VTech Vrolijke Vormenkever

Een leuke variatie op de aloude vormenstoof: De Vrolijke Vormenkever van VTech. Met dit speelgoed leert je kind vormen, cijfers en voorwerpen uit de natuur herkennen. De Vrolijke Vormenkever laat weten wanneer een figuurtje op de juiste plaats is geklikt. Dit speelgoed is bedoeld voor kinderen van 12 maanden tot 36 maanden.

Wat moet mijn kind kunnen voordat hij met dit speelgoed kan spelen?

De Vrolijke Vormenkever is bedoeld voor kinderen van 12 maanden tot 36 maanden, dit omdat ze dan ook in staat zijn om de vormpjes op de juiste plaats op de kever te kunnen drukken. Mijn eigen ervaring is dat er eerder dan 12 maanden ook al plezier aan beleefd kan worden omdat je kind vanaf zo’n 8 maanden het ook leuk vindt om de knopjes op de kever in te drukken en de geluidjes te horen die er dan gemaakt worden. Ook kan de kever door een kind jonger dan 12 maanden door de kamer worden geduwd waarbij de kever muziek laat horen en er gekleurde lampjes gaan branden.

Wat kan mijn kind met dit speelgoed?

De Vrolijke Vormenkever heeft 6 verschillende vormpjes die je kind op de kever vast kan klikken; een cirkel, vierkant, hart, driehoek, ster en zeshoek. Wanneer je kind het juiste vormpje op de juiste plaats weet te klikken dan regeert de kever met geluid en licht. Wat je kind kan aanmoedigen om nog even verder te spelen. De Vrolijke Vormenkever heeft twee verschillende "speelstanden". Zo is er een “muziekstand” en een “leerstand”. Selecteer je de ""muziekstand" dan wordt er bij het vastklikken van een vormpje een geluidje gemaakt, daarna klinkt er een melodietje. Klikt je kind vervolgens op de lichtgevende toets met muzieknoten die bovenop de kever zit dan klinkt er een heel liedje ( zonder zang, alleen de muziek) , bij nogmaals drukken volgt het volgende bekende liedje, zo zijn er twaalf bekende liedjes om naar te luisteren. De andere lichtgevende toets bovenop de kever is voorzien van een 4 tal tekens die staan voor vormen uit de natuur, wordt hier op gedrukt dan hoor je de geluiden die bij die tekens passen, zo hoor je bijvoorbeeld lang gras waar de wind doorheen ruist.
Selecteer je op de Vrolijke Vormenkever de “leerstand” dan klinkt bij elke vorm die vastgeklikt wordt de naam van de vorm, drukt je kind daarna nog eens op de vorm dan hoor je het getal wat op het vormpje staat, na nog een keer drukken hoor je iets over het symbool wat op het vormpje staat. Zo hoor je bij de cirkel (die voorzien is van een zonnetje) na het vastklikken en twee keer drukken “De zon schijnt overdag”, daarna volgt een kort melodietje. Zo is er bij elk vormpje voor je kind een hoop om te ontdekken. Erg leuk is wat er gebeurt als je kind op het kleine kevertje bovenop drukt, dan springen alle vormpjes los van de kever.
Wanneer je de kever aanzet en even nergens op klikt of drukt dan begint een muziekje te spelen, indien je kind dan aan het koordje van de kever trekt en zo de kever over de vloer beweegt dan begint het muziekje ineens versneld te af te spelen, en draait het kevertje bovenop vrolijk rondjes. Daarna vraagt de kever of je kind wil helpen om de vormen te vinden, zo vraagt de kever “Waar is de zeshoek?” Mocht je kind de zeshoek dan op de juiste plaats vastklikken dan klinkt er een vrolijk “Ja goed zo! Je hebt de zeshoek gevonden!!”.
Wordt de Vrolijke Vormenkever een tijdje niet gebruikt dan schakelt hij vanzelf uit, dit spaart de batterijen.

Waar moet ik als ouder op letten?

Met de Vrolijke Vormenkever hoef je als ouder er alleen voor te zorgen dat het trekkoord dat aan de kever zit, wordt opgeborgen als je kind nog te jong is om hier mee om te gaan, het koordje is lang genoeg om per ongeluk rond het nekje gedraaid te worden tijdens het spelen, dus is het beter het koordje weg te werken in het daarvoor bestemde bakje aan de onderkant van de kever. Deze kun je met een schroevendraaier opendraaien en het koord bij de batterijen opbergen. Wanneer je kind dan wel toe is aan een trekkoord kun je hem ook weer tevoorschijn halen.

Algemene productinformatie:

  • Prijs: in diverse (web) winkels d.d. 10-11-2012 vanaf € 19,95
  • Materiaal: hard plastic
  • Schoonmaken: met een zachte doek
  • Energiebron: batterijen, 2 keer AA
  • Gesproken taal speelgoed: Nederlands
  • Gewicht: 1 kilo
© 2012 - 2024 Brendag, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Speelgoed voor in de auto: baby, dreumes, peuter en kleuterSpeelgoed voor in de auto: baby, dreumes, peuter en kleuterTips speelgoed voor in de auto voor baby, dreumes, peuter en kleuter. Koffers gepakt en de auto ingeladen: lekker op vak…
Vtech Kiekeboe Bal voor kinderen vanaf drie maandenVtech Kiekeboe Bal voor kinderen vanaf drie maandenHet speelgoed van Vtech is speciaal ontwikkeld om het denkvermogen van kinderen te ontwikkelen en hen zoveel mogelijk te…
Speelgoed, welk speelgoed is geschikt voor peutersSpeelgoed, welk speelgoed is geschikt voor peutersPeuters spelen heel veel, het is de belangrijkste bezigheid van een peuter. Wat is nu geschikt en veilig speelgoed voor…

VTech Baby WalkerLeren lopen is een heel proces, niets is zo mooi om je kind zijn eerste zelfstandige stapjes te zien maken. Tot die tijd…
VTech Lanceer en Leer BallenbaanJonge peuters en stuiterende ballen, dat klinkt als goede combinatie! VTech heeft de Lanceer en Leer Ballenbaan uitgevoe…
Bronnen en referenties
  • www.vtechnl.com
  • www.bol.com
Brendag (8 artikelen)
Gepubliceerd: 11-11-2012
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Speelgoed
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.