recensie

Boekrecensie: De grote vriendelijk George

Boekrecensie: De grote vriendelijk George Het boek beschrijft het verhaal van een koppel dat oorspronkelijk gewoon een puppy adopteert. De grote vriendelijke George is het verhaal van een kleine lieve Deense Dog puppy die Dave en Christie's hart veroveren en langs deze weg uitgroeit tot een superster. De hond die de naam George kreeg, werd in 2010 genoemd als de grootste hond in de wereld ooit door het Guinnes Book of World Records. Hij verscheen zelfs bij Oprah en heeft zelfs zijn eigen wereldwijde fanclub.

Gegevens van het boek

  • Titel: De grote vriendelijke George
  • Auteur: Dave Nasser en Lynn Barett-Lee
  • Genre: Waargebeurd
  • Uitgeverij: De Boekerij
  • ISBN: 9789022561690
  • Aantal pagina's: 237

De auteurs

Dave Nasser werkt en is woonachtig in Tucson in Arizona. Hij woont er met zijn drie kinderen. De grote hond George woonde bij hen tot op het moment van zijn overlijden in 2013. De grote vriendelijk George is het enige boek van deze auteur.
Lynn Barett-Lee schrijft zowel fictie als non-fictie boeken. Ze schrijft onder andere ook voor Woman and Good Housekeeping.

De hoofdpersonage

De hoofdrol wordt in het boek toegekend aan een grote blauwe Deense Dog genaamd George. George werd eigendom van David Nasser sinds hij zeven weken oud was. Hij werd geboren op 17 november 2005 en overleed op 17 oktober 2013. Met een hoogte van 110 cm en een gewicht van 111 kg kreeg George de titel grootste hond van de wereld van 22 februari 2010 tot 13 september 2012.

Het verhaal

Dave Nasser wil graag terug naar zijn geboortestad in Arizona. Zijn vrouw Christie wil mee op voorwaarde dat ze een hond adopteren. De keuze van het hondenras valt al vlug op een Deense Dog waarmee Dave oorspronkelijk niet zo blij mee is maar hij beloofde het Christie en hij zou zijn uiterste best doen. Ze noemen hem George. Dave laat je meeleven in zowel de positieve als negatieve aspecten van het leven met een snelgroeiende hond. George begint te groeien en wordt groot, heel groot en de dierenarts van Dave heeft nog nooit zo'n grote hond gezien. Onder invloed van vrienden gaan ze na of George geen plaats in het Guinnes Book of World Records kan krijgen. Als gevolg hiervan noemen ze hem Giant George. Er wordt een website opgericht en alles wordt nauwlettend opgevolgd. Het boek beschrijft de belevenissen en de media aandacht die zich rond George afspelen. Wanneer blijkt dat hij zelfs de titel van grootste hond ooit ter wereld kan bekomen wordt hij zelfs bij Oprah Winfrey uitgenodigd voor een show. Hierbij beschrijft Dave de voor -en nadelen van zoveel mediagebeuren en de invloed op zowel de hond als het gezin. George geniet ten volle van alle aandacht maar blijft vooral een vriendelijke hond die trouw blijft aan zijn gezin.

Persoonlijke mening en bevindingen

Het boek is een echte aanrader voor hondenliefhebbers. Het boek is ingedeeld in veel verschillende hoofdstukken en leest heel vlot. Het is aangenaam geschreven vanwege de humor die erin verwerkt wordt. De hond zorgt voor verrassende wendingen die elkaar snel opvolgen. Het boek is in veel opzichten leerrijk. Het toont welke plaats een grote hond in het gezin kan opnemen en welke moeilijkheden er aan te pas kunnen komen met een groot ras. Een puppy van 75 kg in de omgeving is niet te onderschatten. Wanneer blijkt dat George de grootste hond ter wereld is, gaat het leven van Dave en Christie plots in stroomversnelling want ook op dat moment heeft het koppel net een kleine baby in huis. Het boek toont de invloeden die het heeft op hun prille gezin en hoe een hond zich aanpast aan de media-aandacht. Het is een waargebeurd hartverwarmend verhaal van een puppy die uitgroeit tot de grootste hond van de wereld. Persoonlijk vind ik het een echte aanrader voor hondenbezitters van grote honden omdat er veel herkenbare situaties in voor komen. Ook voor wie geen grote hond heeft, biedt het boek een inzicht in de soms grappige leefbaarheid met een grote hond. Het boek is ook voorzien van leuke foto's waardoor de lezer zich nog gemakkelijker kan inleven in de situatie en de personages. Het is een boek dat wel de moeite waard is om eens te lezen.
© 2014 - 2024 Oceane, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Oprah's eigen wijsheidBill Adler schreef het boek 'Oprah's eigen wijsheid'. Het boek is eigenlijk door Oprah Winfrey zelf geschreven omdat het…
Best betaalde tv-sterrenIn Nederland is grof geld te verdienen met het verschijnen op televisie. Dit is echter niets vergeleken met de bedragen…
Broholmer, de krachtpatser uit DenemarkenDe Broholmer is een prachtige grote hond afkomstig uit Denemarken. Door de Vikingen meegenomen grote rassen werden gekru…

Boekrecensie: Een held van een hondrecensieBoekrecensie: Een held van een hondEen held van een hond is een ontroerend en aangrijpend boek over een gezin dat zich, na een aangrijpende verandering in…
Hafid Bouazza: de voeten van AbdullahrecensieHafid Bouazza: de voeten van AbdullahSchrijver Hafid Bouzza laat zijn roman 'De voeten van Abdullah' beginnen in zijn geboorteland Marokko. De roman zindert…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: 825545, Pixabay
  • www.boekerij.nl.nl/P4c6e860a2416f/102128/dave-nasser.html
  • En.wikipedia.org/wiki/Giant_George
Oceane (88 artikelen)
Laatste update: 19-05-2018
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Boeken
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.