Alle beginpokemon

In elk gebied van de pokemonwereld is er een professor die pokemontrainers een beginpokemon geeft om een reis door de pokemonregio te kunnen maken. Je kunt altijd kiezen tussen een gras-, vuur- en waterpokemon. Elke pokemon heeft zijn eigen karakter, sterkten en zwakten. Tot nu toe zijn er vijf regio's van de pokemonwereld ontdekt. Iedere regio kent zijn eigen beginpokemon. Kies je startregio en maak een keuze tussen de drie beginpokemon! Je kunt in de volgende regio's een beginpokemon krijgen:
  • Kanto: Bulbasaur, Charmander, Squirtle
  • Johto: Chikorita, Cyndaquil, Totodile
  • Hoenn: Treecko, Torchic, Mudkip
  • Sinnoh: Turtwig, Chimchar, Piplup
  • Unova: Snivy, Tepig, Oshawott

Meer informatie over de pokemonregio's vindt je in dit artikel: Regio's van de pokemonwereld

Kanto

Bulbasaur

Bulbasaur is een gras-gif type pokemon. Hij wordt gekenmerkt door een groenblauwe, gevlekte huid. Bulbasaurs ogen zijn helder rood, maar het meest opvallende kenmerk van Bulbasaur is waarschijnlijk de bloembol op zijn rug. Deze bloembol leeft in symbiose (dus zowel de pokemon als de bol hebben voordeel bij het samenleven) met de pokemon en groeit met de pokemon mee. De bloembol op Bulbasaurs rug betekent dat hij ook speciale, aan de bol gerelateerde aanvallen kent, zoals mesblad, petal dance (bloemendans), seet bomb en zoete geur.
Bulbasaur is een pokemon die zich over het algemeen zeer netjes gedraagt. Sommigen zien hem als de makkelijkste pokemon om mee te beginnen. Bulbasaur is erg loyaal en een goede vriend voor zijn trainer.
In het wild komt de Bulbasaur nauwelijks voor. Als je geluk hebt kun je hem vinden op moeilijk te bereiken, of geheime plaatsen, zoals tuinen of vlakten nabij zoet water. Soms verstoppen ze zich in bossen, in een hol stuk hout. Bulbasaur is een omnivoor. Dankzij de bloembol op Bulbasaurs rug kan hij ook goed overleven bij een voedseltekort. Dit omdat de bol energie van de zon kan opslaan. op level 16 evolueert Bulbasaur in een Ivysaur en op level 32 evolueert Ivysaur in een Venusaur.

Charmander

Charmander is een vuurpokemon. Het opvallendste kenmerkt van deze salamanderachtige pokemon is de vlam op het uiteinde van zijn staart. Deze vlam brand al bij de geboorte. Men zegt dat de pokemon zal sterven als de vlam op zijn staart uit gaat. Op het eerste gezicht is Charmander een schattige pokemon, maar pas op want zijn klauwen kunnen behoorlijk scherp zijn! De kracht van Charmanders aanvallen zijn verbonden met zijn eigen gezondheid. Dit komt doordat zijn (vuur)aanvallen versterkt worden door de vlam aan zijn staart (en deze wordt zwakker bij een slechte gezondheid).
Charmander heeft een zachtaardig karakter. De oplettende trainer kan aan de vlam op Charmanders staart eenvoudig zien hoe zijn pokemon zich voelt. Als de vlam ineens veel groter is betekent dit dat hij kwaad is. Charmander wordt gezien als de moeilijkste beginpokemon, onder andere door het nadeel dat de trainer ondervindt bij de eerste gymleaders (steen en water).
Er wordt echter ook gezegd dat Charmander de sterkste pokemon van de drie is. Gezien het feit dat de kracht van Charmander verbonden is met zijn gezondheid, is Charmander niet geschikt voor de ongeduldige trainer die meteen een sterke pokemon verlangt. Ook Charmanders zijn extreem loyaal aan hun trainers, zelfs als ze slecht behandeld worden.
Net als Bulbasaur komt Charmander nauwelijks in het wild voor. Met veel geluk kun je ze vinden op een extreem hete plaats, zoals bij een actieve vulkaan. Ze voelen zich ook thuis in berggebieden die voor mensen moeilijk te bereiken zijn. Charmanders en hun evoluties eten in principe alles wat ze kunnen vinden. Charmander evolueert op level 16 in Charmeleon en op level 36 in Charizard.

Squirtle

Squirtle is een waterpokemon. Squirtles opvallendste kenmerk is het schild op zijn rug, dat vanaf zijn geboorte met hem mee groeit en ook steeds harder wordt. Het schild biedt bescherming tegen aanvallen, breekt het water waardoor er minder weerstand is bij het zwemmen en maakt speciale aanvallen mogelijk, zoals Rapid Spin.
Squirtle is niet de makkelijkste, maar ook niet de moeilijkste pokemon wat trainen en karakter betreft. Ze zijn loyaal, vooral in de richting van andere pokemon. Het contact tussen een Squirtle en mensen (inclusief zijn trainer) verloopt vaak stroever.
Ook Squirtle is zeldzaam in het wild. Met geluk kan hij gevonden worden op afgelegen eilanden of in rivieren in afgelegen valleien. Ook Squirtle is omnivoor. In het wild eet hij vooral waterplanten. Op level 16 evolueert Squirtle in een Wartortle en op level 36 evolueert Wartortle in een Blastoise.

Johto

Chikorita

Chikorita is een kleine graspokemon met een relatief groot hoofd. Hij heeft grote, rode ogen, maar het opvallendste kenmerk is waarschijnlijk het blad op haar hoofd. Dit blad is meestal langer dan de rest van het lijf. Daarnaast wordt Chikorita ook gekenmerkt door een soort groene ketting om de nek. Net als veel andere graspokemon kan Chikorita een zoete geur uitscheiden en heeft ze helende en kalmerende krachten. Chikorita heeft een zachtaardig karakter en zal doormiddel van aromatherapie proberen een gevecht uit de weg te gaan. Chikorita is bovendien erg emotioneel en gevoelig en voelt zich gekwetst als hij niet begrepen wordt door zijn trainer.
Het liefst ligt Chikorita te luieren en op te warmen in de zon. Chikoritas krijgen energie van het zonnebaden en hebben dus weinig tot geen ander voedsel nodig. Chikoritas zijn vooral te vinden op open vlakten of dun beboste gebieden, hoofdzakelijk in een warmer klimaat. Dit omdat de Chikorita koudbloedig is. Chikorita evolueert op level 16 in een Bayleef en op level 32 in een Meganium.

Cyndaquil

Cyndaquil is een vuurpokemon met een blauwe vacht op zijn rug. De kleur van zijn buik is melkachtig wit. Vanuit zij rug schieten vlammen omhoog. Dit vuur op zijn rug biedt bescherming. Het vuur op zijn rug wordt groter en heter als hij zich bedreigd voelt of als hij kwaad wordt.
Cindaquil is meestal een timide pokemon die zich verstoppen voor gevaren. Cindaquils kennen hun eigen krachten en zwakten vaak niet. Cindaquil evolueer op level 14 in Quilava en op level 36 in Typhlosion.

Totodile

Totodile is een kleine, blauwe, krokodilachtige pokemon. Hij heeft rode stekels op zijn rug die doorlopen tot de punt van de staart. Totodile heeft een groot hoofd en erg sterke kaken. Totodile is een sterke pokemon en onder water neemt zijn kracht nog verder toe. Totodiles zijn altijd opgewekt en actief en ze proberen overal een grap van te maken. Ze hebben de neiging om in alles te bijten wat ze tegenkomen.
Totodiles leven het liefste in de buurt van water en omdat ze koudbloedig zijn geven ze ook de voorkeur aan een warm klimaat. Totodile evolueert op level 18 in Croconaw en op level 30 evolueert Croconaw in Feraligatr.

Hoenn

Treecko

Treecko is een graspokemon. Deze reptielachtige pokemon wordt gekenmerkt door zijn felrode buik en zijn grote staart die uit twee delen bestaat. Treecko heeft grote gele ogen en katachtige pupillen. Treecko heeft kleine stekels op zijn handen en poten waarmee hij grip heeft op stijle rotsen en muren. Naast grasaanvallen kent Treecko ook vechttype aanvallen, zoals quick attack.
Treecko heeft een kalm karakter, hij zal niet panikeren in wat voor omstandigheden dan ook.
Treecko’s leven in dichtbeboste gebieden en staan bekend om hun territoriale gedrag. Ze zullen hun bomen tegen alle vijanden beschermen. Er zijn echter maar weinig wilde Treecko’s te vinden. Op level 16 evolueert Treecko in Grovyle en op level 30 evolueert Grovyle in Sceptile.

Torchic

Torchic is een vuurpokemon. Vanwege de jonge leeftijd zijn de vleugels nog erg klein en onderontwikkeld, waardoor ze nutteloos zijn. Zijn poten zijn wel al goed ontwikkeld, waardoor Torchic hard kan lopen en flink kan uithalen met zijn klauwen. Torchic is een ontzettend nieuwsgierige en onderzoekende pokemon. Ze zijn ongeduldig en hebben een trainer nodig die hen veel aandacht geeft en nieuwe dingen leert.
Torchics houden niet van het donker, omdat zij dan niet kunnen zien. Torchic evolueert op level 16 in Combusken en op level 36 in Blaziken.

Mudkip

Mudkip is een kleine reptielachtige waterpokemon met een brede mond en oranje kiewen op zijn kaak. Met de vin op zijn hoofd kan Mudkip kleine veranderingen in de lucht of in het water waarnemen. Mudkip is speels en sociaal. Het verenigd graag zijn krachten met soortgenoten om zo een gezamenlijke vijand te verslaan.
Mudkip leeft in moerasachtige of waterrijke gebieden op afgelegen eilanden. Mudkip evolueert op level 16 in een Marshtomp en op level 36 evolueert Marshtomp in Swampert.

Sinnoh

Turtwig

Turtwig is een graspokemon met een lichtgroene huid en een gele buik. Op zijn bruine schild groeit een zaad, die te vergelijken is met de bloembol op Bulbasaurs rug. Het schild biedt bescherming, maar vertraagt ook. Turtwig is een rustige en vredelievende pokemon. Turtwig is vaak verlegen en een beetje lui, maar sommigen zijn juist beschermend en uitbundig.
Het liefst woont Turtwig in een bosrijk en waterrijk gebied, al zijn ze net als de andere beginpokemon zeldzaam.
Net als Bulbasaur kan Turtwig energie krijgen van de zon in tijden van voedselschaarste. Op level 18 evolueert Turtwig in Grotle en op level 32 evolueert Grotle in Torterra.

Chimchar

Chimchar is een aapachtige vuurpokemon. Opvallend aan Chimchar is de vlam op zijn kont. De vlam van Charmander blijft altijd branden, die van Chimchar daarentegen dooft als Chimchar slaapt. Naast vuuraanvallen kan Chimchar ook vecht- en darkaanvallen leren. Chimchar is vindingrijk en ondeugend. Als het erop aankomt is het een erg dappere pokemon. Daarnaast is Chimchar erg lenig.
Chimchars zijn in het wild erg zeldzaam. Ze leven alleen in bergketens, waarbij ze hun nesten op kliffen bouwen. Chimchar evolueert op level 14 in Monferno en op level 36 evolueert Monferno in Infernape.

Piplup

Piplup is een waterpokemon die veel weg heeft van een pinguïnkuiken. Piplup heeft een groot eergevoel en een groot gevoel van trots. Hij neemt niet graag hulp of voedsel aan. Ondanks zijn trots is het toch een onhandige pokemon die tijdens het lopen regelmatig valt. Het is echter wel een goede zwemmer. Soms kan Piplup ook korte stukjes vliegen.
Piplups leven aan de kust in een kouder klimaat. Op level 16 evolueert Piplup in een Prinplup en op level 36 evolueert Prinplup in een Empoleon.

Unova

Snivy

Snivy is een slangachtige graspokemon. Snivy heeft een groene huid met een crèmekleurige buik. Van zijn hoofd tot de punt van zijn staart loopt een gele streep. Snivy wordt sterker en behendiger onder invloed van zonlicht. Snivy is een kalme en koele pokemon die niet in paniek raakt bij een vreemde situatie of bij een sterkere, grotere pokemon als tegenstander.
Snivy’s leven vaak in bossen, waarbij ze zowel in het grasland als in bomen aan te treffen zijn. Al zijn ze relatief zeldzaam. Snivy evolueert op level 17 in Servine en op level 36 evolueert Servine in Serperior.

Tepig

Tepig is een varkensachtige vuurpokemon. Zijn huid is hoofdzakelijk oranje van kleur. Hij heeft een roze snuit en grote ogen.
Tepig is een vrolijke en nobele pokemon. Tepig evolueert op level 17 in Pignite en op level 36 evolueert Pignite in Emboar.

Oshawott

De waterpokemon Oshawott wordt gekenmerkt door een zeeschelp op het midden van zijn buik. Deze schelp kan door Oshawott gebruikt worden als gereedschap, meestal betekent dit dat de schelp als wapen wordt ingezet. Oshawott is een dappere pokemon die een uitdaging niet uit de weg zou gaan. Daarnaast is het een pokemon met goede manieren.
Oshawott is zeldzaam in het wild. Als je ze tegenkomt is dat meestal in het water. Oshawott evolueert op level 17 in Dewott en op level 36 evolueert Dewott in Samurott.
© 2011 - 2022 M_ichje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pokémon Black en WhitePokémon Black en WhitePokémon Black en White zijn de twee nieuwste Pokémon games voor de Nintendo DS. De spellen zit vol met nieuwe features d…
Regio's van de PokemonwereldDe pokemonwereld omvat verschillende continenten die allen hun eigen geheimen, klimaten en inheemse pokemon kennen. Daar…
Pokémon Go: waar vind je zeldzame Pokémon?Pokémon Go: waar vind je zeldzame Pokémon?In Pokémon Go kom je meestal wel dezelfde type Pokémon tegen. Zo is de Rattata en de Pidgey niet zo moeilijk om te vinde…

Alles over kleiAlles over kleiKlei bestaat er in verschillende vormen, kleuren en soorten. Welke klei is geschikt voor een keramist. Wat is chamotte e…
nieuws uitgelichtPlanken op bijzondere plaatsen: wat is planking?Planking, het is helemaal hip. Je ligt ergens als een plank en laat je dan op de film of de foto zetten. Zelfs Paul de L…
Bronnen en referenties
  • http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/
  • http://pokemondb.net
M_ichje (113 artikelen)
Gepubliceerd: 11-06-2011
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.