recensie

Boekrecensie: “Engelen”

Boekrecensie: “Engelen” Annelies Hoornik schreef dit leuke, aardse boek in 2009 en kent inmiddels al meerdere drukken. Het boek met de subtitel “Ontmoet de Aartsengelen en je eigen Beschermengelen” is geschreven samen met Frans Vermeulen en brengt het levenspad vanuit een ander beeld in beeld. Annelies wijdt zich, aldus haar website, sinds 2000 aan het helpen van anderen bij hun spirituele groei. Vaak is dit erg vaag en kan je er alle kanten mee op, zo niet in het boek “Engelen”.

Algemeen

Ik ben niet specifiek op zoek naar alles over engelen, maar wil wel zo breed mogelijk belezen zijn, om me een goed beeld te vormen van zaken rond het spirituele, geloofsbelijdenis, het bewandelen van het levenspad in al haar facetten. Waarom? Ik vind het interessant te zien wat mensen drijft, waarom ze de dingen doen die ze doen en als tweede aspect wil ik er zelf als mens van groeien en mijn beeld verbreden.
Mijn handicap is dat ik een praktisch ingesteld mens ben en ik geen wazige boeken wil lezen, die kan ik namelijk met enige fantasie zelf ook nog wel bedenken. “Engelen” is praktisch en dat spreekt me aan, ik koop het boek en verdiep me er in.

Het boek

De basis rond engelen, beschermengelen en aartsengelen

Direct vanaf het begin wordt heel concreet uitgelegd wat engelen zijn, doen en wat de geschiedenis is. Waar het woord “engel” vandaan komt en in wat voor vorm je ze in verschillende religies tegenkomt. Waarbij ik direct mijn mening moet bijstellen, want ik ben altijd uitgegaan van het christelijke geloof.
De uiterlijke vorm wordt doorgenomen en Annelies stelt de verschillende aartsengelen één voor één voor met naam en toenaam.

Kanalen

Bij de kanalen komen de verschillende mogelijkheden tot communicatie aan bod. Zien, horen, voelen, ruiken, proeven en weten … ze komen echt allemaal voorbij. Waarbij er ook nog een apart hoofdstuk is voor engelen en kinderen, dat is een apart traject voor de schrijfster. Een test maakt zelfs onderdeel uit van het boek.

De praktijk

Vervolgens gaat het boek over tot de praktijk en geeft praktische handvatten. Handvatten voor als je in de praktijk aan de slag wilt gaan met alles wat je vanuit de theorie hebt opgedaan over engelen. Vervolgens wordt er ook antwoord gegeven op het emotionele leven van de mens in combinatie met engelen en wat aura’s en chakra’s doen in dit kader. De gezondheid wordt uitgelicht, evenals relaties en wonen en dus alles ten opzichten van de engelen. Het bewandelen van het levenspad dus.

De recensie

De uitgever

Het boek is uitgegeven in 2009 door Karakter Uitgevers B.V. te Uithoorn. ISBN 9789061128588. Er zijn inmiddels meerdere drukken gepubliceerd.

De schrijver

Het boek is serieus, maar toch ook speels geschreven door Annelies Hoornik en Frans Vermeulen en voorzien van mooie foto’s. In het boek staan de verschillende makers gepubliceerd. De insteek van het aardse schrijven over het hemelse, maakt al snel dat een boek een zweverig geheel wordt. Zweverig door de vage termen die gebruikt worden en het algemene waarin alles gehouden moet worden, immers wat weten we nu zeker?!
Echter, de schrijfster zegt zaken zelf ervaren te hebben en krijgt het voor elkaar om op een heel praktische en aardse wijze uitleg te geven. Het voordeel van deze schrijfwijze is dat de grootste scepticus er niet omheen kan om het te visualiseren of op zijn minst de gedachten er over te laten gaan. Daarmee niet gezegd dat hij of zij direct moet gaan geloven, dat maakt iedereen voor zichzelf uit. De druk om wel of niet te geloven wordt er dan ook helemaal niet ingelegd en dat maakt dat het boek prettig leest.

Voor de man of vrouw die, zonder enige verplichting om te moeten geloven, zijn/haar beeld wil verbreden over (levenspad) zaken die we niet zien, is dit een uitermate leuk en interessant boek.
© 2013 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Leven met engelenLeven met engelenJe eigen beschermengel waakt dag en nacht over je. Hoe is het om te leven met engelen en hoe maak je contact met je eige…
Boekrecensie: Healing met Engelen van Doreen VirtuerecensieBoekrecensie: Healing met Engelen van Doreen VirtueIn dit boek van Doreen Virtue wordt uitgelegd hoe iedereen de hulp van engelen kan inschakelen. De schrijftaal is duidel…
Wat is engelen-therapie?Engelen zijn energetische wezens die bestaan uit pure liefde en licht. Ze kunnen altijd helpen, mits je ze daar toestemm…
Wat is een chakra?Wat is een chakra?Wat is een chakra en hoeveel heeft een persoon er? Het antwoord hierop is 7, en dat is voor iedereen hetzelfde. Ieder me…
Zeven dagen zonder van Monika Peetz: boekrecensierecensieZeven dagen zonder van Monika Peetz: boekrecensieZeven dagen zonder – De dinsdagvrouwen gaan detoxen gaat over vijf vriendinnen die samen naar een kasteelhotel gaan om e…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 10-01-2013
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Boeken
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.