recensie

Boekrecensie: Healing met Engelen van Doreen Virtue

Boekrecensie: Healing met Engelen van Doreen Virtue In dit boek van Doreen Virtue wordt uitgelegd hoe iedereen de hulp van engelen kan inschakelen. De schrijftaal is duidelijk en leest gemakkelijk. Op allerlei gebied kunnen de engelen ons steunen tijdens moeilijke tijden. Ook in het dagelijks leven kunnen we vragen om hun leiding en liefdevolle bijstand.

Doreen Virtue

Doreen Virtue is een spiritueel psycholoog uit Amerika. Ze werkt en praat met engelen en geeft haar kennis door d.m.v. boeken en workshops. Ze heeft meer dan 20 boeken geschreven, die gaan over engelen, gezondheid en voeding.

Orakelkaarten

Ook is Doreen Virtue bekend om haar orakelkaarten. Deze heeft ze o.a. ontwikkeld om mensen te helpen bij hun spirituele groei en ontwikkeling. Maar ook om ze te helpen bij vragen over hun levensdoel of bij het opheffen van eventuele blokkades en healing met behulp van de engelen. De orakelkaarten zijn voorzien van een duidelijke handleiding, zodat iedereen op een verantwoorde wijze een kaartenreading kan geven. Enkele voorbeelden van de sets met orakelkaarten zijn: boodschappen van de engelen, Aarsengel Michael orakelkaarten, Levensdoel orakelkaarten, engelen-therapie orakelkaarten en Godinnen orakelkaarten.

Het boek: Healing met engelen

Engelen respecteren onze vrije wil

In dit boek benadrukt Doreen Virtue dat de engelen onze vrije wil respecteren en dat ze zich niet zomaar ongevraagd met ons leven zullen bemoeien. Een uitzondering hierop is als er een levensbedreigende situatie plaatsvindt en het onze tijd nog niet is om dit leven te verlaten. Dan zullen de engelen in kunnen grijpen, maar anders moeten we ze zelf om hulp vragen.

Eenvoudig om hulp vragen

Volgens de schrijfster is het heel eenvoudig om engelen in ons leven uit te nodigen en om hulp te vragen bij uiteenlopende zaken. Het is voor iedereen mogelijk om de hulp van engelen te vragen. De engelen oordelen niet en zijn bereid om ons te helpen.

Hulp bij de meest uiteenlopende problemen

In het boek Healing met de engelen beschrijft Doreen Virtue hoe men de engelen om hulp kan vragen bij diverse problemen. Er staan ook gebeden in die men kan gebruiken bij ziekten, verdriet, stress, ongerustheid over bijv. de financiën, gebrek aan liefde of vrienden, enz. Ze vertelt dat de engelen zelfs kunnen helpen bij technische problemen, zoals een defect aan de computer, enz. Ook kunnen engelen ‘toevallige’ ontmoetingen regelen met een oude bekende, vrienden, of mensen die belangrijk voor ons kunnen zijn.

Getallen van de engelen

Doreen Virtue is van mening dat wanneer we meerdere keren dezelfde getallen zien, bijvoorbeeld op nummerplaten van auto’s of wanneer we op de klok kijken, deze cijfers boodschappen van de engelen bevatten. Ze geeft in het boek getallen en combinaties van getallen weer met daarbij de betekenis.

Vergevingsoefening en affirmaties

Aan het eind van het boek staat nog een vergevingsoefening d.m.v. visualisatie en een aantal affirmaties, o.a. ter stimulering van het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde.

Het boek is in zeer heldere, duidelijke taal geschreven zonder 'zweverig' te worden. Dit zorgt ervoor dat het onderwerp engelen voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk is. Het zal er zeker toe bij kunnen dragen dat veel mensen hierdoor de engelen om hulp gaan vragen en in hun leven uit zullen nodigen. Dit boek kan ook een steun zijn voor mensen in moeilijke tijden.

Healing met Engelen, Doreen Virtue, ISBN10: 9022547310, ISBN13: 9789022547311
© 2012 - 2024 Ymannee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Leven met engelenLeven met engelenJe eigen beschermengel waakt dag en nacht over je. Hoe is het om te leven met engelen en hoe maak je contact met je eige…
Boekrecensie: “Engelen”recensieBoekrecensie: “Engelen”Annelies Hoornik schreef dit leuke, aardse boek in 2009 en kent inmiddels al meerdere drukken. Het boek met de subtitel…
Boekbespreking: Hoog in de hemelBoekbespreking: Hoog in de hemelHoog in de hemel is het tweede boek van de Ierse schrijfster Lorna Byrne. Beide boeken gaan over haar ervaringen met eng…
Wat is engelen-therapie?Engelen zijn energetische wezens die bestaan uit pure liefde en licht. Ze kunnen altijd helpen, mits je ze daar toestemm…

Hans Stolp: De levensopdracht van nieuwetijdskinderenrecensieHans Stolp: De levensopdracht van nieuwetijdskinderenHans Stolp, auteur, pastor en veel gevraagd spreker neemt ons mee in dit boek over de Levensopdracht van nieuwetijdskind…
Bronnen en referenties
  • Het boek: Healing met Engelen geschreven door Doreen Virtue
Ymannee (48 artikelen)
Laatste update: 27-07-2016
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Boeken
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.