GameDuell, betrouwbaar online spellen

GameDuell, betrouwbaar online spellen GameDuell behoort tot de grootste spellensites van Europa en is dan ook zeer populair in de meest uiteenlopende Europese landen. Op GameDuell kun je een diversiteit aan spellen spelen, met en zonder inleg. Het is dan ook niet nodig om voor echt geld te spelen, maar wel mogelijk. Zo kun je geld verdienen door online te spellen. Echter, is dit wel betrouwbaar?

GameDuell heeft de doelen bereikt

GameDuell is opgericht in 2003 met als doel de meest uiteenlopende mensen met elkaar en tegen elkaar te laten spelen op het internet. Niet alleen wilde GameDuell ervoor zorgen dat er op een leuke manier geld gewonnen kan worden, maar de site wilde ook bereiken dat online spellen spannender zouden worden om te spelen. Dit is hen meer dan gelukt. Duizenden spelers zijn tegelijk online op GameDuell en spelen 1 op 1, in groepen bij bijvoorbeeld Rummikub en Dobbelen of in een competitie, ook wel een Minidivisie genoemd op GameDuell.

Tegenstanders vanuit diverse landen

Bij meerdere spellen die worden aangeboden op GameDuell is het mogelijk tijdens het spel met elkaar te chatten. Rummikub wordt gespeeld aan een ‘tafel’ door twee, drie of vier personen. Bij vier personen is het mogelijk dat alle vier de deelnemers afkomstig zijn uit een ander Europees land. Echter, in de praktijk gebeurt dit niet zo heel veel. GameDuell is vooral in Duitsland erg populair en ook Nederland en België zijn goed vertegenwoordigd. Dagelijks worden er meer dan 200.000 spellen gespeeld op GameDuell en dat is uitzonderlijk voor een spellensite. Er zijn dan ook spellen in alle varianten, van denkspellen tot strategiespellen en van pijlsnelle spellen tot de traditionele spellen als patience en mahjong.

De oprichting van GameDuell

GameDuell werd, zoals gezegd, opgericht in 2003. De spellensite is in Berlijn ontwikkeld, door Michael Kalkowski, Kai Bolik en Boris Wasmuth. Deze drie enthousiaste en vooral ambitieuze mannen hadden al ervaring met management en in het ondernemerschap. Drie personen zorgden ervoor dat de spellensite bekender werd, populairder en internationaler. Anno 2012 werken er meer dan honderd medewerkers bij GameDuell. Zij staan klaar voor de spelers, regelen de puntentellingen, uitbetalingen, klantenservice en ontwikkelen steeds weer nieuwe spellen.

GameDuell kan iedere speler goed helpen

Uiteraard staan de regels bij ieder spel vermeld en kun je de voorwaarden altijd inzien op de site. Toch kan het voorkomen dat je nog vragen hebt, dat je tegen problemen aanloopt of dat je graag een medewerker zou willen spreken. GameDuell heeft gezorgd voor een goede ondersteuning van alle spelers. Zo zijn er medewerkers bij de klantenservice aanwezig die diverse talen vertegenwoordigen. Spreek je geen Duits of Engels, dan kan de klantenservice je ook uitstekend in het Nederlands te woord staan. De meeste Europese talen worden gesproken bij de klantenservice van GameDuell en dat is wel zo prettig voor de spelers.

Iedere dag een gratis extraatje

Het is mogelijk iedere dag deel te nemen aan een gratis spel van de Gratis Spelletjes Kalender. Win je het spel, dan win je vijftig cent. Dit spel wordt gespeeld tegen de joker van GameDuell en niet tegen een andere speler die op de site aanwezig is. Nu is GameDuell zeker niet zo oneerlijk dat het de score van de joker zo hoog maakt dat het onmogelijk is om te winnen. De joker verdient over het algemeen de gemiddelde score van spelers, waardoor je goed van de joker kunt winnen als je het spel goed kent. Weet je alle spellen te winnen, dan heb je in de maand al snel 15 euro verdiend zonder ook maar een cent in te leggen.
Tevens wordt er dagelijks gewerkt aan de site om deze up to date te houden. GameDuell zorgt ervoor dat de site hierdoor niet offline is, maar biedt tijdens de werkzaamheden een Happy Hour. Tijdens het Happy Hour kun je spellen spelen tegen de joker. Voor ieder spel dat je wint van de joker ontvang je een ticket. Van alle gewonnen ticket wordt een nummer getrokken. De gelukkige winnaar ontvangt tien euro op de spelersrekening. Uiteraard vindt het Happy Hour elke dag op een ander tijdstip plaats om te voorkomen dat spelers uitsluitend tijdens deze onderhoudsperiode aanmelden om te spelen.

Fairness-garantie

GameDuell biedt haar spelers de zogeheten Fairness-garantie. Dit is een garantie dat ieder spel eerlijk verloopt. Hierbij maakt GameDuell dan ook duidelijk dat de medewerkers van de site er geen enkel voordeel bij hebben als een bepaalde speler wint of verliest. Het gaat puur om je eigen kunnen. Wel vindt GameDuell het belangrijk dat spelers de mogelijkheid hebben om te spelen tegen spelers van het eigen niveau. Zo kun je bij bepaalde spellen aangeven dat je uitsluitend wilt spelen tegen spelers die ongeveer even goed (of slecht) zijn dan jij zelf. GameDuell houdt van iedere speler bij hoe goed deze scoort op de diverse gespeelde spellen. Deze score wordt aangeduid met een speelsterkte. Zo zie je wie er ongeveer op dezelfde speelsterkte speelt. Daarnaast mag je niet deelnemen aan een Minidivisie wanneer je een spel nog niet voldoende hebt gespeeld. Zo zorgt GameDuell ervoor dat je pas deelneemt aan de toernooien als je goed bekend bent met het spel en precies weet hoe het werkt en wat je moet doen om te winnen.

De inzetten

Je kunt spelen zonder geld in te leggen. Het is mogelijk om de spellen gratis te spelen. Je krijgt er dan natuurlijk ook geen geld voor, maar het is goed mogelijk om lekker te spellen zonder je bezig te houden met de financiële kant. Wil je wel voor echt geld spelen, dan kun je de inleg zelf bepalen. Bij bepaalde spellen zet je minimaal veertig cent in, bij andere spellen is dit zestig cent. Bij een inleg van veertig cent win je zestig cent als je wint. Je kunt ook een hogere inzet plaatsen. Zo kun je spelen voor 1,60 euro. Bij winst van het spel ontvang je dan zes euro. De maximale inzet bij gewone spellen is vier euro. Bij winst ontvang je dan vijftien euro. Bij groepsspellen, als Rummikub, is het bij vier personen mogelijk te spelen tegen maximaal twintig euro. Bij winst win je zestig euro.

Storten

Wil je voor het eerst voor echt geld gaan spelen of heb je je tegoed verspeeld en wil je je spelersrekening weer oploaden? Dat is mogelijk op diverse veilige manieren. GameDuell biedt de mogelijkheid je spelersrekening onder meer aan te vullen door gebruik van PaySafe, iDeal, Acceptgiro of een bankoverschrijving.

Uitbetalen

Heb je veel gewonnen, dan kun je het gewonnen bedrag natuurlijk laten uitbetalen. Bij GameDuell ben je er zeker van dat je het gewonnen bedrag daadwerkelijk op je rekening gestort krijgt.
© 2012 - 2024 Marensa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is een gameverslaving?Wat is een gameverslaving?Een onderschatte verslaving is een gameverslaving. Spellen op de spelcomputers en op personal computers kunnen een te gr…
Koop ik een Xbox, Wii of Playstation voor mijn kind?Koop ik een Xbox, Wii of Playstation voor mijn kind?Wanneer je een game-console wilt kopen voor je kind, dan is het belangrijk om zorgvuldig na te gaan welke game-console b…
Online spelen op GameduellEen kaartspel spelen online kan leuk en gezellig zijn. As je daarmee ook echt geld kunt winnen, dan maakt dat het kaarts…
Zylom: online spelletjes spelenZylom: online spelletjes spelenZylom is een Nederlandse website waar je online spelletjes kunt spelen en (meestal tegen betaling) downloaden.

Nederlandse loterijenHeel veel Nederlanders wagen graag een gokje in een van de Nederlandse loterijen. Er zijn een aantal grote en bekende Ne…
Bekende pokeraars: Marcel LüskeBekende pokeraars: Marcel LüskePokeren is voor sommige Nederlanders een goed verdienende beroep. Een van de beroemdste is Marcel Lüske. Deze geboren Am…
Bronnen en referenties
  • Gameduell.nl
Reacties

Luc Verwimp, 21-01-2015
Hallo, ik speel al een tijdje Belote, maar kan geen berichten of smileys meer sturen ook zit het spel regelmatig vast en verlies ik daardoor ook mijn inzet, komt soms opstaan dat ik in een verkeerde browser zit ik heb dit spel gedownload via de app store van Apple.Kunnen jullie me verder helpen
Vriendelijke groeten Verwimp Luc Reactie infoteur, 23-01-2015
Beste Luc,

helaas lopen apps wel vaker vast. GameDuell heeft vaker last van problemen via de website zelf, en over het algemeen zijn apps toch nog wat slechter dan websites. Ik zou je aanraden via de website te spelen. Als je inzet verliest door een storing (dit mag dus niet aan je eigen internet liggen, maar moet echt een sitestoring zijn. Dit checken ze.), dan kun je de game ID doorgeven aan de support en krijg je je inleg terug gestort binnen een uurtje.

Groetjes, Marensa

Kimdawn, 20-06-2012
Helaasis het niet waar wat betreft de uitbetalingen! Die krijg je niet, tenzij e een heel riedel aan papierwerk opstuurt. Heb je dat vervolgens gedaan vragen ze je jezlef te filmen terwijl je speelt, wat mij toch echt te vergaat. Ze verzonnen constant smoezen als je grote bedragen uitwilt betalen.En ze bevriezen en wissen je account zonde pardon waarna je vervolgens naar je gewonnen en gestorte geld kunt fluiten… Reactie infoteur, 22-06-2012
Beste Kim,

dank voor je reactie. Het is heel vervelend dat er op deze manier met je is omgegaan via GameDuell. Via andere sites heb ik inderdaad meer gehoord dat er problemen ontstaan bij het uitbetalen van eventuele winsten. Echter, er komen hier ook positieve reacties uit voort, waaruit blijkt dat de betalingen juist wel goed verlopen. Dat je jezelf moet filmen tijdens het spelen heb ik nog niet ieder gehoord en is, naar mijn mening, inderdaad meer dan belachelijk. Het toesturen van een identificatie is voor dit soort sites dan weer wel normaal en enigszins logisch. Ik heb inmiddels reacties ontvangen van gebruikers van de Nederlandse, de Duitse, de Spaanse en de Engelse GameDuell en ook hierin zit ontzettend veel verschil betreft de regels en handelswijze op het gebied van uitbetaling.

Groetjes, Marensa

Marensa (310 artikelen)
Gepubliceerd: 09-01-2012
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Kansspelen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.