Toto spelen, het gokken op wedstrijden (Toto 13,Toto Select)

Toto spelen, het gokken op wedstrijden (Toto 13,Toto Select) Toto is een gokspel waarbij je de uitslagen van voetbalwedstrijden goed moet voorspellen. De voornaamste Toto spellen zijn de Toto Select, Toto 13, Wedstrijd van de week en de Toto-Score. Johan Derksen die te zien is in Voetbal International voorspelt de Toto 13. Toto kan al gespeeld worden met 1 inleg en de maximum inleg voor Toto is 22. Naast het wedden op de Eredivisie kan je ook gokken op buitenlandse wedstrijden en toernooien. De vraag is nu ''Hoe kan je Toto spelen?''

Wat is Toto en informatie over het Toto spel

Toto is een spel waarbij je de uitslag van voetbalwedstrijden kan voorspellen. Toto is een spel van het bekende bedrijf Lotto. In het jaar 1957 werd er voor het eerst Toto gespeeld. Toto kent diverse gokspellen, zo is er de mogelijkheid om een exacte eindstand te voorspellen, maar kan je ook alleen voorspellen of ploegen gelijk spelen, winnen of verliezen. Niet kan er alleen gegokt worden op Nederlandse voetbalwedstrijden maar kan er ook op buitenlandse wedstrijden gegokt worden. Naast het gokken op competities kan er ook gewed worden op de Champions League en op de Europa League. Toto kan op elke dag gespeeld worden, maar een kwartier voordat de wedstrijd begint kan er niet meer op die betreffende ploeg gewed worden.

In Nederland kan er gegokt worden op de Eredivisie en op de Jupiler League. Toto brengt elke woensdag een nieuw Toto krant uit waar de wedstrijden in staan en de betreffende quoteringen. Quoteringen is de winst die je met dat team krijgt als je goed gegokt hebt met 1 inleg. Al doe je dat bedrag keer je gewenste inleg dan krijg je jouw mogelijke winbedrag. De quoteringen kunnen in de loop van de week nog veranderen maar meestal gebeurd dit niet en als het gebeurd zal dit niet een groot verschil zijn. De minimale inleg van Toto is 1 en maximaal kan men per Toto kaartje 22 inleggen. Om het geld bedrag te winnen, moet je de voetbalwedstrijden goed geraden hebben, er mag geen fout gemaakt worden. Een uitzondering is Toto 13, hier mag je twee fouten maken. Het mogelijke winstbedrag kent geen grenzen en vandaar is daar ook geen maximum aan te stellen. Je winstbedrag word hoger als je risico durft te nemen, onder risico verstaan we:
 • Gokken op lagere teams
 • Gokken op een gelijkspel
 • Hogere inleg

Als je gaat wedden op de winst van Ajax tegen bijvoorbeeld Willem II dan zal de quotering niet hoog zijn. Al doe je een gelijkspel of Willem II op winst, dan zal de quotering hoger zijn.

Moet je belasting betalen over het geldbedrag dat je wint met Toto?

Vanaf 454 moet men kansspelbelasting betalen. De hoeveelheid kansspelbelasting dat je moet afdragen is 29%.

Wat word er bedoeld met quoteringen?

Dit is het bedrag dat je krijgt voor elke ingelegde euro. De hoogte van de quotering hangt af van de wedstrijd. Al word er de wedstrijd Feyenoord - RKC Waalwijk gespeeld, dan zal de quotering laag zijn wanneer je Feyenoord op winst zet. Al voorspel je dat RKC Waalwijk gaat winnen dan zal de quotering hoog zijn, omdat RKC uitspeelt en omdat RKC een veel zwakkere tegenstander is dan Feyenoord. Al zet je de wedstrijd op gelijkspel dan zal de quotering nog hoger zijn. Gelijke spelen zijn erg moelijk te voorspellen, hierdoor neemt de hoogte van de quotering altijd toe. De quoteringen kunnen in de loop van de week nog veranderen maar meestal gebeurd dit niet.

De verschillende Toto Spellen

Toto kent diverse spelvormen. Dit zijn de voornaamste spellen die gespeeld worden door Toto spelers:
 • Toto-Score
 • Toto-Select
 • Toto 13
 • Toto: Wedstrijd van de week
 • Toto-Tip

Toto-Score

Dit is een spelvorm waarbij je de juiste eindstand van de wedstrijd moet voorspellen. Toto kiest elke week een aantal wedstrijden uit waarbij je de uitslag moet voorspellen. Deze wedstrijden bestaan onder andere uit de Nederlandse competities en de buitenlandse competities. Hoe hoger je de uitslag voorspeld, hoe hoger je mogelijke winbedrag zal zijn. De eindscore na de officiele 90 minuten telt. Mocht er een verlening zijn dan word deze in het Toto spel niet meer meegerekend. Je hebt je mogelijke winstbedrag gewonnen als je de exacte eindstand goed voorspeld hebt.

Toto-Select

Dit is een spelvorm die wat makkelijker is dan de Toto-Score. Met Toto-Select kies je minimaal 3 teams uit en maximaal 6 waarbij je de vorm van de uitslag voorspeld. Met de vorm van de uitslag bedoel ik:
 • Winst
 • Verlies
 • Gelijkspel

Je bepaald de soort uitslag van het betreffende team, men kan dus diverse uitslagen hebben. Hoe meer wedstrijden je voorspeld, hoe hoger je mogelijke winstbedrag zal zijn. Ook zal je winstbedrag hoger zijn als je gokt op moeilijke wedstrijden, zoals op bijvoorbeeld: AZ - FC Twente, Feyenoord - Ajax. Het winstbedrag hangt ook af van de hoeveel geld dat je inlegt, hoe hogere inleg des te hoger de winst zal zijn. Het spel kan al gespeeld worden met 1. Het Toto-Select spel kent 3 getallen die men moet weten voordat ze de Toto-Select invullen.
 1. Winst van de thuisploeg
 2. Winst van de uitploeg
 3. Gelijkspel

Om het geldbedrag te winnen, moet je alle wedstrijden goed voorspeld hebben. Je mag er geen één fout hebben. Al heb je 1 fout dan is je Toto-Select kaartje niks meer waard. Al heb je alle wedstrijden goed voorspeld dan kan je met je Toto-Select blaadje terug naar de winkel en kan je je geldbedrag ophalen. De meeste winkels betalen uit tot 454 euro. Mocht je een geldbedrag boven de 454 euro gewonnen hebben, dan moet je je Toto blaadje opsturen naar Toto zelf. Het adres van Toto staat achterop het gele Toto blaadje.

Toto 13

Toto 13 werkt hetzelfde als Toto-Select. (voorspellen: Winst thuisploeg, Winst uitploeg, Gelijkspel). Het verschil met Toto-Select en Toto 13 is dat je 13 wedstrijden goed moet voorspellen. Toto bepaald welke wedstrijden je moet voorspellen. Toto kiest naast Nederlandse wedstrijden ook buitenlandse wedstrijden uit. Bij Toto 13 hoef je niet alles goed te hebben, zo mag men twee fouten maken. Hoe meer fouten je maakt hoe lager het winstbedrag zal zijn. Al heeft men meer dan twee fouten dan is het Toto 13 blaadje niets meer waard. Een belangrijk icoon van de Toto 13 is Johan Derksen. Johan Derksen voorspeld elke maandag op televisie bij het programma Voetbal International de Toto 13 van de aankomende speelronde.

Wat bedoeld Toto met ''Wedstrijd van de Week''

Toto kiest elke week een Eredivisie duel uit, ook noemen ze dit wel ''Wedstrijd van de week''. De bedoeling is dat je de exacte uitslag voorspeld van het betreffende duel. Hoe hoger je de uitslag voorspeld hoe hoger je winst zal zijn, omdat je meer risico neemt.

Kan je met Toto op ruststanden en eindstanden wedden / gokken

Met Toto is het mogelijk om zowel de rust als eindstand van de wedstrijd te gokken. In toto termen wordt dit ook wel halftime / fulltime genoemd. Voorspel voor bijvoorbeeld Ajax, Feyenoord of Real Madrid en Barcelona de Toto halftime uitslag en de eindstand van deze wedstrijd. Op het toto-kaartje betekent: (1) De thuisspelende club wint, (X) betekent een gelijksspel, dus dat de clubs de wedstrijd of één helft eindigen met een gelijkspel. (2) betekent dat de uitspelende club wint. Met Toto kan je dus diverse spellen spelen op basis van één wedstrijd.

Wat betekent Toto Handicap, hoe kan je dit spelen?

Wanneer je een Toto Handicap voorspelt, betekent dat hetzelfde als wanneer je een eindstand van een wedstrijd bepaald. Het verschil is alleen dat een team één of meerdere doelpunten voorsprong krijgt toegekend voor de wedstrijd begint. Deze aantal goals worden dan opgeteld bij het wedstrijdresultaat.

Voorbeeld handicap wedstrijd:
Je bepaalt dat de uitploeg 0-1 voorsprong krijgt. Dit betekent wanneer beide ploegen eindigen met een eindstand van 1-1, wint de uitploeg volgens de Toto, omdat je van tevoren een extra doelpunt had toegekend aan de uitploeg.

Wedstrijd van de week

Iedere week bepaalt Toto een speciale wedstrijd ''wedstrijd van de week''. Hierbij is het de uitdaging dat je voorspelt en gokt wat de exacte eindstand van de wedstrijd zal zijn. De wedstrijd van de week geeft een hogere quotering wanneer je de uitslag hoger bepaald. Stel dat de wedstrijd van de week is: Ajax - Feyenoord. Je voorspeelt de eindstand op 3-0 en je zet op deze stand 5, dan zal de quotering 16,50 bedragen

Toto tip

Bij Toto-tip is het mogelijk om verschillende verspellingen te doen, verdeeld over het hele seizoen. Je kunt bijvoorbeeld wedden op wie er kampioen gaat worden in de Eredivisie of de Premier League. Daarnaast is het met toto tip mogelijk om te raden wie bijvoorbeeld het eerste doelpunt scoort tijdens de wedstrijd Feyenoord - Ajax. Tot slot kan je bijvoorbeeld met toto tip ook de rust- en eindstand bepalen. Hoeveel geld je kan winnen is afhankelijk van de inleg en van de quotering van de voorspelling

Op welke competities kan de Totospeler wedden?

Het Totospel bestaat niet alleen maar uit de Nederlandse competities. Men kan ook gokken op bijvoorbeeld wedstrijden in Spanje, Duitsland en Frankrijk. De volgende competities zijn in het Toto systeem opgenomen:

Europese ToernooienBelgiëDenemarkenDuitslandEngeland
Champions LeagueEerste KlasseSuperligaBundesligaPremier League
Europa LeagueTweede Klasse1. Division2e BundesligaChampionship
3. LigaLeague One
League Two
Conference National
FrankrijkIerlandItaliëNoorwegenZweden
Ligue 1Premier LeagueSerie ATippeligaenAllsvenskan
Ligue 2 Serie B
OostenrijkSchotlandSlowakijeSpanjeTsjechië
Erste LigaPremier LeagueBekerPrimera DivisionGambrinus Liga
Druhá Liga
TurkijeVerenigde Staten
Süper LigMajor League Soccer

Waar kan Toto gespeeld worden?

Toto kan op op twee manieren gespeeld worden:
 • Op het internet
 • In de winkel

Toto kan gespeeld worden op de website van Toto. Voordat je kan beginnen met het wedden op wedstrijden moet je verplicht een account aanmaken met een geldige bankrekening. Als je niet van online gokken houd kan je ook de Toto voorspellen in de plaatselijke sigarenboer. De minimale leeftijd om deel te nemen aan het Toto spel bedraagt 18 jaar.
© 2009 - 2024 Simplylife, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe kun je geld winnen met Toto?Hoe kun je geld winnen met Toto?Toto is een website waar je geld kunt verdienen met het wedden op sportwedstrijden. Je kunt wedden op de computer, op je…
De Eredivisie, Nederlands top voetbalDe Eredivisie, Nederlands top voetbalIn de Eredivisie strijden Nederlandse voetbalclubs voor eeuwige roem en een plaats in een Europees toernooi. In de Eredi…
De Nederlandse eerste divisie van het voetbalDe Nederlandse eerste divisie van het voetbalAan het Nederlandse professionele voetbal zitten drie competities verbonden. De op één na hoogste competitie is de eerst…
Winkansen van Toto en Toto SelectWinkansen van Toto en Toto SelectTwee loterijen die gericht zijn op voetbal, zijn Toto en Toto Select van de Lotto. Dit gokspelletje kan gewonnen worden…

Kleine kans om miljoenen te winnenKleine kans om miljoenen te winnenVele mensen dromen ervan om van de ene op de andere dag miljonair te worden. De kans hierop is echter zeer klein. De wen…
Krasloten: het Miljoenen KraslotMet krasloten een miljoen winnen? Het kan met het Miljoenen Kraslot! Met dit kraslot, dat voor 10 verkrijgbaar is bij…
Reactie

Patrick, 22-03-2015
Hallo,

Ik ben 16 jaar en ben sinds gister begonnen met online toto te spelen. M'n zus (ouder dan 18 jaar) heeft voor mij een account aangemaakt en haar gegevens + bankrekeningnummer ingevuld. Zou ik ook m'n eigen bankrekeningnummer in kunnen vullen of kunnen ze via je bankrekeningnummer achterhalen dat je jonger dan 18 jaar bent?

Alvast bedankt,

Vriendelijke groeten Reactie infoteur, 24-03-2015
Beste Patrick,

Ik ga hier niet persoonlijk op in. Ik wil iemand van 16 jaar geen tips geven omtrent het gokken op wedstrijden.

Met vriendelijke groet,

Simplylife

Simplylife (22 artikelen)
Laatste update: 08-02-2013
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Kansspelen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.