VTech Baby Walker

Leren lopen is een heel proces, niets is zo mooi om je kind zijn eerste zelfstandige stapjes te zien maken. Tot die tijd is het oefenen met vallen en opstaan voor je kleine dreumes. VTech heeft, om het oefenen met lopen nog leuker te maken, zijn Baby Walker uitgevoerd met vrolijke kleuren, lichtjes en een aantal leuke activiteiten. Het paneel met activiteiten kan los worden gemaakt van de wagen zodat ook de allerkleinsten van 6 maanden ermee kunnen spelen.

Wat moet mijn kind kunnen voordat hij met dit speelgoed kan spelen?

De Baby Walker is bedoeld voor kinderen van 6 maanden tot 36 maanden. Omdat het activiteitenpaneel makkelijk van de wagen los kan worden gemaakt kunnen kindjes van 6 maanden er al mee spelen. Je legt het activiteitenpaneel dan plat op de grond, dus zodra je kind op zijn of haar buik kan spelen kan er al lol aan beleefd worden.

Wat kan mijn kind met dit speelgoed?

De Baby Walker bestaat uit twee onderdelen: De eigenlijke “walker” en een activiteitenpaneel. Het activiteitenpaneel kan op de walker worden vastgeklikt of los worden gebruikt om mee te spelen. Het activiteitenpaneel kan op twee manieren worden ingesteld; zo is er een schuifbaar knopje zodat je kunt kiezen tussen “leren” of “muziek”.

Kies je voor “leren” dan kan je kind het volgende beleven:

Op het activiteitenpaneel zitten drie vormpjes aan een gekrulde stevige draad, deze kunnen door je kind worden vastgeklikt op een drietal lampjes. Wanneer je kind dit doet dan gaat het betreffende lampje branden en vertelt een stem eerst welke vorm er is vastgeklikt. Drukt je kind nog een keer op dezelfde vorm dan hoor je welke groente of welk fruit er is afgebeeld op het lampje. Rechts naast de lampjes zit een telefoonhoorn, deze kan je kind van het paneel afhalen, er klinkt dan een ouderwets telefoongerinkel en een stem zegt: “Tringelingelinge hoor de dieren zingen!” Daarna hoor je een aantal dierengeluiden. Weet je kind de hoorn weer in zijn vorm te drukken dan hoor je: “Bedankt voor het bellen!” Verder zitten er op het paneel een aantal pianotoetsen, bij het indrukken wordt de kleur van de toets verteld , daarna het cijfer van de toets en ten slotte hoort je kind bij de derde keer indrukken een stem vertellen welk geluid het dier maakt dat op de toets staat afgebeeld. Boven de gekleurde pianotoetsen bevindt zich een deurtje dat je kind kan openmaken, er klinkt dan het geluid van een piepende deur, een stem zegt vrolijk “Kiekeboe! Ik zie je! Naast het deurtje zit een koe, drukt je kind op de koe dan hoort hij/zij de koe loeien, de stem van het paneel vertelt er dan bij dat de koe in de schuur loeit. Een drietal in elkaar grijpende raderen naast de koe kunnen door je kind worden bewogen door aan het onderste wieltje te draaien of door met de vinger erop een draaibeweging te maken. Dan hoor je het volgende: “De bloemen draaien in de zon!” waarna een melodietje volgt, ook gaan de lampjes op het paneel branden.
Bovenaan het paneel zit een lampje in de vorm van een zon, ook daar kan je kind op drukken, je hoort dan: “Wakker worden! Het zonnetje schijnt!”

Stel je het activiteitenpaneel in op de “muziekstand” dan veranderen er een paar dingen

De pianotoetsen klinken dan als echte pianotoetsen. Draait je kind aan de raderen dan wordt de muziek die op dat moment klinkt ineens sneller afgespeeld. De vormpjes bovenaan het paneel worden bij het vastklikken vergezeld van muziek, in plaats van een stem. Bij het indrukken van de koe klinkt geloei en daarna een bekende melodie van een kinderliedje, elke volgende keer dat de koe wordt ingedrukt klinkt een andere melodie, zo zijn er elf melodietjes te beluisteren. Het activiteitenpaneel schakelt vanzelf uit wanneer er een tijdje niet mee gespeeld wordt, dit spaart de batterijen, ook kun je kiezen voor een zacht of hard volume van het paneel. De “walker” zelf kan worden gebruikt met en zonder het activiteitenpaneel, op de walker zelf zitten onderop drie rollers gevuld met kraaltjes. Hier kan je kind aan draaien zodat hij/zij de kraaltjes hoort ratelen in de rollers.

Waar moet ik als ouder op letten?

Het enige waar je als ouder op moet letten met de Baby Walker is de manier waarop je kind de eerste keren er achter loopt, dit kost wat oefening voor je kind. Op een gladde vloer gaat de Baby Walker erg soepel, soms iets te soepel en daardoor in het begin wellicht te snel voor de beentjes van je kind om bij te kunnen houden. Beginnen op een stuk tapijt is dus aan te raden, daarna gaat het op een gladde vloer ook een stuk beter. Natuurlijk moet je altijd in de buurt blijven als je kind met de Baby Walker loopt, maar dat spreekt voor zich.

Algemene productinformatie:

  • Prijs: in diverse (web) winkels d.d. 12-11-2012 vanaf € 34,26
  • Kleur: oranje, maar ook verkrijgbaar in roze.
  • Materiaal: hard plastic
  • Schoonmaken: met een zachte doek
  • Energiebron: batterijen, twee keer AA
  • Gesproken taal speelgoed: Nederlands
© 2012 - 2024 Brendag, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het leren van een taal van baby tot peuterHet leren van een taal van baby tot peuterHet leren van een taal gebeurt tussen de geboorte en het begin van groep 3 (1e klas) van de basisschool. Je wordt gebore…
Baby's, wanneer welk speelgoed?Baby's, wanneer welk speelgoed?Als je baby aan het spelen is, ziet dit er altijd lief en schattig uit. Maar op welke leeftijd kan je de baby welk soort…
Waarom wil mijn baby niet spelen?Waarom wil mijn baby niet spelen?Spelen is goed voor de ontwikkeling, maar soms wil een baby niet spelen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een…
Baby van 6 weken oudBaby van 6 weken oudDe baby van 6 weken oud is zich volop aan het ontwikkelen. De baby zoekt op zijn eigen manier contact met je, door brabb…

Bouwen van een modelspoorbaanBouwen van een modelspoorbaanSteeds minder mensen hebben een modelspoorbaan op zolder. Voorheen was het een populaire hobby, maar er is nauwelijks ni…
VTech Vrolijke VormenkeverEen leuke variatie op de aloude vormenstoof: De Vrolijke Vormenkever van VTech. Met dit speelgoed leert je kind vormen,…
Bronnen en referenties
  • www.vtechnl.com
  • www.kelkoo.nl ( voor de vanaf prijs)
Brendag (8 artikelen)
Gepubliceerd: 12-11-2012
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Speelgoed
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.