Orbit Wheels: skates

Orbit Wheels: skates Orbit wheels: kopen, skates, gebruik, prijs. Orbit Wheels zijn een rage die uit Amerika zijn overgewaaid. Orbit Wheels zijn leuk, snel en handig om mee te nemen. Hoe gebruik je de Orbit Wheels?

Orbit Wheels

De Orbit Wheels zijn overgewaaid uit Amerika, net zoals zoveel dingen. In Amerika zijn ze continue op zoek naar dingen die plezier geven, beweging en ook nog eens goed mee te nemen zijn. De Orbit Wheels zijn daar een goed voorbeeld van.

Orbit Wheels zijn een kruising tussen inline skates en een skateboard. Het idee van het skateboard zit hem in het feit dat je zijlings op en Orbit Wheels staat. Je beweegt je dus zijwaarts, waarbij je gezicht wel naar de rijrichting wijst. Zoals op een skateboard dus. Het idee van de inline skates zit hem in het feit dat je aan iedere voet één Orbit Wheel draagt, net zoals bij inline skates.

Orbit Wheels hebben echter geen wieltjes zoals inline skates en een skateboard dit wel heeft. Een Orbit Wheel draait om zijn eigen as heen. Orbit Wheels bestaan namelijk uit ringen, met daarin een voetplateau. De Orbit Wheels bewegen doordat de ringen om je voet heen draaien terwijl je zelf op het voetplateau staat.

Gebruik van de Orbit Wheels

Het voetplateau past plat in de ring. Om de Orbit Wheel te gebruiken, klik je het voetplateau haaks in de binnenkant van de ring. Hiertoe gebruik je de clipjes aan de onderzijde van het voetplateau. Zorg ervoor dat deze stevig vast zitten, controleer dit voor ieder gebruik.

Ga met de voeten op het voetplateau staan. Zorg ervoor dat de neus van de schoen gelijk is met de voorste rand van het voetplateau. Wanneer de schoen te ver naar achteren staat, zal je snel naar achter toe vallen. Wanneer de voet te ver naar voren staat, zal je gewicht ook naar voren vallen.

Wanneer je in de Orbit Wheels gaat staan, kan je het beste de schoenneuzen richting de straat laten wijzen. Dit maakt het instappen makkelijker en voorkomt dat je je evenwicht verliest.

Nu is het een kwestie van heel veel oefenen. Beweeg je zijwaarts zoals je op een skateboard doet. Probeer dus niet zoals op inline skates recht vooruit te bewegen. Duw je af van een muur en buig je knieën licht. Laat je uitrollen en probeer je evenwicht hierin te bewaren. Herhaal dit net zo vaak totdat je goed staat.

Ga vervolgens bewegingen met de voeten maken. Door een bepaalde beweging te maken, beweeg je de Orbit Wheels voorwaarts. Deze beweging bestaat uit het naar voren en achter bewegen van de voeten, zoals je bij een loopbeweging doet. Tegelijkertijd beweeg je de voeten vanuit de enkels naar binnen en naar buiten. Zodat je een V en een omgekeerde V maakt. (^). Let op, oefening baart kunst dus het kan even duren voordat je dit onder de knie hebt. Wegrijden doe je door de achterste voet op de grond te houden en de voorste voet (die naar de rijrichting toe dus) af te duwen. De achterste voet volgt. Let er wel op dat je altijd zijwaarts beweegt.

Oppervlakken waarop de Orbit Wheels rijden

Orbit Wheels rijden niet op wielen, maar draaien op ringen rond. Deze ringen zijn van stevig materiaal. Je kan hiermee op asfalt rijden, op klinkers, op gras etc.

Veiligheid

Draag in het begin altijd een valhelm en knie, elleboog en polsbeschermers. De kans dat je in het begin eens een glijder maakt, is wel aanwezig. Ben je eenmaal verder gevorderd, dan kan je ervoor kiezen om bepaalde bescherming weg te laten. Wel wordt aangeraden om een valhelm altijd te blijven gebruiken.

Orbit Wheels is voor iedereen die er fit genoeg voor is en dit ook durft. Wanneer rustig aan gedaan wordt, vergt het slechts een lichte inspanning. De fanatieke gebruikers kunnen allerlei kunsten ermee leren, zoals bijzondere draaiingen en figuren rijden.

De prijs voor Orbit Wheels bedraagt tussen de 30 en 50 euro, afhankelijk van de aanbieder en de extra's.
© 2011 - 2024 Bibiana, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beginnen met inline skatenBeginnen met inline skatenInline skaten is een sport en/of hobby die erg goed is voor uw conditie en spieropbouw. Het is intensief, maar het kan o…
Skeeleren of inline-skating?Skeeleren of inline-skating?Wat is het, skeeleren of inline-skating? Deze namen voor dezelfde sport worden veelal door elkaar gebruikt en voor veel…
Aan welke kant van de weg moet je lopen?Aan welke kant van de weg moet je lopen?Er is geen voetpad. Aan welke kant van de weg moet je dan lopen als voetganger? En wanneer ben je precies een voetganger…

Informatie over het gebruik van glazuren in de keramiekInformatie over het gebruik van glazuren in de keramiekHet werken met keramiek is een leuke bezigheid. Met name het stoken van werkstukken met glazuur is een spannende bezighe…
Het werken met lusterHet werken met lusterHet werken met lusters geeft een bijzonder extra aan je werkstukken. Alleen vergt het werken met luster enige ervaring e…
Bronnen en referenties
  • www.amazon.com
Reactie

Rob, 19-12-2011
Heel erg leuk, maar waar kan ik deze aanschaffen. Reactie infoteur, 20-12-2011
Via internetwinkels zijn deze aan te schaffen.

Bibiana (1.560 artikelen)
Laatste update: 24-06-2015
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Hobby
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.