Ansichtkaarten versturen met postcrossing

Tegenwoordig worden er bijna geen ansichtkaarten meer verstuurd. Veel mensen vinden dit erg jammer, want een ansichtkaart is leuker om te krijgen dan een whats-app berichtje. Met de site postcrossing, kun je wel weer veel ansichtkaarten gaan ontvangen en versturen. Deze site is wereldwijd, je kunt dus ook veel nieuwe culturen ontdekken.

Postcrossing

Postcrossing is een project waarmee je echte ansichtkaarten kunt ontvangen van willekeurige mensen wereldwijd. Als je een ansichtkaart verstuurt krijg je er altijd één voor terug. Dit project is gestart om er voor te zorgen dat er weer meer ansichtkaarten worden verstuurd. Per uur worden er door dit project minstens 833 ansichtkaarten verstuurd, in meer dan twee honderd verschillende landen. Je kunt door middel van het sturen van ansichtkaarten naar andere landen veel leren over andere landen, nieuwe mensen ontmoeten of zelfs een nieuwe taal leren.

Hoe werkt het?

  • Maak een account aan op de site van Postcrossing, je moet ook je adres invoeren omdat je anders geen ansichtkaarten terug kunt ontvangen. Schrijf dan wat op je profiel, over wat bijvoorbeeld je hobby’s en interesses zijn. Je kunt op je profiel ook aangeven wat voor kaarten je wilt ontvangen
  • Daarna kun je een kaartje gaan sturen naar het adres dat de site Postcrossing je geeft, schrijf er iets leuks op en vergeet niet om het Postcard ID er op te vermelden. Met het Postcard ID wordt je ansichtkaart namelijk geïdentificeerd.
  • Wanneer de aangekomen kaart geregistreerd is, kun je weer een nieuwe kaart versturen. In dezelfde tijd krijgt iemand anders ter wereld de opdracht om een kaart naar jou te sturen. Deze kaart moet je ook registreren zodat de persoon weet dat je de ansichtkaart ontvangen hebt.
  • En dit gaat zo vele malen door.

De ansichtkaart

Allereerst is het belangrijk dat je het Postcard ID erg duidelijk op de kaart noteert, anders kan de ontvanger je kaart namelijk niet registreren. Hoewel er niet veel ruimte op een ansichtkaart is om te schrijven, kun je er toch iets leuks opschrijven. Je kunt bijvoorbeeld vertellen wat je in het dagelijks leven doet of iets leuks vertellen over je omgeving. Je kunt het beste de tekst opschrijven in het Engels, maar je ontvangt ook een lijst met talen die de ontvanger verstaat. Als je wilt dat de ontvanger je terug kan schrijven kun je je eigen adres er op schrijven.

De kosten

Het project is helemaal gratis, het enige dat je geld gaat kosten is de ansichtkaart en de postzegel. Een postzegel kost ongeveer 1 euro, maar een kaart in Nederland sturen is natuurlijk niet 1 euro. Je kunt namelijk ook ansichtkaarten dichtbij versturen.

Ansichtkaart ontvangen

Wanneer je een ansichtkaart ontvangen hebt, moet je deze registreren. Dat doe je door het Postcard ID te registreren op de pagina ‘register a postcard’. Zo weet de verstuurder dat de kaart ontvangen is, en kan diegene weer een nieuwe kaart gaan versturen.

Aantal kaarten

In het begin kun je maar 5 kaarten tegelijk versturen, naarmate je meer kaarten hebt verstuurd, mag je meer kaarten tegelijk versturen. Daarna stijgt het aantal ansichtkaarten met 1 als je 10 kaarten hebt verstuurd. Dus als je 15 ansichtkaarten hebt verstuurd mag je 6 kaarten in totaal tegelijk versturen. Hoe meer kaarten je verstuurd, hoe meer kaarten je zult ontvangen. Het maximum aantal ansichtkaarten dat je tegelijk kunt versturen is 100.

Veiligheid

Postcrossing is een erg veilige site. Je adres wordt alleen gebruikt voor het ontvangen van ansichtkaarten, verders word je adres niet gebruikt. Het is voor anderen niet mogelijk om je adres uit het systeem te halen. Het adres zal alleen gedeeld worden met de persoon die je een ansichtkaart zullen sturen. Als je het toch niet veilig vindt om je adres te delen met leden, kun je ervoor kiezen om de ansichtenkaarten te laten sturen naar het postkantoor. Maar je kunt ook het adres van je school of werk gaan gebruiken voor het ontvangen van de ansichtkaarten.
© 2015 - 2024 Emilytje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Postcrossing, wat is het en hoe kan ik beginnen?Postcrossing, wat is het en hoe kan ik beginnen?Wat is nou leuker dan een vrolijk ansichtkaartje in je brievenbus? Tegenwoordig gaat alles digitaal en door alle social…
Verzamelen: kopen en verkopen van oude ansichtkaartenVerzamelen: kopen en verkopen van oude ansichtkaartenEr is een levendige handel in oude ansichtkaarten. Deze kaarten kunnen nog best wat waard zijn. De gewoonte van het vers…
Postcrossing: Wereldwijde kerst wensen en nieuwjaars wensenPostcrossing: Wereldwijde kerst wensen en nieuwjaars wensenIeder jaar worden miljoenen kerstkaarten verstuurd. Kerst - en nieuwjaarskaarten versturen met originele kerstwensen en…
Gratis en goedkope cursussen bij de bibliotheekWie goedkoop of zelfs gratis een cursus wil volgen, kan dat doen met het lidmaatschap van zijn bibliotheek. Veel mensen…
Bronnen en referenties
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Postcrossing
Emilytje (133 artikelen)
Laatste update: 13-01-2015
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.