recensie

Boekrecensie: Lauren Conrad - LA Candy serie; 3 boeken

De LA Candy serie bestaat uit drie boeken. De boeken sluiten aan op elkaar, je kunt dus het beste beginnen met het eerste deel. De boeken zijn geschreven door Lauren Conrad, welke bekend is uit de televisieserie Laguna Beach en The Hills.

De Schrijfster

Lauren Conrad is een Amerikaanse realityster. Ze is onder andere bekend uit de televisieserie Laguna Beach en The Hills. Tevens is ze ook model, modeontwerpster en schrijfster. Ze is geboren op 1 februari 1986, Laguna Beach, Californië.

Lauren heeft een driedelige serie boeken geschreven. De boeken gaan over een 19-jarig meisje dat verhuist naar Los Angeles en een ster wordt in een realityserie. De boeken zijn gebaseerd op haar eigen leven. Het eerste deel heet LA Candy en is in juni 2009 uitgebracht. Dit boek was een enorm succes. Het heeft ruim zeven weken lang op nummer 1 gestaan. Haar tweede boek is Sweet Little Lies, uitgebracht in februari 2010. Dit boek heeft drie weken lang op nummer 1 gestaan. Het laatste deel heet Sugar and Spice en is verschenen in 2011.

LA Candy

Gegevens

ISBN: 9789020679519
Uitgever: Kluitman

Inhoud

Jane is haar saaie leven zat en besluit samen met haar beste vriendin Scarlett te verhuizen naar Los Angeles. Ze gaan daar in een vrij luxe appartementencomplex wonen. In Los Angeles draait alles om zien en gezien worden, bovendien staat LA ook bekend om een bruisend nachtleven en hippe designerwinkels. In LA wonen heel veel rijke mensen en heel veel beroemdheden. Er valt altijd wel iets te beleven. Ze wonen nog niet zo lang in LA als een tv-producer hen vraagt voor zijn nieuwe realityshow, LA Candy. Eigenlijk hoeven ze daar niet lang over na te denken wat je bent gek als je zo'n kans afslaat dus hun doen mee. Gratis designerkleding en toegang tot exclusieve clubs en restaurants. Een nieuwe wereld gaat voor hun open. Wie droomt daar nou niet van? En bovenal worden ze er natuurlijk ook rijkelijk voor betaald. Alles lijkt perfect.

Zodra de show begint gaat het voor Jane en Scarlett allemaal erg snel. Er veranderd veel in een zeer korte tijd. Ze worden beroemd en ineens is iedereen in hen geïnteresseerd. Het duurt daarom ook niet lang voordat Jane zich realiseert dat in LA niets is wat het lijkt. Je mag dan ineens veel geld verdienen en jezelf op televisie, in de krant en in de bladen zien. Het gaat soms toch niet zoals je hoopt. Er gebeuren onverwachte dingen en er ontstaan nieuwe vriendschappen.

Beoordeling

Als je The Hills leuk vind dan moet je dit boek zeker gelezen hebben. Heb boek leest makkelijk weg en je kan het moeilijk wegleggen. De hoofdstukken zijn niet al te groot en dat is wel prettig. Het boek is soms wat voorspelbaar, maar het blijft zeker leuk. De twee hoofdpersonen wisselen elkaar af per hoofdstuk, zo lees je het boek uit verschillende hoeken.

Sweet Little Lies

Gegevens

ISBN: 9789020679557
Uitgever: Kluitman

Inhoud

Nog geen week geleden was het leven van Jane een groot feest. Als ster in de realityshow LA Candy is ze beroemd geworden en iedereen herkent haar. Ze ging tot voor kort naar de hipste nachtclubs. Designers stuurden haar de mooiste outfits in de hoop dat Jane ze zou dragen. En sinds haar relatie met de beroemde Jesse Edwards konden de bladen echt geen genoeg meer van haar krijgen.

Tot het blad Gossip vijf dagen geleden die vreselijke foto's publiceerde in hun blad. Foto's van Jane en Jesses beste vriend, Brad. Zoenend. Dat er behalve zoenen niets gebeurd is, staat er in dat roddelblad natuurlijk niet bij, want ja, dan is het geen hot item. Jane heeft totaal geen idee hoe ze moet reageren en grijpt het aanbod van Madison Parker, haar co-ster uit LA Candy, om mee te gaan naar Mexico met beide handen aan. Zo kan ze er even tussenuit en alles op een rijtje zetten en natuurlijk even uit handen blijven van de paparazzi. Nu zit ze dus op het strand met een cocktail vreselijk te piekeren. Wie kan ze nog vertrouwen? Daar is ze nog over uit en dat is wat ze dan ook gaat uitzoeken.

Beoordeling

Dit boek is het tweede deel van de serie en in het begin wordt er wel even teruggekeken in een kort stukje. Dit is wel prettig inkomen. Verder is het boek wat langdradiger dan het eerste deel. Het boek leest makkelijk weg en alles wordt uitgebreid beschreven. Dit boek is heerlijk om mee te nemen op vakantie, je hoeft er niet teveel bij na te denken.

Sugar and Spice

Gegevens

ISBN: 9789020679564
Uitgever: Kluitman

Inhoud

Op het chique premièrefeest van seizoen 2 van LA Candy wemelt het van de fans, ook de paparazzi staat te dringen langs de rode loper. De realityshow is een grote hit en Jane is de grote ster. Maar er is meer aan de hand.

Jane weigert scènes te doen met Madison, nadat de foto's van haar aan Gossip zijn verkocht. Madison zet alles op alles om achter de identiteit van haar afperser komen welke dreigt te onthullen dat zij niet altijd een rijke, blonde Californische chick was. Gaby gedraagt zich opeens heel anders en Scarlett moet kiezen tussen haar vriendje en de show, want die twee gaan niet samen. En dan is tweede seizoen nog maar net begonnen. Dat beloofd nog wat te worden.

Beoordeling

Als je de eerste twee delen van LA Candy gelezen hebt moet je deze zeker ook lezen. Ook dit boek leest weer makkelijk weg en alles in op een leuke manier beschreven. Je kan het boek maar moeilijk wegleggen en dan is het nadeel dat je hem zo uit hebt. Dit laatste deel is een goede afsluiter van de serie en zeker de moeite waard om nog een tweede keer te lezen.
© 2011 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
The Hills: Nep of echt?The Hills: Nep of echt?Het is misschien wel de populairste realityshow van het moment: The Hills. De show volgt Lauren Conrad, die verhuisd is…
The Hills ster Lauren ConradCalifornian girl Lauren Conrad verwierf bekendheid door de populaire serie The Hills, waarin we een kijkje krijgen in ha…
Mode: de kleding van Ralph LaurenMode: de kleding van Ralph LaurenPolo Ralph Lauren is een kledingketen met Amerikaanse wortels. Het bedrijf draagt de naam van eigenaar Ralph Lauren. Dez…
Zomer haarmode: sexy vlechtenZomer haarmode: sexy vlechtenMet de zomer in aankomst trekken alle vrouwen hun mooiste kleding uit de kast. Ook het haar heeft aandacht nodig. Een mo…

Boekrecensie: Een gat in mijn emmerrecensieBoekrecensie: Een gat in mijn emmerEen gat in mijn emmer is een prachtig boek van Ingrid en Dieter Schubert over Beer die bloemen water wil geven maar zijn…
Boekrecensie: SuperheldjesrecensieBoekrecensie: SuperheldjesSuperheldjes zijn overal, ze veroorzaken kleine ongelukjes. Maar als ze er niet waren geweest dan zou het allemaal nog v…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 05-09-2011
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Boeken
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.