Selfie maken op afstand: Selfie Click en Selfie Stick

Selfie maken op afstand: Selfie Click en Selfie Stick Iedereen weet inmiddels wat een selfie is, maar soms is het nog niet zo eenvoudig om een leuke selfie te maken. Zeker niet wanneer je met meerdere personen of een leuke achtergrond in beeld wilt. Hiervoor zijn er nu een handig apparaatjes, namelijk de Selfie Stick of iets soortgelijks de Selfie Click. Dankzij deze apparaatjes heb je nooit meer last van te korte armen.

Wat is een Selfie Click

Dit is een klein licht apparaatje wat met behulp van bluetooth communiceert met jouw smartphone. Een afstandsbediening dus eigenlijk en hiervan zijn er al aardig wat op de markt. Denk maar eens aan de Camlink Selfie afstandsbediening, de Wonky Monkey Selfie Remote, Shutter Remote, TumbsUp Selfie Remote, Hisy, Brofish Selfie Remote en er zullen er vast nog veel meer zijn. Er bestaat ook een Selfie Click waarmee meer mogelijk is dan alleen foto’s en video’s maken en dit is de Qmote. Een afstandsbediening voor je smartphone. Niet alleen voor foto’s en video’s, maar ook voor muziek, volumebediening enz. net hoe jij hem geprogrammeerd hebt.

Wanneer je gebruik maakt van de Selfie Click, sluit je de afstandsbediening via bluetooth aan op je telefoon. Je zet je telefoon ergens neer, neemt wat afstand en clicken maar totdat je de perfecte foto te pakken hebt.

Wat is een Selfie Stick

Er zijn ook andere versies in de handel zoals bijvoorbeeld de Click Stick, monopod of de Selfie Stick. Dit is een soort stok die je kan uitschuiven tot een lengte van 1 meter. Je bevestigt je smartphone hierop en maakt een selfie door te clicken op een knop aan de onderkant van de stok, die met een kabeltje verbonden is aan de koptelefoonaansluiting van je smartphone. Deze laatste is niet alleen handig om een selfie te maken, maar leent zich ook uitstekend om foto’s of video’s te maken over de hoofden van een menigte heen. De Selfie Stick is licht van gewicht en past opgevouwen makkelijk in je tas.

Volgens Time Magazine is de Selfie Stick één van de vijfentwintig beste uitvindingen van 2014. Soms wordt de Selfie Stick door mensen die wat minder gecharmeerd zijn van deze uitvinding een 'narcisstick' genoemd.

Selfie Stick verboden

De Selfie Stick is inmiddels verboden bij musea, Wimbledon, verschillende voetbalstadions en diverse popconcerten. In Walt Disney World en in Tokyo Disney Resort zijn de sticks verboden in de bewegende voertuigen van de attracties vanwege veiligheidsredenen. Steeds meer pretparken gaan over tot het verbieden van Selfie Sticks.

Voor de Selfie Click geldt tot nu toe alleen een verbod in musea, waar het sowieso meestal verboden is foto’s te maken, op welke manier dan ook.

Tips voor de beste selfie

 • Fotografeer jezelf van je beste kant en meestal is dit de linkerkant van je gezicht.
 • Neem je een foto van de voorkant van je gezicht, draai je hoofd dan een ietsje naar rechts.
 • Zorg voor voldoende licht, dan zijn foto’s altijd het mooist.
 • Kaak naar voren, lange nek en tong tegen gehemelte. Zo voorkom je een onderkin of andere vervelende effecten.
 • Strek je arm zoveel mogelijk. De camera dichtbij wil je gezicht nogal eens vreemd vervormen.
 • Fotografeer jezelf nooit met je mobiel laag. Een foto naar boven genomen maakt je tien kilo zwaarder en tien jaar ouder. Beter is het om met je mobiel een tikje omlaag gericht te fotograferen.
 • Experimenteer, uiteindelijk ontdek je dan vanzelf hoe jij het leukst op de foto komt.

Maak er niet teveel, want volgens het APA (American Psychological Association) is het maken van veel selfies een psychische stoornis van onzekere mensen. Misschien moeten we dat maar met een korreltje zout nemen, want selfies maken is nog lang niet passé.
© 2015 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe maak je een goede selfie? Tien tipsEen selfie is een foto die je van jezelf maakt met je smartphone. De selfies worden vaak gepost op social media. Ook bek…
De selfie: een narcistische illusieDe selfie: een narcistische illusieHet nemen van selfies is een fenomeen dat tegenwoordig sterk ingeburgerd zit in onze cultuur, wat duidelijk te zien is o…
Hoe kan ik originele Dubsmash filmpjes maken?Hoe kan ik originele Dubsmash filmpjes maken?Wat opvallend is, is dat veel app gebruikers zijn gevallen voor het gebruiken van de Dubsmash app. De Dubsmash wordt geb…

Maak betere foto’s met 8 praktische tipsFotograferen is een fantastische hobby waar duizenden mensen plezier aan beleven. Maar hoe komt het toch dat de één met…
Roamler - geld verdienen door foto's te makenRoamler - geld verdienen door foto's te makenRoamler is een applicatie waarmee je makkelijk en vaak snel geld kunt verdienen door opdrachten uit te voeren. De opdrac…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Wilkernet, Pixabay
 • http://www.dames.nl/artikelen/2015/03/29/na-musea-de-selfie-stick-verboden-bij-festivals-als-pink-pop-en-lowlands
 • http://time.com/3594971/the-25-best-inventions-of-2014/item/the-selfie-streamliners/
 • http://www.ondertussen.nl/lifestyle/selfies-maken-is-een-ziekte/
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 30-11-2015
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Fotografie
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.