recensie

Boek: Children's past lives - Carol Bowman

Er zijn al veel boeken geschreven over regressie. Toch is er maar één dat het onderwerp kinderen en regressie zo uitgebreid behandeld. Carol Bowman vertelt over haar eigen ervaringen met regressie algemeen en regressie bij kinderen (zowel bij haar kinderen als bij andere kinderen). Het is een fascinerend boek dat je in één adem uitleest en dat je achterlaat met hopen vragen. Gelukkig heeft ze een website met up-to-date informatie over dit onderwerp.

Wie is Carol Bowman?

Carol Bowman is een Amerikaanse schrijfster en regressietherapeut. Ze is de eerste die een uitgebreid boek met case studies heeft geschreven over kinderen en regressie. Hierover geeft ze ook lezingen en ze is ook te gast geweest bij verschillende radio-en televisieprogramma's (waaronder Oprah). Ze beantwoordt ook vragen over dit onderwerp via mail of telefoon.

Children's past lives

Dit boek vertelt haar zoektocht naar informatie over kinderen en regressie. In een vlotte schrijfstijl vertelt ze haar eigen ervaringen. Het verhaal is niet helemaal chronologisch maar wel zeer vlot te volgen. Ze vertelt over haar eigen regressie-ervaringen en haar eigen vorige leven gevolgd door de verhalen van haar kinderen en andere kinderen. Tussendoor vertelt ze over belangrijke deskundigen die met regressie(therapie) bezig zijn of hierover hebben geschreven.

Je voelt mee met haar en wordt meegesleurd op zoek naar antwoorden op haar brandende vragen. Zo ontdek je dat haar kinderen elkaar al langer kennen dan dit leven en dat ze elk leven opnieuw een bepaald conflict proberen op te lossen. Hun vorige levens lijken even echt als het huidige. Ook maak je kennis met andere kinderen die bijzondere opmerkingen maakten of ongewoon gedrag vertoonden.

In tegenstelling tot veel deskundigen heeft ze zich niet beperkt tot personen uit haar eigen regio, maar vertelt ze ook verhalen van andere werelddelen. Ze vertelt hierbij ook over deskundigen met wie ze heeft gesproken en andere ouders die haar hebben gecontacteerd.

Bijzonder is ook het fragment over Oprah. Je leeft met haar mee terwijl de spanning zich opbouwt naar de show toe en je hoort Oprah kritische vragen stellen aan een non-believer. Ook krijg je zo een blik achter de schermen van deze belangrijke show.

Tot slot

Na het lezen van dit boek blijf je nog met een hoop vragen en je kijkt onbewust anders naar je kind. Ook non-believers krijgen een aantal mooie vraagstukken en zullen genieten van haar detective-achtige zoektocht naar antwoorden.
© 2008 - 2024 Nesibe, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Spirituele Response Therapie: leren onszelf te ontdekkenDe Spirituele Response Therapie: leren onszelf te ontdekkenWaarom zijn we hier, en wat is het doel en de zin van ons bestaan? Velen stellen zich voortdurend vragen waarop zelfs de…
Slimme tips voor Facebook-spelletjesSlimme tips voor Facebook-spelletjesWil je tips hoe je gratis meer levens kunt krijgen met Candy Crush of Farm Saga Heroes? Of wil je meer lezen over hoe je…
Gevaren van reïncarnatietherapieSteeds meer mensen geloven in reïncarnatie en wenden zich tot een reïncarnatietherapeut die een antwoord kan geven op hu…
Moeran sanskaar: kaalscheren van het hoofd van de babyMoeran sanskaar: kaalscheren van het hoofd van de babyIn het Hindoeïsme vinden religieuze rituelen plaats om belangrijke momenten in het leven van een mens te benadrukken. Zo…

recensieDe Kleine Prins: maatschappijkritiek verpakt als sprookjeHet sprookje van de Kleine Prins is steeds meer een begrip geworden. Bijna iedereen weet waar het over gaat, maar het aa…
recensieSlaven in de familieHet boek veroorzaakte veel commotie toen het uitkwam in Amerika. Edward Ball wilde wel eens meer weten over de slaven di…
Bronnen en referenties
  • Meer informatie vind je op de website van Carol Bowman: http://www.childpastlives.org . Hier vind je ook haar mailadres en telefoonnummer.
Nesibe (92 artikelen)
Gepubliceerd: 16-06-2008
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Boeken
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.