Dora spelletjes Educatieve spelletjes voor kinderen

Dora spelletjes zijn de favoriete educatieve spelletjes van kleine kinderen. Dora is een heel bekende cartoon op televisie. Zij is onder andere te zien op Nickelodeon. Vooral bij de jongere kinderen is Dora zeer bekend. Het figuur van Dora is daarom ook heel populair geworden. Er zijn al veel accessoires gemaakt van Dora zoals poppetjes en spellen. Nadat Dora al een tijdje heel bekend was in Amerika, is het fenomeen ook overgewaaid naar Europa.

Jong en oud is gek op Dora

Enkele van de Dora spelletjes zijn puzzels en avontuur spelletjes. Bij veel van deze spellen krijgen de spelers verschillende soorten opdrachten die ze moeten uitvoeren. Spelenderwijs leren ze zo verschillende dingen. Zelfs volwassenen vinden deze spelletjes leuk en spelen vaak samen met hun kinderen. Je kan rustig zeggen dat jong en oud gek is op de Dora spelletjes.

Leren met Dora

In de cartoon zelf is Dora vaak te zien samen met een aapje dat Boots heet. Dora is zelf een slim meisje. Zij probeert bijna altijd om iemand te helpen of te redden. Vaak komt ze allerlei soorten obstakels tegen. Zo moeten ze soms door een bos of over een berg om het probleem op te lossen. Wat de kinderen echt leuk vinden van dit tekenfilmpje is dat Dora hen laat meedoen aan haar zoektochten. Door je kinderen de spelletjes van Dora te laten spelen, laat je ze op een heel leuke manier nieuwe dingen leren. Op deze manier leren ze ook veel Engelse woorden en hiermee krijgen ze ook meer inzicht in allerlei dingen.

Kopen of gratis spelen

Er zijn zoals eerder gezegd allerlei soorten Dora spelletjes beschikbaar. Deze spelletjes kunnen onderverdeeld worden in spelletjes die je op de computer moet spelen en spelletjes die je in de winkel koopt. Ze zijn allebei even leuk om te spelen. Ook met hun vriendjes en vriendinnetjes of tijdens een kinderfeest vinden kinderen het fantastisch om de Dora spelletjes te spelen. Naast het aanschaffen van de computerspelletjes van Dora is het dus ook mogelijk om gratis online Dora spelletjes te spelen. Een paar van de spelletjes op internet die in Nederland zeer populair zijn, zijn bijvoorbeeld de aankleedspelletjes, de memoryspellen en natuurlijk de avontuurspellen.

Vrienden van Dora

Eigenlijk heet het tekenfilmpje Dora the Female Explorer omdat Dora in elke aflevering op reis gaat om iemand te helpen of iets te vinden. Kinderen zijn dol op Dora omdat ze heel aardig is. Naast het aapje Boots heeft Dora ook verschillende andere vrienden zoals Benny de stier, Isa de Iguana, Tico de eekhoorn en Swiper de vos. Verder heeft Dora ook een zingende kaart en een pratende rugzak.

Kleurplaten van Dora

Behalve de grote variëteit aan Dora spelletjes zijn er ook de Dora kleurplaten. Kinderen kunnen de vele afbeeldingen van Dora en haar vrienden zo mooi mogelijk inkleuren op de computer. Daarna kunnen ze deze afbeeldingen uitprinten.

De leukste spelletjes

Er zijn een aantal Dora spelletjes die kinderen heel leuk vinden. We noemen hier enkele van die spelletjes, maar er zijn natuurlijk veel meer te vinden door op internet rond te kijken. De meeste kinderen vinden het natuurlijk enig om Dora aan te kleden. Verder is er ook een spel waar ze het juiste kostuum moeten uitzoeken voor Dora. Een andere favoriet is koken samen met Dora. Samen met Dora kunnen de spelers heerlijke gerechten maken. Daarbij moeten ze de recepten wel goed bekijken. Verder is er ook Dora The Explorer Memory, waarbij de kinderen twee van dezelfde plaatjes moeten zoeken. Het gaat hierbij om plaatjes van Dora, Boots, Tico en de andere vriendjes van Dora. Een ander spelletje is Dora The Explorer puzzel, waar de kinderen de stukjes van deze puzzel op de juiste plaats moeten leggen. Ook is er een spel waar ze de sterren moeten vangen en naar de juiste kleur moeten brengen. Het gaat om educatieve spelletjes waarvan de kinderen veel kunnen leren.
© 2012 - 2024 Hyperinfoteur, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dora the ExplorerDora the ExplorerDora the Explorer is een tekenfilm voor jonge kinderen met een educatieve achtergrond. Dora beleeft met haar beste vrien…
Dora (Nickelodeon)Dora the Explorer wordt sinds 2000 geproduceerd door Nickelodeon. Lees in dit artikel alles over Dora the Explorer. Naas…
Televisieserie Go Diego GoGo Diego Go is een tekenfilmserie die gaat over Diego een jongen van 8 jaar. Met zijn beste vriend Baby Jaguar beleeft h…
Vanaf welke leeftijd een spelcomputer?Vanaf welke leeftijd een spelcomputer?De meeste gezinnen met kinderen bezitten één of meerdere spelcomputers. Het is een leuk tijdverdrijf, maar het bevat ook…

Baby op een mooie manier in slaap met het TovertheaterBaby op een mooie manier in slaap met het TovertheaterU kunt uw baby op een aangename wijze in slaap laten vallen met het Philips Tovertheater SCD/940. Dit apparaat geeft u d…
Vtech toet toet garageVtech toet toet garageDe ''Toet toet garage'' van Vtech. In 2011 genomineerd voor speelgoed van het jaar in de categorie 0 - 4 jaar en sindsdi…
Hyperinfoteur (64 artikelen)
Gepubliceerd: 09-09-2012
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Speelgoed
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.