De ideale bruidsfotograaf vinden

De ideale bruidsfotograaf vinden Bij een huwelijk hoort een bruidsreportage. Op zo'n speciale dag wil je natuurlijk blijvende herinneringen voor later. Hoe uitgebreid de reportage wordt is je eigen keuze, maar de kwaliteit van de foto's is van groot belang. Daarnaast is het prijskaartje belangrijk, net als de klik die je voelt met de fotograaf.

Wees er vroeg bij

Zodra je een datum hebt vastgelegd en bezig gaat met de grote dingen vastleggen, zoals locatie en kerk, is het ook noodzaak om rond te gaan kijken voor een fotograaf. Wanneer je trouwt op een vrijdag in mei of juni, moet je er helemaal snel bij zijn aangezien deze dagen ontzettend populair zijn. Bedenk van te voren of je de fotograaf er de hele dag bij wilt hebben of alleen een bruidsreportage van jullie twee wilt laten maken. Hoe meer tijd je hebt, hoe kritischer je kunt zijn in je zoektocht.

Welke stijl

Iedere fotograaf heeft zijn eigen stijl. Dit kan klassiek of modern zijn, romantisch of humoristisch. Je ziet dit het beste terug in voorbeeldreportages van de fotograaf. Let daarbij ook op de albums zelf en de manier waarop de foto's ingeplakt zijn. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook digitale bruidsalbums, wat zeker een mooi resultaat kan geven. Voor jezelf kun je een aantal foto's meenemen uit bladen die je aanspreken. Misschien kan de fotograaf jullie ook op die manier fotograferen.

De klik met de fotograaf

Het is heel belangrijk dat jullie je goed voelen bij de fotograaf. Het hoeft geen vriend te worden, maar wel iemand waarbij je nekharen niet omhoog gaan staan. Je moet kunnen lachen met de fotograaf en je op je gemak voelen als deze dichtbij komt. Voor de foto's is dit uitermate belangrijk. Je wilt toch niet ongemakkelijk of geforceerd overkomen op de foto's, omdat je je eigenlijk de hele dag ergerde?

Het budget

Voordat je bij fotografen langsgaat is het belangrijk een budget in je hoofd te hebben. Let daarbij ook op wat je er voor krijgt. Kijk niet alleen naar hoe uitgebreid de reportage wordt, maar ook naar hoeveel foto's je daarvan terugziet en hoe het werkt met de nabestellingen. Bij sommige goedkopere fotografen zijn de nabestelling bijvoorbeeld weer heel duur. Bij sommige fotografen worden de foto's op een site gezet waarvan jij en indien gewenst gasten een inlogcode krijgen, zodat je ze vanaf daar na kan bestellen. Het meest ideaal is natuurlijk de eigen beschikking over de negatieven of een dvd met alle foto's. Dit is helaas nog niet gebruikelijk onder bruidsfotografen.

Voorbereiding op de trouwdag

Wanneer je een fotograaf hebt uitgekozen, is het gebruikelijk om vlak voor de bruiloft nog eens samen te komen. Je neemt dan de dag door en bespreekt locaties voor de reportage. Wanneer je ook een videograaf hebt geef dit door aan de fotograaf. Zo kunnen zij ook afspraken maken.

Geniet van je trouwdag!

Geniet op de dag zelf van alle aandacht. Veel mensen voelen zich in het begin van een reportage wat ongemakkelijk, maar na een poosje voelen ze zich meer op hun gemak en blijken het best wel leuk te vinden. Probeer de aanwijzingen van de fotograaf op te volgen en geniet! Waarschijnlijk kun je na afloop nauwelijks wachten op het resultaat.
© 2009 - 2024 Margreet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bruiloftsjaren, hoe heten ze?Bruiloftsjaren, hoe heten ze?Een huwelijk sluit je voor je leven, als alles natuurlijk tenminste goed gaat. De meeste mensen kennen de zilveren bruil…
Trouwtradities en een originele bruiloftTrouwtradities en een originele bruiloftJe bruiloft is als het goed is één van de mooiste dagen van je leven. Natuurlijk kun je je bruiloft vieren zoals iederee…
Vintage bruiloft: een nieuwe trendVintage bruiloft: een nieuwe trendNaast de do-it-yourself bruiloft is ook de vintage bruiloft een opkomende trend in Nederland. In Amerika is de zogenoemd…

Het verschil tussen goedkope en dure camera’sHet verschil tussen goedkope en dure camera’sVraag je je ook wel eens af waarom de ene camera voor 700 euro te koop is en de andere voor nog geen 100 euro? Maakt het…
Trots op je eigen dierbare professionele fotoboekTrots op je eigen dierbare professionele fotoboekJe eigen fotoboek maken blijkt een ware hit te zijn. Wanneer je op internet op zoek gaat naar sites om je eigen boek sam…
Margreet (26 artikelen)
Gepubliceerd: 06-09-2009
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Fotografie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.