Marsepein figuurtjes maken: sneeuwman en pinguïn

Maak leuke marsepein figuurtjes voor in de winterperiode. Denk aan een pinguïn en een sneeuwman. Ook heel leuk om rond kerstmis te maken. Deze zijn helemaal niet zo moeilijk te maken en kunnen op een cupcake of taart worden gezet. Hoe kun je deze figuren zelf maken voor op je eigen taarten of cupcakes?

Taarten en cupcakes decoreren

Het decoreren van taarten en cupcakes wordt steeds vaker gedaan. Wat erg leuk is, is bijvoorbeeld het boetseren van figuurtjes. Als je een 3D figuur boetseert, ziet je taart er al snel heel erg leuk uit. Je kunt talloze kleuren gebruiken en lekker creatief bezig zijn. Leuk om weg te geven, bijvoorbeeld voor een traktatie, een verjaardag, een feestdag of zomaar, omdat je er zin in hebt. Begin ook met decoreren van cupcakes en taarten.

Winterse figuurtjes boetseren

Zin om winterse cupcakes of taarten te maken? Dan kun je leuke sneeuwpoppen of pinguïns boetseren. Wanneer je deze bijvoorbeeld combineert met cadeaus of een witte ondergrond, heb je een hele leuke winterse cupcake of taart. Je kunt er zelfs een kerstsfeer van maken, door je sneeuwman of pinguïn een kerstmuts op te zetten. De figuren zijn heel gemakkelijk te maken.

Wat heb je nodig?

  • Witte marsepein
  • Zwarte marsepein
  • Oranje marsepein
  • Marsepein in een andere leuke kleur
  • Deegroller
  • Schaar
  • Mesje
  • Wat water

Je kunt eventueel ook blanke marsepein kleuren met eetbare kleurstof. Je kunt de figuurtjes ook prima met fondant maken.

Sneeuwman en pinguïn maken

Hieronder zie je stap voor stap hoe je een sneeuwman of pinguïn maakt. Je kunt alles met wat water aan elkaar plakken, maar soms is dit helemaal niet nodig. Als je marsepein heel erg plakt, kun je poedersuiker gebruiken. Hierdoor plakt het minder.



Sneeuwman
Maak twee bollen van witte marsepein en zorg dat de ene iets kleiner is dan de ander. Zet ze op elkaar. Als de balletjes niet blijven plakken, kun je een klein beetje water gebruiken. Gebruik een kleur die je wilt voor de sjaal. Rol deze tussen je handen, zodat je een soort 'worm' van marsepein krijgt. Deze maak je plat met een deegroller. Zorg dat je sliert niet te dik is en snijd eventueel de randen af om het gelijk te houden. Bind de sliert nu om de nek van de sneeuwpop en knip het gedeelte dat je niet nodig hebt af. Door de marsepein een beetje met je vingers te bewerken, maak je er een mooi geheel van. Eventueel kun je wat streepjes op de sjaal maken met een mesje. Met oranje marsepein kun je een neus van een wortel maken. Met een klein beetje zwart maak je de oogjes. Daarna kun je nog een mutsje maken in dezelfde kleur als de sjaal. Dit kan een plat mutsje zijn. Het mutsje maak je door goed te meten en de marsepein redelijk plat te maken. Maak hem echter niet plat met een deegroller, dan wordt het te dun en is het effect minder leuk.



Pinguïn
Maak twee bolletjes van zwarte marsepein en zorg dat de ene kleiner is dan de ander. Je stapelt de balletjes op elkaar. Daarna pak je wat witte marsepein en dit maak je plat met de deegroller. Daarna snijd je een stukje uit dat op het grote balletje, zodat de pinguïn een witte buik heeft. Maak nu de vleugels met zwart. Deze maak je van twee kleine 'wormpjes' die je een beetje plat maakt. Daarna maak je met oranje marsepein een snavel. Met wit en zwart kun je de oogjes maken. Er zijn uitstekers voor ogen te verkrijgen, maar zonder kun je het ook wel maken. Dit doe je door een klein bolletje te maken en deze plat te slaan. Het zwarte bolletje voor de pupil moet dan kleiner zijn. Maak een sjaal zoals staat omschreven bij de sneeuwman. Eventueel kun je kiezen voor een rode sjaal, zodat je er een bijpassende kerstmuts bij kunt maken.

Afwisselen

Met de pinguïns en sneeuwpoppen kun je lekker afwisselen. Gebruik verschillende kleuren voor de sjaals en hoedjes. Je zou ook verschillende hoedjes kunnen gebruiken. Wees lekker creatief en maak er wat leuks van.
© 2011 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Soorten marsepeinMarsepein is voor jong en oud een prachtig product om mee te werken. Je kan er van alles mee maken, zoals leuke Sinterkl…
Taart decoreren: marsepein of fondant?Ga je taarten of cupcakes decoreren? Dan heb je de keuze uit marsepein en fondant. Hiermee kun je mooie kleurrijke lagen…
Taart decoreren: welke spullen heb je nodig voor de basis?Taarten decoreren is hot! Het taarten decoreren wordt doorgaans gedaan met fondant of marsepein. Wanneer je gaat beginne…
Taarten decoreren: makkelijke dieren om te boetserenWil jij taarten gaan decoreren en dieren boetseren? Het boetseren van dieren is niet gemakkelijk, maar er zijn wel enkel…

Knutselen met kinderen: thema KerstKnutselen met kinderen: thema KerstHier vind je voorbeelden van een paar leuke kerstversieringen om te maken met kinderen. Eenvoudig, snel klaar en supermo…
Online fotocollages maken: populair dankzij Oprah WinfreyOnline fotocollages maken: populair dankzij Oprah WinfreyFoto's. Ooit van die dingen die je ophaalde bij de fotowinkel en in een album plakte met van die hoekjes. Anno nu zijn f…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 08-07-2015
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Hobby
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.