Gekke foto's maken

Gekke foto’s kunnen jarenlang plezier opleveren. Elke keer als je die gekke foto’s weer tevoorschijn haalt verschijnt er weer een lach op je gezicht. Tegenwoordig zijn er verschillende technieken om indrukwekkende gekke foto’s te maken, met een bijzondere look. Denk bijvoorbeeld aan tebowing, planking en horsemanning.

Gekke foto’s maken met een vaste techniek

Gekke foto’s kunnen natuurlijk op de meest uiteenlopende momenten gemaakt worden. Vaak is het de bedoeling om een gekke foto te maken, maar het gebeurt ook zeker dat er per ongeluk heel gekke foto’s ontstaan. Tegenwoordig bestaan er diverse technieken om bewust gekke foto’s te maken. De meest bekende technieken, die op dit moment zeer populair zijn, zijn tebowing, planking, horsemanning, batmanning, owling en leisure diving.

Tebowing

Tebowing is het maken van een foto in de houding van ‘Johannes de Denker’. Dit betekent eigenlijk dat je op een knie gaat zitten, een elleboog op je knie laat rusten en je vuist tegen je voorhoofd drukt. Dit is de nadenkende houding die bedoeld wordt met de houding van ‘Johannes de Denker’. Het is natuurlijk helemaal niet interessant om deze gekke foto’s te maken op je eigen bank, je bed of in je keuken. Het is bij tebowing juist de bedoeling dat je dit doet op plaatsen waar veel mensen aanwezig zijn, zodat ook veel mensen getuigen zijn van het maken van de gekke foto en eventueel zelfs met een verbaasde blik op de foto te zien zijn.

Planking

Planking is een heel bekende techniek voor het maken van indrukwekkende en vooral ook lachwekkende foto’s. Bij deze techniek is het de bedoeling dat je op een zo vreemd mogelijke plaats zo recht als een plank gaat liggen. Dit kan tussen een keukenstoel en het aanrecht zijn, ergens op een stoepje of zelfs tussen twee straatpalen in. De kunst is om zo stijf als een plank te blijven liggen, het liefst tussen twee objecten in, zodat er daadwerkelijk lucht onder je te zien is. Voor het maken van deze gekke foto’s heb je wel een behoorlijke spierkracht nodig.

Horsemanning

Bij horsemanning maak je een foto waarop het lijkt alsof je bent onthoofd. Deze foto moet je dan ook met (minimaal) twee personen maken. Van de eerste persoon is alleen het lichaam in beeld en niet het hoofd, en van de tweede persoon is juist alleen het hoofd in beeld en niet het lichaam. Zo kan iemand op een bank gaan liggen, met een sierkussen over het hoofd, terwijl de tweede persoon achter de bank verscholen zit en het hoofd op de rugleuning van de bank legt. Er zijn veel mogelijkheden met horsemanning. Zo kan iemand zich ook in zand ingraven, waardoor alleen het hoofd nog zichtbaar is, terwijl een ander dit hoofd vast pakt zonder dat zijn of haar eigen hoofd in beeld is. Kortom, dit is een te gekke manier om gekke foto’s te maken die tot de verbeelding spreken.

Batmanning

Batmanning is wel de meest gevaarlijke techniek om gekke foto’s te maken. Het is dan ook niet aan te raden om deze techniek zomaar toe te passen, zeker niet als je compleet geen ervaring hebt. Het heeft namelijk al daadwerkelijk levens gekost. Bij batmanning is het de bedoeling dat je als een vleermuis ondersteboven gaat hangen aan een object. Het is dus belangrijk dat je je voeten stevig ergens aan vast kunt haken, als aan een stang of een klimrek. Vervolgens ga je dus aan je voeten ondersteboven hangen, met je armen langs je lichaam of gekruist voor je borst. Er zijn onder meer gekke foto’s gemaakt van batmanning aan muurtjes, aan klimrekken en aan basketbalringen.

Owling

Owling is een veilige en zeer wijze manier om gekke foto’s te maken. Bij deze techniek draait het eigenlijk om de houding die een uil aanneemt wanneer deze stil zit. Je denkt na als een uil; dat is het idee. Je zakt door je knieën en gaat op je hurken zitten. Vervolgens laat je je armen langs je lichaam hangen en je armen rusten op de ondergrond. Kijk geconcentreerd voor je uit of iets naar de zijkant. Zo neem je de uilenhouding aan voor de foto. Uiteraard wordt deze gekke foto niet zo gek als je deze gewoon op straat doet. Het wordt pas echt indrukwekkend als je deze houding aanneemt op een muurtje, bij een standbeeld of bijvoorbeeld op een poef.

Leisure Diving

Deze techniek kan alleen worden toegepast in de buurt van water, in de meeste gevallen gewoon in een zwembad. Bij leisure diving draait het erom dat je op een gekke manier in het water duikt. Precies tijdens de duik maakt iemand anders een foto. Duik bijvoorbeeld met een oud boek in je handen. Als de foto op tijd genomen wordt, dan lijkt het dus of je al zwevend boven het water ligt te lezen. Zo maak je te gekke foto’s in de meest bijzondere houdingen, waarbij het op de foto lijkt alsof je boven het water zweeft.
© 2013 - 2024 Marensa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
8 papa-tips voor een sterke band met je baby8 papa-tips voor een sterke band met je babyEen nieuw wonder in huis brengt toch wat stress met zich mee en organisatorisch verandert er heel wat voor je gezin. Ste…
Geld verdienen met foto’sGeld verdienen met foto’sGeld verdienen met foto’s is zeker mogelijk. Je moet dan wel weten waar je mee bezig bent. Er zijn verschillende maniere…
Mag ik foto’s van internet halen?Op het internet staan miljoenen foto’s die u eenvoudig over kunt nemen en zelf op het internet kunt plaatsen. Tenzij bij…

Fotografietips voor een stedentripFotografietips voor een stedentripJe gaat een stedentrip maken of je bent van plan om een stedentrip te gaan maken. Dan neem je natuurlijk je fotocamera m…
Het histogram: handig hulpmiddel in de fotografieHet histogram is een handig hulpmiddel in de fotografie. Hoewel het LCD-scherm op de camera redelijk goed weergeeft of e…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia
Reactie

Madeliefje90 (infoteur), 27-06-2013 #1
Hallo Marensa,

Ik vind je artikel interessant, maar wat het helemaal compleet zal maken is om er voorbeeld foto's of plaatjes bij te plaatsen.

Veel succes met artikelen schrijven

Groetjes van Madeliefje90 Reactie infoteur, 27-06-2013
Hoi Madeliefje90,

dank je voor je reactie. Vanuit ons tekstenbureau schrijven we alleen teksten voor infonu wanneer er wat tijd over is tussen de opdrachten door en hier schiet het zoeken van rechtenvrije foto's bij in. Door de jaren heen hebben we al een paar honderd artikelen toegevoegd, maar eigenlijk is er niet 1 met meerdere foto's erbij, omdat wij alleen met een team schrijvers werken en geen fotografen of mensen die voldoende tijd kunnen reserveren om rechtenvrije foto's te zoeken, dus vandaar. Maar wel bedankt dat je je mening deelt. We zijn ons er inderdaad van bewust dat meer foto's soms aantrekkelijker is.

Succes met schrijven!

Groetjes,

Team TMC Katwijk (Irene)

Marensa (310 artikelen)
Gepubliceerd: 08-04-2013
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Fotografie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.