Nintendo Switch, bijzonderheden, prijs en games

Nintendo Switch, bijzonderheden, prijs en games De releasedatum van de Nintendo Switch is wereldwijd op 3 maart 2017. Deze spelcomputer van Nintendo kost in Amerika dan $299,- en in Nederland €309,-. Tegelijkertijd met Nintendo Switch komt ook de game The Legend of Zelda: Breath Of The Wild uit. Deze game kan op Nintendo Switch gespeeld worden. Wat maakt de Nintendo Switch zo bijzonder en wat kost de spelcomputer in Nederland? Je kunt deze console verkrijgen met grijze controllers of met een rode en een blauwe controller. Bij aanvang zijn 12 games beschikbaar. Nintendo Switch releasedatum
De Nintendo Switch is van begin af aan een spelcomputer die de harten van vele gamers sneller laat kloppen. Het is een handheld en een console in één apparaat. Zodra Nintendo de spelcomputer op de markt brengt (releasedatum: 3 maart 2017) komt ook de game The Legend of Zelda: Breath Of The Wild uit, en later in het jaar komt ook Super Mario Odyssey uit. Meer games die geschikt gemaakt zullen worden voor Nintendo Switch zijn o.a. de spellen van Bethesda, zoals: Skyrim en Fallout, en van Electronic Arts: voetbalspel FIFA. De data dat deze games gespeeld kunnen worden is in januari 2017 nog niet bekend gemaakt. Tientallen studio's zijn bezig met het ontwikkelen van nog veel meer games die op Nintendo Switch gespeeld zullen kunnen worden.

Nintendo Switch bijzonderheden

De spelcomputer kan aangesloten worden op de tv door middel van een touchscreen in het tablet van de console. Je kan het daarom op groot formaat op het tv-scherm spelen, maar het bijzondere aan Nintendo Switch is ook dat je letterlijk kan "switchen" naar andere manieren van spelen. Je kan van de console bijvoorbeeld een draagbare console maken en onderweg verder spelen, bijvoorbeeld in de trein of als je bij iemand in de auto zit. Je hoeft dus niet meer je spel op pauze te zetten. Je kunt met de Nintendo Switch eigenlijk overal spelen, dus ook als je onderweg bent. Je speelt met twee modulaire Joy-Con-controllers en je kunt met (maximaal 4 personen) per console gamen. In de doos zitten naast de console met twee controllers ook nog een Joy-Con Grip plus een polsband.

Scherm

Bevat een 6,2 scherm met multi-touch.

Joy-Con-controllers

De Joy-Con-controllers zitten aan de zijkanten van de Nintendo Switch die je erop en eraf schuiven. Door de Joy-Con-controllers is de Nintendo Switch ook geschikt om met meerdere personen te gamen. Je gebruikt dan elk een controller. De controllers zijn uitgerust met sensoren. De linker Joy-Con heeft een capture-knop waarmee je screenshots kunt uploaden naar het internet, de rechter Joy-Con bevat NFC en een IR-camera. Deze kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden in games, maar je kunt er ook steen-papier-schaar mee spelen.

Sensoren Joy-Con-controllers Nintendo Switch

De IR-sensoren (Infra Rood) in de camera op de controllers volgt de bewegingen die je maakt met je controller. De sensor kan bijvoorbeeld bepaalde handgebaren herkennen en de sensoren kunnen voorwerpen waarnemen, en zelfs de afstand meten tussen je hand en de console. Deze functies zullen nog meer benut worden in toekomstige games.

HD Rumble

Het bevat ook de zogenoemde "HD Rumble", Nintendo legt hierover uit dat de controller je een gevoelssensatie kan geven bij o.a. bevingen en trillingen, het zal daardoor de effecten binnen een game versterken. Als er iets ontploft voel je dat in de console. Maar ook subtiele trillingen zijn waar te nemen. Bijvoorbeeld het gevoel van het vasthouden van een glas waarin ijsblokjes worden gegooid. Deze effecten zorgen voor een betere betrokkenheid en beleving voor de gamer(s).

Screenshots maken met Nintendo Switch

Met de Nintendo Switch kan je ook screenshots maken van de games die je speelt. Er is een knopje op de controller speciaal voor het maken van screenshots. Verder zal het mogelijk worden om de game die je speelt te videofilmen en om dergelijke opnames te delen.

Welke games kan je spelen met Nintendo Switch?

Bij lancering zijn 12 games te spelen op Nintendo Switch. De games die momenteel (januari 2017) beschikbaar zijn voor de console zijn:
  • 1, 2 Switch.
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild.
  • Super Bomberman R.
  • Disgaea 5 Complete.
  • Steep.
  • Skylanders: Imaginators.
  • Just Dance 2017.
  • Has Been Heroes.
  • Snipperclips.
  • I Am Setsuna.
  • Puyo Puyo Tetris.
  • Rayman Legends.

Kan je oudere games spelen en Netflix gebruiken?

Het is (januari 2017) nog niet bekend of de oudere Virtual Console Games van Nintendo #DS en Wii U te spelen zijn op Switch. Het ligt wel in de lijn der verwachting dat er een trofeeën systeem in de Switch wordt opgenomen, maar of dat inderdaad zo is, ook dat is officieel nog niet bekendgemaakt. Van Netflix of andere video streaming kan (nog) geen gebruikgemaakt worden bij de lancering. Nintendo is echter van plan om in toekomstige updates o.a. Netflix en video streaming toe te voegen.

Accessoires Nintendo Switch

Voor de Nintendo Switch zullen nu (of in de toekomst) verschillende accessoires te koop zijn. Momenteel (januari 2017) zijn verkrijgbaar:
  • Switch Pro Controller.
  • Losse controllers.
  • Racestuur (2 stuks in één pakket).

Regiovrij, wat betekent dat?

Nintendo Switch is regiovrij, wat betekent dat? In de praktijk houdt dit in dat je met deze spelcomputer games van over de hele wereld kunt gebruiken. Er is geen regio-lock. Je kunt dus ook games spelen uit bijvoorbeeld Amerika of Japan. Regiovrij houdt ook in dat je online kunt gamen. In beginsel is dit gratis maar in de toekomst zal hier mogelijk een betaling voor worden gevraagd.

Prijs Nintendo Switch

De prijs van Nintendo Switch ligt in Nederland rond de €309,-. (Prijsindicatie: januari 2017)
© 2017 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nintendo Switch Lite: goedkopere versie van de SwitchNintendo Switch Lite: goedkopere versie van de SwitchOp 10 juli 2019 werd door het Japanse bedrijf Nintendo een nieuwe versie van de Nintendo Switch aangekondigd. Een spelco…
Nintendo Switch: Joy-Cons, controllers en andere accessoiresNintendo Switch: Joy-Cons, controllers en andere accessoiresIn 2017 bracht Nintendo de Nintendo Switch uit: een console die zowel als handheld als homeconsole kan worden gebruikt.…
Nintendo Classic Mini: Remake van de NESNintendo Classic Mini: Remake van de NESNintendo heeft een groot aantal consoles en draagbare spelcomputers uitgebracht en heeft tot en met 2015 meer dan 700 mi…
Super Smash Bros. Ultimate: personages en releasedatumSuper Smash Bros. Ultimate: personages en releasedatumOp 7 december 2018 brengt Nintendo het vijfde deel in haar populaire vechtgamereeks Super Smash Bros. uit voor de Ninten…

LEGO Juniors: voor kinderen vanaf 4 jaarLEGO Juniors: voor kinderen vanaf 4 jaarIs jouw kind gek op het bouwen met DUPLO? Dan is de kans groot dat je hem of haar ook blij kunt maken met LEGO. Maar de…
Speelgoed voor een kind van 2 jaar: cadeautipsSpeelgoed voor een kind van 2 jaar: cadeautipsBen je op zoek naar een leuk en leerzaam cadeau voor je peuter van 2 jaar, maar heb je geen inspiratie? Geen nood, want…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: BHSPitMonkey, Openclipart
  • http://www.ad.nl/digitaal/nintendo-geeft-nieuwe-spelcomputer-switch-een-prijs-en-datum~a51c95f4/
  • http://www.polygon.com/2017/1/12/14260790/nintendo-switch-joy-con-controller-features
  • https://nl.hardware.info/nieuws/50752/nintendo-geeft-meer-details-switch-console-lancering-op-3-maart-met-12-games
  • http://www.nu.nl/games/4403514/nintendo-switch-ondersteunt-voorlopig-geen-streamingdiensten.html
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 28-02-2017
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Speelgoed
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.