Magneetvissen: leuke hobby die ook nog geld kan opleveren

Magneetvissen: leuke hobby die ook nog geld kan opleveren Magneetvissen is een hobby die mensen sinds 2010 steeds meer uitoefenen. Met een touw en een magneet kunt u met magneetvissen leuke objecten uit het water halen. Te denken valt aan fietsen, kluizen en verkeersborden. Magneetvissen is een hobby die u geld op kan leveren. Bovendien bent u ook goed bezig voor het milieu, omdat u metalen uit het water haalt. Natuurlijk moet u dan wel uw gevonden metalen opruimen.

Hoe werkt magneetvissen

Met magneetvissen gaat u met een zware magneet op zoek naar metalen in het water. Aan de magneet zit een oog bevestigd waaraan u een touw kunt vastmaken. Belangrijk is dat u het touw goed vastmaakt aan uw magneet, zodat u uw magneet niet verliest.

Wanneer u gaat magneetvissen werpt u de magneet in het water. Zorg ervoor dat u het touw vastmaakt aan uw broek, zodat niet het gehele touw in het water belandt. Bij gooien van de magneet zult u merken dat de magneet snel naar de bodem toe gaat. Wanneer de magneet op de bodem is beland, trekt u de magneet voorzichtig naar u toe met behulp van het touw. De magneet kunt u op deze manier binnen halen. Wanneer er metalen aan de magneet zitten, zult u dit voelen tijdens het binnenhalen van de magneet. U voelt dat het binnenhalen van de magneet zwaarder gaat.

Hoeveel kilogram moet een magneet kunnen trekken?

Vismagneten zijn er in allerlei soorten. U hebt magneten die alleen lichte metalen uit het water kunnen halen, maar ook magneten die hele zware metalen uit het water kunnen trekken. Voor jonge kinderen is het aan te raden om een magneet te gebruiken die 55 tot 75 kilogram kan trekken. Wanneer u de kinderen een zwaardere magneet geeft, zult u merken dat ze moeite hebben om zware metalen boven water te krijgen.

Bent u een beginner dan is het aan te raden om een magneet te gebruiken die 110 tot 130 kilogram kan trekken. Met deze magneten is het mogelijk om bijvoorbeeld fietsen uit het water te trekken. Magneten met een trekkracht van 110 tot 130 kilogram vallen in een lagere prijsklasse. Wanneer u als beginner meer geld wilt besteden aan een magneet kunt u gebruik maken van een magneet die 200 tot 300 kilogram kan trekken. Dit zijn sterke blokmagneten die aan alle zijden magnetisch zijn. Met deze magneten kunt u meer metalen boven water kan krijgen dan een magneet die 110 tot 130 kilogram kan trekken. Voor de echte magneetvissers is een magneet aan te raden die 400 tot 800 kilogram kan trekken. Hiermee kunt u veel zware metalen boven water halen. Te denken valt bijvoorbeeld aan scooters en brommers. Een dreghaak is hierbij een handig hulpmiddel om deze zware metalen boven water te krijgen.

Touw bevestigen aan de magneet

Het touw moet goed worden bevestigd aan de magneet. Op deze manier heeft u minder kans om de magneet te verliezen. Een gewone dubbele knoop is niet aan te raden, omdat u met deze knoop de magneet snel kunt verliezen. Dit komt omdat u de knoop niet genoeg kan aanspannen. In dit filmpje wordt uitgelegd hoe u het touw het beste aan de magneet kunt vastknopen.

Wat levert magneetvissen op?

Wat magneetvissen oplevert is afhankelijk van uw vondsten. Een middag magneetvissen kan u gemakkelijk twintig tot vijftig euro opleveren. Meestal bestaan de vondsten uit ijzeren voorwerpen. In februari 2017 ligt de ijzerprijs per kilogram ongeveer op 13 eurocent.

Dreghaak

Het kan soms lastig zijn om uw vondsten uit het water te krijgen, omdat uw magneet niet goed aan een metaal hecht. Een voorbeeld is een frame van een fiets. De buizen zijn rond, waardoor de magneet niet met zijn gehele oppervlakte aan het frame kan hechten. Met behulp van een dreghaak die u in het water kan werpen, kunt u het voorwerp naar de kant halen. Ook om zwaardere voorwerpen uit het water te halen, is een dreghaak ideaal. Bij zwaardere voorwerpen wil de magneet nog wel eens loslaten van het voorwerp. Wanneer u het voorwerp met een dreghaak vast heeft, hebt u meer zekerheid dat u het voorwerp kan binnenhalen.

Goede plekken om te magneetvissen

Een goede plek om te magneetvissen is een locaties waar veel metalen in het water worden gedumpt. Een locatie waar dit regelmatig gebeurt is bij een brug. Het komt regelmatig voor dat mensen vanaf een brug bijvoorbeeld fietsen in het water gooien. Met een magneet kunt u deze voorwerpen vanaf de brug weer uit het water vissen.

Bij wateren vlakbij uitgaansgelegenheden liggen vaak metalen voorwerpen in het water. Hier vindt u met regelmaat fietsen, maar ook voorwerpen zoals messen of geweren. Wanneer u vermoedt dat voorwerpen van een misdrijf afkomstig zijn, moet u dit altijd melden bij de politie.

Wanneer u graag historische voorwerpen wilt vinden, kunt u zoeken op plekken waar vroeger een oud dorp heeft gelegen of waar er in de Tweede Wereldoorlog veel is gevochten. Het laatste is af te raden, omdat u op deze locatie ook munitie kunt aantreffen. Een granaat of een vliegtuigbom zou die in het water ligt, zou tot ontploffing kunnen komen.
© 2017 - 2024 Thijs1993, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Magneetvissen: een opkomende hobbyMagneetvissen, ook wel plonsen genoemd, is sinds 2010 een opkomende rage die steeds populairder wordt in Nederland en in…
Wat is een magneet?Wat is een magneet?Magneten worden in veel apparaten gebruikt, denk hierbij aan telefoons, elektromotoren en deurbellen. We laten treinen v…
Zelf een kompas makenHet is niet moeilijk om zelf een kompas te maken, en het kan erg leuk en educatief zijn om met kleine kinderen te doen.…
Het onderhoud van touwIedereen heeft wel ergens een stuk touw liggen wat men overal voor gebruikt. Even wat wegbrengen naar de gemeentelijke s…

Haken: haakpatroon voor een eenvoudige muts, alle matenHaken: haakpatroon voor een eenvoudige muts, alle matenDit patroon voor een gehaakte muts wordt alleen met vasten en lossen gehaakt en is voor een beginnende haakster of haker…
Hoe start ik een goed YouTube-kanaal - 8 tipsHoe start ik een goed YouTube-kanaal - 8 tipsVeel mensen hebben een eigen YouTube-kanaal. YouTube heeft anno 2017 meer dan een miljard gebruikers. Dat is bijna een d…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: 3dman Eu, Pixabay
  • https://vismagneet.com/magneetvissen/
Thijs1993 (41 artikelen)
Gepubliceerd: 06-02-2017
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Hobby
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.