InfoNu.nl > Hobby en Overige > Diversen > Leuke quizvragen over sport

Leuke quizvragen over sport

Leuke quizvragen over sport Een sportquiz opstellen begint meestal bij het afbakenen van een aantal categorieën waaronder je jouw vragen kan onderverdelen, zoals de Olympische Spelen, de Ronde van Frankrijk, diverse sporttakken, ... Hierdoor krijg je een gevarieerde quiz. Als je een quiz wil voorbereiden, kan je nu en dan vragen meepikken uit kranten, magazines en de actualiteit, opnieuw om de afwisseling van jouw quiz te verhogen.

Olympische Spelen

 1. Naar wie is de fameuze flop genoemd van de flopsprong, waarbij een atleet na een gebogen aanloop ruggelings de lat passeert, bij het hoogspringen? Hij introduceerde de techniek in 1968 op de Olympische Spelen in Mexico-stad en pakte met een sprong van 2m24 goud...
 2. Deze Australiër won op de Olympische Spelen van Sydney en Athene 5 gouden medailles en won elf wereldtitels op de vrije slag en wisselslag. Hij werd vier keer verkozen tot zwemmer van het jaar en was voor Michael Phelps zijn Olympsiche putsch pleegde in Peking de zwemsensatie van de jaren 2000. Wat is de naam van deze man die in 2006 stopte met zwemmen en even leek een comeback te maken vorig jaar…
 3. Welke Roemeense gymnaste scoorde de eerste tien (perfecte oefening) in de Olympische Spelen van 1976 in Montreal?
 4. In Welke Russische stad worden in 2014 de winterspelen gehouden?
 5. Waar werden de eerste moderne Olympische Zomerspelen in 1896 georganiseerd?

Antwoorden

 1. Richard Douglas (Dick) Fosbury
 2. Ian Thorpe
 3. Nadia Comaneci
 4. Sochi
 5. Athene

Voetbal

 1. Wie volgde, heel verrassend, in januari 2011 Jean-Marie Philips op als CEO van de KBVB?
 2. Spanje werd in 2008, 2010 en 2012 Europees, Wereld- en nogmaals Europees kampioen. Ze kregen drie verschillende tegenstanders in de respectievelijke finales. Welke van volgende landen moesten de Spanjaarden niet bekampen tijdens hun finales? a. Nederland, b. Italië, c. Portugal, d. Duitsland
 3. Geef twee van de zes topschutters van het EK 2012. Ze scoorden allemaal drie doelpunten.
 4. Welke twee Nederlanders wonnen 3 keer de Gouden Bal en moeten in deze lijst enkel Michel Platini naast zich en Lionel Messi met vier trofeeën boven zich dulden?
 5. Sinds het ontstaan van de Champions League in 1992 zijn er al drie clubs in geslaagd het kampioenenbal te winnen. Dewelke?

Antwoorden

 1. Steven Martens
 2. c. Portugal
 3. Mario Balotelli, Fernando Torres, Dzagoev, Mandzukic, Mario Gomez, Cristiano Ronaldo
 4. Johan Cruijff, Marco van Basten
 5. AC Milaan, Real Madrid, FC Barcelona

Wielrennen

 1. Tot vorig jaar was het 25 jaar geleden dat een Belg nog een top-vijf notering wist te behouden tot in Parijs. Welke locomotief van Morkhoven kreeg dit huzarenstuk toch nog eens voor elkaar en werd vijfde na Contador, Andy Schleck, Denis Menchov en Samuel Sanchez?
 2. Milaan-Sanremo of de Primavera, de Ronde van Vlaanderen of Vlaanderens mooiste, Parijs-Roubaix of de hel van het noorden, de Ronde van Lombardije of de koers van de vallende bladeren. Alle topklassiekers, wielerklassiekers voor diegenen die hete nog niet door hadden, hebben een passend koosnaampje. Maar hoe noemen we Luik-Bastenaken-Luik, dé Waalse klassieker bij uitstek die vorige week stond geprogrammeerd? Voor de Franstaligen, de letterlijke betekenis is ‘het ouderdomsdeken’.
 3. Welke Nederlander triomfeerde in 1986 in de Ronde van Vlaanderen en werd 10 jaar later wereldkampioen veldrijden in het Franse Montreuil?
 4. Welke Italiaanse renner, bijgenaamd 'Il Campionissimo' won in de jaren '40 en '50 vijf keer de Tour de France en twee keer de Ronde van Italië? Daarnaast was hij vijf keer de beste in de Ronde van Lombardije en won hij drie keer Milaan-Sanremo.
 5. Door aanhoudende dopingberichten trok Rabobank zich in 2012 terug als sponsor van een wielerploeg. Hoe heette de voormalige Rabobankploeg tot een nieuwe sponsor werd gevonden?

Antwoorden

 1. Jurgen Van den Broeck
 2. La Doyenne
 3. Adrie Van der Poel
 4. Fausto Coppi
 5. Blanco

Tennis

 1. Dat Roger Federer een begenadigd tennisser is, hoeven we u wellicht niet meer te vertellen. Dat er nog een andere Zwitser in de top-20 staan, weten heel wat minder mensen. Hoe heeft de 25-jarige Zwitser die in 2008 nog op 9 stond en in datzelfde jaar samen met Federer goud pakte in het dubbelspel op de Olympische Spelen?
 2. Twee mannen slaagden er in om de career golden slam, alle grand slam tornooien winnen + gouden medaille op de Olympische Spelen, te realiseren. Wie?
 3. Dat Rafael Nadal in 2008 in Peking het Olympisch goud wegkaapte zal u wellicht niet verbazen. Zijn opponent in de finale is iets minder bekend. Toch won deze Chileen naast zilver ook op de Olympische spelen in 2004 een medaille, toen een bronzen, en nestelde hij zich jarenlang in de subtop van het tennis (zijn hoogst behaalde ranking was nummer 5), won hij 11 ATP-titels en was hij in 2007 verliezend finalist op de Australian Open. Wat is de naam van deze Chileense tennisser?
 4. Hoeveel Grand Slams heeft België veroverd in haar tennisgeschiedenis?
 5. 7 mannen slaagden er in de Career Slam, alle Grand Slams minstens één keer winnen tijdens je carrière, te vervolledigen. Geef er drie...

Antwoorden

 1. Stanislas Wawrinka
 2. Andre Angassi en Rafael Nadal
 3. Fernando Gonzalez
 4. 11 (Justine Henin won er 7, Kim Clijsters 4)
 5. Fred Perry, Don Budge, Roy Emerson, Rod Laver, Andre Agassi, Roger Federer, Rafael Nadal

Allerlei

 1. Welk land was gastland van het 7de WK rugby (oktober 2011) en won bovendien het tornooi?
 2. Hét moment van het WK atletiek 2011 in Daegu was de valse start en diskwalificatie van Usain Bolt op de 100 m waardoor de topfavoriet naast de wereldtitel greep. Welke landgenoot profiteerde optimaal van deze situatie en sprintte naar goud in 9”92?
 3. Deze Belgische snowboarder behaalde op zijn 17de reeds een zilveren plak in het onderdeel 'big air' in het Zuid-Koreaanse Gongwan in 2009. Dit jaar deed hij in Barcelona nog beter, hij veroverde brons in 'big air' en werd wereldkampioen in het onderdeel 'slopestyle'.
 4. Eind jaren 1980 ontstond Racketlon, een meerkampensport waarbij de beste allround racketspeler moet worden bekroond. In vier afzonderlijke sets tot 21 punten, in tafeltennis, squash, badminton en tennis, strijden de opponenten tot zoveel mogelijk opgetelde punten. Waar vond deze sport zijn oorsprong? a.Oostenrijk, b. Zweden, c. Schotland, d. Finland
 5. Wat is de naam van de prestigieuze, tweejaarlijkse confrontatie in het golf tussen Europa en Amerika?

Antwoorden

 1. Nieuw-Zeeland (Australië, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland elk 2x wereldkampioen, Engeland 1 keer)
 2. Yohan Blake
 3. Seppe Smits
 4. d. Finland
 5. Ryder Cup
© 2013 - 2019 Jonasd, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Pubquiz – Quiz Night - spelletjesavond in het caféPubquiz – Quiz Night - spelletjesavond in het caféDe pubquiz is een ouderwets gezellige spelletjesavond, niet thuis, maar in het café. Onder het genot van een lekker glaa…
Italië-quiz: vakantiespel voor mensen met dementieItalië-quiz: vakantiespel voor mensen met dementieOok mensen met dementie, door bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer, hebben behoefte aan een leuke vakantie. Als echt op…
Roemenië en de Roemenen: kennismakingsquizRoemenië en de Roemenen: kennismakingsquizRoemenië en de Roemenen (die in 2014 'naar Nederland kwamen...'): wat weten we van dit Oost-Europese land en zijn bewone…
Quiz: spreekwoorden raden van foto'sQuiz: spreekwoorden raden van foto'sEen quiz waarin de deelnemers spreekwoorden moeten raden aan de hand van foto's. Voor kinderen, volwassenen, tweede taal…
Dierensporen-quiz in stadstuin met foto'sDierensporen-quiz in stadstuin met foto'sOp safari in uw stadstuin om te speuren naar dierensporen, als een safari naar Afrika er niet in zit... U maakt met behu…

Reageer op het artikel "Leuke quizvragen over sport"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Jonasd
Gepubliceerd: 22-03-2013
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Schrijf mee!