Bekende pokeraars: Marcel Lüske

Bekende pokeraars: Marcel Lüske Pokeren is voor sommige Nederlanders een goed verdienende beroep. Een van de beroemdste is Marcel Lüske. Deze geboren Amsterdammer heeft al een flink vermogen weten te vergaren met het pokeren.
Een enkeling kan leven van het pokeren. Zij moeten het geld verdienen dankzij deelnemers aan het spelletje die het ook denken te beheersen. In het verleden werd gedacht dat het puur een spel was gebaseerd op geluk, maar inmiddels is wel algemeen bekend dat goede vaardigheden het verschil kunnen maken tussen winst of verlies. Als onervaren pokeraar moet u voorzichtig zijn met het spelletje, wat er kleven de nodige gevaren aan het pokeren.

Sommige internationale toppers winnen miljoenen dollars per jaar, maar het geld is voornamelijk afkomstig van de verliezers. De toppers komen in de schijnwerpers, maar er zijn ook veel voormalige pokeraars die alles verloren hebben door het spelletje. Marcel Lüske heeft met pokeren tot mei 2011 maar liefst 3,9 miljoen dollar weten te verdienen.

The Flying Dutchman

De bijnaam van Marcel Lüske, is de flying Dutchman. Hij is een professionele pokeraar en maakt onderdeel uit van het team Pokerstars. Naast het prijzengeld, gaan de pokeraars ook steeds meer geld verdienen aan sponsering. Eén van de kenmerken van Lüske is een zonnebril die hij andersom op zet. Waarschijnlijk is dit zijn manier om zich te onderscheiden van de rest van de pokeraars. Marcel Lüske is wat de Nederlanders betreft de eerste professionele pokeraar. Voordat het pokeren echt populair werd, wist hij zijn brood al met het pokeren te verdienen.

Begin jaren tachtig runde Marcel met zijn broer een illegaal gokhuis in Amsterdam. In die tijd wist hij zich al te onderscheiden als pokeraar. Op latere leeftijd heeft hij zich nog beter weten te manifesteren als pokeraar. In de jaren 2001 en 2004 was hij de beste Europese pokerspeler.

Waar heeft Marcel Lüske het meeste geld weten te verdienen?

In maart 2006 is het als 7de geëindigd in de finale van de EPT (Monte Carlo). Dit is een zeer lucratieve prestatie geweest, waar hij € 112.000 mee wist te verdienen. In 2007 wat hij als 4e te eindigen tijdens het event 44. Hiermee heeft hij 64.630 dollar weten te verdienen. In zijn carriere heeft hij 25 internationale proftoernooien gewonnen. De prijzenpot die hij hiermee heeft gewonnen varieert van een paar duizend dollar tot 212.070 dollar tijdens de World Poker Classis in 2005.

Naast de grote geldbedragen die Marcel Lüske heeft gewonnen, heeft hij uiteraard ook te maken met hoge uitgaven. Voor de toernooien moet hij de hele wereld over vliegen en daarnaast moeten de pokeraars grote bedragen betalen aan inschrijfgeld om mee te mogen doen op de grootste toernooien ter wereld.

Het leven van Marcel Lüske kent echter ook zijn dieptepunten. Zijn broer Bertus is in 2003 geliquideerd in Amsterdam. Bertus Lüske was een vastgoedmagnaat.

Kortom, Marcel Lüske is een kleurrijke man die ons land vertegenwoordigd in een wereld met veel glitter and glamour.
© 2011 - 2024 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Winstgevend online poker: De mindsetOnline poker is een geweldige manier om geld bij te verdienen, maar voordat je denkt eraan te beginnen moet je wel de ju…
Wanneer moet ik kansspelbelasting betalen?Gewonnen bedragen worden in Nederland belast met kansspelbelasting. Bedragen boven de €454 zullen worden belast met deze…
Marcel Duchamp en de herziening van kunstMarcel Duchamp en de herziening van kunstMarcel Duchamp zou als geen ander kunstenaar het volledige concept van kunst omvergooien. Waar de oude kunstenaars kunst…

GameDuell, betrouwbaar online spellenGameDuell, betrouwbaar online spellenGameDuell behoort tot de grootste spellensites van Europa en is dan ook zeer populair in de meest uiteenlopende Europese…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia.nl
Esmee (672 artikelen)
Gepubliceerd: 15-09-2011
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Kansspelen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.