. Bij de Duo Puzzel 1-10 (Jumbo) staat er op het ene puzzelstukje bijvoorbeeld een cijfer en op het bijpassende puzzelstukje hetzelfde aantal dieren. Duo Puzzels zijn er ook in de vorm van een gezelschapsspel, zoals Wat hoort erbij? (Ravensburger).

Legpuzzels

Voor beginnende puzzelaars zijn er leuke 4-in-1 puzzeldozen. Hierin zitten 4 puzzels met een oplopend aantal stukjes. Je kind begint met het leggen van de makkelijkste puzzel. Als hij dit goed kan, kan hij oefenen met een puzzel met meer stukjes. Bij de 4-in-1 Nijntje puzzel van Ravensburger zitten bijvoorbeeld puzzels met 2, 3, 4 en 5 stukjes. Een andere leuke 4-in-1 puzzel is de Rupsje Nooitgenoeg 4-in-1 puzzel, met 4, 6, 9 en 16 stukjes.

4 Puzzels

Een 4 Puzzel is een puzzel met langwerpige houten staven. Iedere staaf heeft vier 4 zijden, zodat je er vier verschillende puzzels mee kunt maken. Leuke 4 Puzzels voor kinderen van 2 jaar zijn o.a. de 4 Puzzle – Farm en 4 Puzzle – Jungla van Quercetti.

Puzzelboeken

Wist je dat er ook puzzelboeken voor peuters bestaan? In het Mijn leuk dieren puzzelboek moet je kind bijvoorbeeld alle dieren op de juiste plek in de bladzijden leggen. En in het Kleine Huppel puzzelboek kan je kind vijf legpuzzels van elk vier stukjes leggen. Het leuke aan dit soort boeken is dat er niet alleen in gepuzzeld kan worden, maar dat ze ook voorgelezen kunnen worden.

Verticale puzzel

Bij een verticale puzzel moet je kind de puzzelstukken op de juiste manier op elkaar stapelen om een mooi plaatje te maken.
Leuke verticale puzzels voor kinderen van 2 jaar zijn bijvoorbeeld:
 • Magnetische verticale puzzel brandweer of prinses (Janod, negen stukjes)
 • Stapelpuzzel schildpadjes (Janod)
 • Eichhorn Picture Cube Puzzle (negen stukjes), hier kunnen vier verschillende puzzels van gemaakt worden.

Mini BlokpuzzelMini Blokpuzzel
Mini blokpuzzel
Een mini blokpuzzel is een puzzels die uit vier kubusvormige blokken bestaat. Een kubus heeft zes zijden en dus kunnen er met dezelfde blokken zes verschillende puzzels gemaakt worden. Leuk om mee te beginnen zijn bijvoorbeeld de Nijntje stoffen blokken. Verder heeft het merk Djeco mooie mini blokpuzzels van hout.

Creatief

Stempelen

De meeste stempels zijn niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar. Maar de Stampo Baby stempels van het merk Aladine wel! Stampo Baby stempels zijn speciaal ontworpen voor peuters vanaf 18 maanden. Ze hebben een ergonomische handgreep, waardoor ze makkelijk vastgehouden kunnen worden door kleine peuterhandjes. Er zijn verschillende sets te koop met thema’s zoals prinsessen, boerderij en voertuigen. Deze bestaan uit vijf verschillende stempels en een groot stempelkussen met uitwasbare inkt. Doordat het stempelkussen veel groter is dan de stempels, zijn de stempels er makkelijk in te drukken.

Kleuren

De tekeningen in kleurboeken voor kinderen van 2 jaar hebben vaak grote vlakken en weinig detail, zodat ze makkelijk in te kleuren zijn. Geeft je kind zijn mooie kleurplaten graag weg? Dan is een kleurboek met uitneembare bladzijden handig, zoals de kleurboeken uit de Mega Junior Kleurboek Peuterpret serie van Ballon. Bovendien zijn de kleurplaten van deze serie afgedrukt op extra dik papier, zodat ze niet alleen met potlood, maar ook met viltstiften of waterverf ingekleurd kunnen worden.
Wil je eens iets anders geven dan een gewoon kleurboek? Geef dan het Mijn leuk kleurboek met kinderliedjes van de Lange Oortjes reeks cadeau. In dit kleurboek staan bekende kinderliedjes met bijpassende tekeningen. Zing de kinderliedjes en kleur intussen de tekening die erbij hoort mooi in!

Of wat dacht je van het Rupsje Nooitgenoeg Prentenboek + Kleurboek? Hierbij zitten het bekende prentenboek Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle én de kleurboekvariant Mijn eigen Rupsje Nooitgenoeg.

Dikkie Dik VingerverfboekDikkie Dik Vingerverfboek
Vingerverven
Peuters vinden het heerlijk om lekker te kliederen met vingerverf. Geef dus eens vingerverf en een kliederschort cadeau. Een vingerverfboek is ook leuk om erbij te geven. Dit is een soort kleurboek, maar dan speciaal voor vingerverf. De tekeningen zijn niet te gedetailleerd en dus makkelijk in te kleuren. En de lijntjes blijven zichtbaar als je kind eroverheen schildert. Er zit ook een scheurrandje aan de pagina’s, zodat je je kind één tekening tegelijk kunt geven. Je hebt dan geen last van dichtklappende boeken of van pagina’s die aan elkaar blijven kleven. En als het kunstwerk af is, kun je het ophangen. Leuke vingerverboeken zijn bijvoorbeeld Dikkie Dik – Het vingerverfboek en Rupsje Nooitgenoeg en vriendjes Vingerverfboek.

Stickers plakken

Stickers plakken is niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor de fijne motoriek. Een leuk boekje om het mee te leren is bijvoorbeeld het Kleine Huppel Allereerste Stickerboek. In dit stickerboek staan tekeningen van het konijntje Huppel, die nog compleet gemaakt moeten worden met stickers. Daarna kan je kind de tekeningen inkleuren. De stickers zijn herbruikbaar. Ideaal, want de meeste peuters trekken opgeplakte stickers weer los. En dan plakken ze niet meer. Maar bij dit stickerboek dus wel. Andere leuke stickerboeken voor kinderen vanaf 2 jaar zijn bijvoorbeeld de series Plakken & Kleuren of Mijn eerste plak- en kleurboek van Ballon.

Magneetspeelgoed

Magnetisme heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op kinderen. Geef je peuter dus magneetspeelgoed cadeau en laat hem kennismaken met de magische wereld van magnetisme. Waar blijven de magneetjes wel of niet op vastplakken? Welke magneten stoten elkaar af of trekken elkaar juist aan?

Djeco Magneten Poppetjes Verkleden

Met de magneetset Poppetjes Verkleden van het merk Djeco kan je kind eindeloos verschillende poppetjes maken. De set bestaat uit 24 grote, houten stukken met een magneetje erin: hoofden, rompen een beentjes. Er kunnen dus acht poppetjes tegelijk gemaakt worden. Maak een complete prinses, ridder, cowboy, zeemeermin, piraat, indiaan, musketier of fee. Of doe eens gek en maak een poppetje met een ridderhoofd, feeënromp en zeemeerminstaart! Versier de koelkast op plak de magneten op een magneetbord.

Smart Puzzle Magnetico

Smart Puzzle Magnetico van Quercetti is een magnetische vormenpuzzel, waarbij je kind twaalf magneetjes met dierenplaatjes in het bijpassende vormpje op het magnetische speelbord moet leggen. Zo leert je kind spelenderwijs vormen herkennen en sorteren. Op de andere kant van het speelbord staat een landschap waar je kind de dieren willekeurig op kan plakken. Zo kan je kind ook vrij met de magneetjes spelen: zet de dieren steeds op een andere plek in het landschap en verzin er een verhaaltje bij!

Puzzle Labirinto

Puzzle Labirinto van Quercetti is een magnetisch schuifspelletje. Schuif de dieren door het doolhof en help ze de weg te vinden naar de plek waar ze het liefste zijn. Breng de vis en de eend naar de vijver; de kip naar de boerderij; de koe, het varken en het paard naar de wei; en de vlinder naar de bloemetjes en de uil naar de boom. Hierdoor leert je kind verbanden leggen tussen dieren en hun leefomgeving. Op de andere kant van het speelbord staat een stadslandschap met andere figuren. Welke voertuigen horen in de lucht, op het water of op de weg thuis? En waar willen het meisje, de poes en de octopus graag spelen?

SmartMax Start

SmartMax Start is leerzaam magneetspeelgoed voor kinderen vanaf 1 jaar. Het bestaat uit gekleurde staven met magneten erin en metalen ballen. Hiermee kunnen van allerlei 2D- en 3D-structuren gemaakt worden. Dit kan aan de hand van het voorbeeldboekje, maar je kind kan ook zelf zijn creativiteit en fantasie gebruiken. Door het spelen met SmartMax Start wordt je kind spelenderwijs uitgedaagd tot logisch denken.

Bouw- en constructiespeelgoed

Bouwstenen

Bouwen met blokken stimuleert de creativiteit en fijne motoriek van je peuter. Ook helpen ze je kind om spelenderwijs kleuren en vormen te herkennen. Het bekendste merk is LEGO Duplo. Wie kent de gekleurde, plastic bouwstenen die op elkaar geklikt kunnen worden niet? Hiernaast is er ook veel imitatie-Duplo die met echte Duplo te combineren is, zoals Mega Bloks en Unico. LEGO Duplo heeft een speciale productlijn ontwikkeld met startsets voor beginnende bouwers: Mijn Eerste Duplo. Leuk om cadeau te geven op de tweede verjaardag van je kind.

Houten blokken

Houten blokken om lekker mee te bouwen zijn o.a. Toytown (Quercetti) en Heros Bouwblokken. Houten blokken moeten meestal los op elkaar gestapeld worden. Een uitzondering zijn Click Blocks. Deze hebben plastic pinnetjes, zodat de blokken aan elkaar vastgemaakt kunnen worden.

Quercetti Link

Quercetti Link zijn gekleurde plankjes met twee gaten erin. Door de plankjes in elkaar te steken kan je peuter van allerlei constructies bouwen.

Opsteekspellen

Een opsteekspel bestaat uit doorboorde blokken die op een grondplaat met lange, verticale staven gestoken moeten worden. Samen vormen de blokken een leuke, staand bouwwerk. Met het Opsteekspel Bouwmeester van Haba kan bijvoorbeeld een kasteel gebouwd worden.

Heros Keten Bouwstenen

Heros Keten Bouwstenen zijn houten blokken met gaten erin. Door ze op de bijpassende, houten grondplaatjes met houten staven te stapelen, kan je kind er een keten constructie van maken. Samen vormen de grondplaatjes en bouwstenen dan bijvoorbeeld een slang, kasteel of draak.

Heros Constructor Maxi

Heros Constructor Maxi is de peuterversie van Heros Constructor en is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Met Heros Contructor Maxi leert je kind voertuigen monteren, zoals een treinlocomotief, vliegtuig of raceauto. De sets bestaan uit 10-12 grote, houten onderdelen, die makkelijk vast te houden en te monteren zijn door peuters.
© 2016 - 2024 4nna, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Speelgoed, welk speelgoed is geschikt voor peutersSpeelgoed, welk speelgoed is geschikt voor peutersPeuters spelen heel veel, het is de belangrijkste bezigheid van een peuter. Wat is nu geschikt en veilig speelgoed voor…
Welk speelgoed voor kleine kinderen?Welk speelgoed voor kleine kinderen?Je gaat op visite bij een jarig kind, of je wilt om een andere reden een cadeautje geven. Welk speelgoed kies je dan uit…
Hoe reinig je speelgoed?Welke producten gebruik je om vuil speelgoed te reinigen? Hoe ontsmet je vuil speelgoed en wanneer? In dit artikel prakt…
Slaan en afpakken bij peutersSlaan en afpakken bij peutersKinderen in de peuterleeftijd moeten nog leren om op een goede manier met elkaar om te gaan. Ze slaan, bijten, krabben o…

Nintendo Switch, bijzonderheden, prijs en gamesNintendo Switch, bijzonderheden, prijs en gamesDe releasedatum van de Nintendo Switch is wereldwijd op 3 maart 2017. Deze spelcomputer van Nintendo kost in Amerika dan…
Zelf speelgoed maken van recyclebaar materiaalZelf speelgoed maken van recyclebaar materiaalVoor sommige mensen is het niet weggelegd om speelgoed voor hun kind(eren) te kopen. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebbe…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Bykst, Pixabay
 • https://www.haba.de/nl_DE/speelgoed/
 • https://www.quercettistore.com/en/toys/first-toys/
 • http://www.smartgames.eu/nl/smartgames/bunny-boo
 • http://www.smartmax.eu/nl.html
4nna (55 artikelen)
Laatste update: 20-01-2017
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Speelgoed
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.