Sneeuwplezier: hoe maak je de mooiste sneeuwpop?

Sneeuwplezier: hoe maak je de mooiste sneeuwpop? Als de sneeuw weer valt hopen we met zín allen natuurlijk één ding: laat het niet dooien! Met sneeuw kun je ongelooflijk veel mooie dingen doen. Je kunt je creativiteit er zeker in kwijt. Veel mensen maken in de winter een mooie sneeuwpop. Het is alleen niet makkelijk om een mooie sneeuwpop te maken en het vergt nogal wat werk. Hoe maak je nou een prachtige sneeuwpop en hoe kleed je de sneeuwpop? Wat heb je allemaal nodig om een sneeuwpop te maken en kun je ook iets anders maken dan een pop? Hier lees je veel over sneeuw en sneeuw ideeën.

De winter en sneeuw

Als het winter is kan er sneeuw vallen in Nederland. Dit gebeurt echter niet elk jaar en zeker niet elke winter. Als er eenmaal sneeuw valt betekent dat niet direct dat we er ook iets mee kunnen doen. Het type sneeuw is erg belangrijk. Als het gaat sneeuwen kan het grote vlokken sneeuwen maar veel vaker vallen er maar kleine vlokjes. Vaak zijn de vlokjes nat. Dit wordt natte sneeuw genoemd. Natte sneeuw is een soort tussenvorm van hagel, regen en sneeuw. Het blijft maar kort op de grond liggen en is meestal onbruikbaar om mooie creaties mee te maken. Sneeuw dat we wel kunnen gebruik is droge sneeuw. Niet te droog (poedersneeuw) want dan valt het uit elkaar. Poedersneeuw is dus ook vrijwel onbruikbaar.

De sneeuw blijft liggen!

Als de sneeuw blijft liggen en het een paar dagen goed heeft gesneeuwd kunnen we aan de slag. De straten zijn bedekt met een behoorlijke pak sneeuw dus is er genoeg voor een heel gezin aan sneeuwpoppen. Hoe begin je nou met een sneeuwpop?

Hoe maak je een sneeuwpop?

Je kunt heel makkelijk een sneeuwpop maken. Het is enorm simpel en iedereen kan het. Het enige wat je nodig hebt is veel energie. Ga dus van te voren goed eten en zorg dat je warme kleding aan hebt. Je begint met het maken van een kleine ronde bal met sneeuw. Je rolt de bal met sneeuw (sneeuwbal) over het andere sneeuw waardoor de bal steeds groter en groter wordt. Uiteindelijk heb je een behoorlijke bal. Let goed op dat je niet de hele tijd op een zijde gaat rollen. Je sneeuwbal wordt dan niet rond. Druk het sneeuw af en toe ook even goed aan. Als je sneeuwbal uiteindelijk behoorlijk groot is geworden heb je de onderkant van je sneeuwpop, de romp!

De sneeuwpop - hoofd

Als je de onderkant van de romp klaar hebt maak je de bovenkant van de pop. Je gaat precies op eenzelfde manier te werk zoals je de romp ook hebt gemaakt. Dit keer maak je een iets kleinere ronde bal. Let op dat je de sneeuwbal nog wel op je romp moet tillen. Zorg er dus voor dat er iemand is die je kan helpen met het tillen van de bal. Als de romp klaar is maak je een hoofd.

De sneeuwpop is af

Als de sneeuwpop af is komt het leukste onderdeel: je kunt de sneeuwpop aankleden! Zonder aankleding heb je geen echte sneeuwpop. De traditionele manier om een sneeuwpop aan te kleden gebeurt met een winterpeen en zwarte knopen. De winterpeen druk je in het hoofd zodat je een neus hebt gemaakt. Met de knopen maak je de ogen en een mond. Je kunt natuurlijk ook zelf bedenken hoe je de sneeuwpop gaat versieren. Om het helemaal af te maken heeft je sneeuwpop nog een sjaal nodig en een oude bezem.

Geen sneeuwpop maar een sneeuw iglo

Als je graag iets anders wilt maken dan een sneeuwpop kun je ook iets anders bedenken. Denk bijvoorbeeld aan een sneeuw iglo. Een sneeuw iglo is wel wat moeilijker dan een sneeuwpop maar is minstens zo leuk. Een sneeuw iglo maak je met blokken van sneeuw. De blokken van sneeuw stapel je op elkaar zodat je een iglo creëert.
© 2012 - 2024 Kropslavinken, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sneeuwpop maken, hoe doe je dat?Sneeuwpop maken, hoe doe je dat?In Nederland ligt niet vaak sneeuw, maar als er sneeuw ligt kun je van die gelegenheid gebruik maken om je eigen sneeuwp…
Leuke dingen die je met sneeuw kunt doen!Leuke dingen die je met sneeuw kunt doen!Zodra het stevig heeft gesneeuwd staat het nieuws bol van de berichten over de overlast die sneeuw veroorzaakt. Er zijn…
Leuke activiteiten voor in de winterLeuke activiteiten voor in de winterSneeuw, ijs en kou. De winter is een seizoen waarin veel mensen de neiging krijgen binnen voor de openhaard te zitten. N…
Leuke dingen doen met de sneeuwLeuke dingen doen met de sneeuwIn Nederland komt sneeuw niet heel erg vaak voor. Als er sneeuw blijft liggen levert dit meestal voor bijvoorbeeld wegge…

Ana's wake van Cecilia SamartinAna's wake van Cecilia SamartinRomans blijven het goed doen, vooral bij vrouwen. Daarom is Ana's wake van Cecilia Samartin zeker een aanrader. Het boek…
Een uniek themafeest voor volwassenen: Het P-feest!Een uniek themafeest voor volwassenen: Het P-feest!Stel, je wilt als familie of vriendengroep een leuk en origineel weekend of feest organiseren, maar weet totaal niet wat…
Bronnen en referenties
Kropslavinken (203 artikelen)
Gepubliceerd: 10-10-2012
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.