Patroon: Minion sleutelhanger haken

Razend populair zijn ze, Minions. Zelfs zo populair dat ze na een rol in de film Verschrikkelijke Ikke een eigen film hebben gekregen. Er is dan ook van alles in 'Minionstyle' te koop: van onderbroeken tot sokken. Hoe leuk is het dan om een eigen gehaakte Minion sleutelhanger te hebben? Met deze sleutelhanger raken je sleutels vast nooit meer kwijt.

Wat is een Minion, en hoe ziet deze eruit

Een Minion was eerst een geel eencellig wezentje. De Minions hebben de vorm van een langwerpige pil of boon en hebben één of twee ogen. De meeste Minions zijn gekleed in een blauwe overal en allen hebben ze een brilletje op.

Wat heb je nodig om een Minion sleutelhanger te maken?

Om een Minion sleutelhanger te haken heb je de volgende artikelen nodig:

 • Gele wol of katoen
 • Blauwe wol of katoen in dezelfde dikte als de gele
 • Een of twee ogen
 • Zwarte wol of katoen (liefst even dik of iets dunner dan geel en blauw)
 • Grijze wol of katoen (liefst even dik of iets dunner dan geel en blauw)
 • Haaknaald (ik heb 3 mm gebruikt)
 • Stopnaald
 • Schaar
 • Lijm
 • Vulmateriaal

Het patroon

De broek

Begin met blauw. Haak 6 vasten in een magische cirkel. Sluit de cirkel met een halve vaste. Haak vervolgens in elke vaste van de vorige toer twee vasten, zodat je 12 vasten hebt. Haak in de derde toer om de beurt één vaste, twee vasten, één vaste, twee vasten. Je hebt dan 18 vasten. Haak nog twee toeren in elke vaste één vaste dus ronden van 18. Eindig door met een halve vaste in de eerste steek van de toer de cirkel rond te maken.

Nu is de broek zelf gehaakt, maar moeten er nog twee banden voor de armen gemaakt worden. Haak 12 lossen, hecht deze af, maar laat een stuk blauwe draad over waar straks mee kan worden ingestopt. Haak 6 vasten verder ook een streng van 12 lossen voor het tweede armgat. Pak hiervoor een nieuwe draad, hecht deze aan en haak dan de lossen. Hecht ook deze af en laat hier ook een stuk draad over.

Het lijf

Hecht een gele draad aan en maak 4 toeren van 18 vasten in de blauwe vasten. Hierna ga je minderen door één vaste, een keer minderen, één vaste, één keer minderen te herhalen tot de toer rond is. De toer erna minder je alle steken. Vervolgens vul je de Minion op met wat vulmateriaal en naai je de Minion met de wol aan de haaknaald dicht.

Voor de lus voor de sleutelhanger haak je nog een aantal lossen met geel en naai je deze aan de bovenkant van de Minion.

De armen

Haak voor de armen met geel 6 lossen. Haak vervolgens in elke losse vanaf de tweede losse van de haaknaald een vaste. Doe dit twee keer zodat de Minion twee armen heeft.

Het lijf van de Minion is nu af, nu gaan we hem afwerken tot een echte Minion.

De afwerking

Voor de afwerking van de Minion naai je de armen aan het lijfje en maak je de strengen met lossen voor de banden van de broek vast om de arm heen.

Plak één of twee ogen op de minion met lijm en laat dit drogen. Als dit goed droog is pak je de haaknaald en de grijze wol/katoen en haak je een streng lossen die om het oogje of de oogjes past. Naai of plak deze streng rondom het oogje. Voor de band waarmee de bril aan de Minions vast zit pak je de zwarte wol en haak je ook hiermee een streng met lossen net zo lang dat het rondom het hoofd van de Minion past. Naai of plak ook deze vast aan de Minion.

Met zwart maak je nog een klein streepje voor de mond van de Minion en dan is de sleutelhanger af en klaar voor gebruik.

Met zo'n gave sleutelhanger als deze zul je je sleutels vast nooit meer verliezen.
© 2015 - 2024 Dobel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zelfgemaakte cadeau-ideeën voor de creatievelingZelfgemaakte cadeau-ideeën voor de creatievelingVoor iemand die graag met zijn handen bezig is en zich creatief wil uiten, is het een uitdaging om voor elke speciale ge…
Konijnenpootje voor gelukKonijnenpootje voor gelukEen konijnenpootje wordt in het bijzonder vooral in Amerika beschouwd als een talisman. Het brengt geluk. Waarom en hoe…
Bakugan speelgoed: het assortimentBakugan speelgoed verovert met rasse schreden de Nederlandse speelgoedmarkt. De oorsprong van Bakugan ligt in Canada en…

Breien: kabels, kant, recht en averechtBreien: kabels, kant, recht en averechtHandwerken is een populaire creatieve bezigheid, vooral voor vrouwen. Er zijn allerlei mogelijkheden om te handwerken. T…
Een originele zwangerschapsherinnering: een gipsbuikDe nieuwste trend als origineel aandenken van je zwangerschap: een gipsafdruk van je buik. Deze gipsafdruk kun je met mo…
Bronnen en referenties
 • www.picnations.com
Dobel (155 artikelen)
Gepubliceerd: 23-07-2015
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Hobby
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.