Op een creatieve manier een cadeau inpakken

Op een creatieve manier een cadeau inpakken Cadeaus inpakken kan op veel verschillende manieren. Natuurlijk is er de mogelijkheid om cadeaupapier te pakken en op die manier het cadeau in te pakken, maar er zijn heel veel verschillende leuke en bijzondere manieren om een cadeau op een ludieke wijze in te pakken. Aan de hand van de manier waarop een cadeau is ingepakt kan je zien hoeveel moeite de persoon voor je heeft gedaan. Een leuk ingepakt cadeau is al de helft van de pret.

Doosjes versieren

Een makkelijke manier om een cadeau met een moeilijke vorm in te pakken is door het cadeau in een doos te stoppen. Je kunt natuurlijk een schoenendoos nemen en deze versieren door hem te beplakken met papier, stickers enzovoorts. Je kunt ook bij heel veel winkels zoals de Action of Hema leuke doosjes kopen. Deze doosjes zijn vaak al leuk van zichzelf, maar kunnen nog opgeleukt worden door bijvoorbeeld stippen op een egale doos te zetten, of een mooie sticker te plakken op de deksel.

Geld geven

Geld kan je natuurlijk in een kaart stoppen. Het is echter ook mogelijk om geld wel op een leuke manier te geven.

Luciferdoosje

Een leuke en originele manier om geld te geven, is door het in een luciferdoosje te doen. Haal het luciferdoosje uit elkaar en beplak het met een mooi papiertje. Je kunt in het laatje nog een persoonlijke boodschap schrijven of een mooi of leuk berichtje achterlaten. Doe het geld in het laatje en je bijzondere manier om geld te geven is klaar.

Origami vouwen

Een andere manier van geld geven is door het geld op een bijzondere manier op te vouwen, bijvoorbeeld in de vorm van een origami kraanvogel, vlinder of kikker.

Schilderij

Je kan het geld ook in een schilderijlijstje stoppen en dit inpakken. Je kan op die manier een biljet geven, maar je kunt het geld ook in munten inlijsten. Kies dan of voor allerlei verschillende munten of juist een soort. Plak de munten op en lijst de munten in.

Slinger

Vouw een slinger van allerlei soorten papier. Gebruik naast 'gewoon' papier om de vlaggetjes te vouwen ook bankbiljetten. Je kan de slinger eventueel gebruiken om een ander (simpel) cadeautje te versieren. Drapeer de slinger bijvoorbeeld om een zak chips heen.

Een tipje van de sluier

Het is leuk om al met het inpakpaper al een beetje te verraden wat er in het geschenk zit. Zo kan je keukengerei inpakken in spullen die je kan vinden in de keuken. Denk dan bijvoorbeeld aan aluminiumfolie, bakpapier of vershoudfolie. Ook is het leuk om een boek in te pakken in papier met tekst erop, een tijdschriftenbon in een bladzijde uit een (glossy)tijdschrift in te pakken of een stripverhaal cadeau te doen ingepakt in bladzijdes van een oud stripboek. Ook wegenkaarten en muziekpartituren zijn goed te gebruiken.

Persoonlijk cadeautje

Ook persoonlijk gemaakt cadeaupapier doet het vaak goed. Laat de kinderen eens een mooie kleurrijke tekening maken en pak daar het cadeautje voor oma mee in. Of ga zelf eens op een groot vel papier met veel, of juist weinig kleuren een (abstracte) tekening maken om een cadeau mee in te pakken. Het is ook leuk om een stuk kant als sjabloon te gebruiken en zo feestelijk cadeaupapier te maken. Ook cadeaupapier gemaakt van geprinte foto’s is erg leuk om te krijgen. Op deze manier kun je je cadeau volledig personaliseren.

Behangpapier

In plaats van standaard cadeaupapier te gebruiken, kan je ook behangpapier gebruiken om cadeautjes in te pakken. Je hebt veel verschillende kleuren behangpapier en ook de bijpassende randjes kunnen goed gebruikt worden om het cadeau op een leuke manier in te pakken.

Stof

Ook oude kleding kan gebruikt worden als inpakmateriaal. Oude spijkerbroeken, t-shirts, maar ook handdoeken, kussenslopen of dekbedden kunnen omgetoverd worden tot ludiek inpakmateriaal. Ook op de markt kunnen vaak leuke stoffen worden gekocht. Bij veel stoffenwinkels staat er vaak een bak waarin restanten stof voor weinig geld weggedaan worden.

Creatief met plastic zakken

Andere inpakmaterialen zijn plastic zakken. Denk dan bijvoorbeeld aan vuilniszakken, een cadeau ingepakt in een vuilniszak, die versierd is met washi tape, een decoratief Japans tape gemaakt van rijstpapier, is erg origineel. Sommige plastic zakjes die je bij boodschappen krijgt zijn zeer kleurrijk en decoratief. Deze zakjes zijn dan ook leuk om te gebruiken om geschenkjes in te pakken.

Glazen potten

Een andere alternatieve manier van inpakken is het inpakken van een al uit zichzelf decoratief cadeautje zoals make-up of nagellak in een mooie glazen pot. Zet het decoratieve cadeautje in de pot en vul de pot op met bijvoorbeeld watten. Laat zo het geschenk deel uit maken van het ingepakte geheel.

Vul ook een glazen pot eens met gekleurd zand en stop hier het cadeautje in. Probeer zo op een creatieve manier met kleuren en materialen te spelen.

Posters, kranten, kaftpapier

Je hoeft niet altijd inpakpapier te gebruiken om in te pakken. Je kunt ook andere soorten van papier gebruiken om in te pakken. Posters zijn vaak heel geschikt. En denk ook eens aan kaftpapier voor boeken. Mooi stevig en vaak leuk van kleur. Eventueel zou kranten ook kunnen, maar kranten zijn vaak vrij slap. Je moet dan meerdere lagen gebruiken, of eventueel een laag vershoudfolie gebruiken over de kranten heen. Let er ook op dat kranten af kunnen geven.

Cadeautasjes

In verschillende winkels als de Action en de Hema kun je cadeautasjes kopen. Deze cadeautasjes geven het cadeau een chique uitstraling.

Versiersels

Niet alleen het gebruikte inpakmateriaal maakt van een cadeau een bijzonder geschenk, ook de versiersels maken het geschenk af. Denk aan strikjes, leuke lintjes in allerlei kleuren, maar denk ook aan een klein borduurseltje, met bijvoorbeeld de naam van de ontvanger of een bloemetje. Een zelfgemaakte pompon doet het ook leuk op een vrolijk cadeau.
© 2015 - 2024 4chevaux, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cadeautjes mooi inpakken tips en ideeënCadeautjes mooi inpakken tips en ideeënEen cadeau leuk inpakken kan voor sommige mensen een lastige taak zijn. Hoe pakken we het geschenk voor de begunstigende…
Feestdagen: cadeautipsDecember is de feestmaand van het jaar en er worden cadeau's gekocht voor elkaar. Sinterklaas en Kerst. Het is altijd la…
Waarom pakken we cadeaus in?Waarom pakken we cadeaus in?Als je erover nadenkt is het inpakken van cadeaus een rare bezigheid. Je stopt iets wat je weggeeft in papier en vervolg…
Knutselen voor vaderdagKnutselen voor vaderdagVaderdag komt er weer aan en wat is er leuker dan een zelfgemaakt cadeautje te kunnen geven aan papa.

Herdenkingsmunten - Twee euroHerdenkingsmunten - Twee euroSinds 2004 worden er herdenkingsmunten geslagen binnen de Eurozone. De nominale waarde van deze herdenkingsmunten bedraa…
Een oud meubel opknappen met autolakEen oud meubel opknappen met autolakHet opknappen van oude meubels is steeds gebruikelijker. De goede kwaliteit van de oudere meubels, met massief of echt h…
Bronnen en referenties
4chevaux (102 artikelen)
Gepubliceerd: 13-10-2015
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.