Maplestory Europe

Maplestory is met meer dan 100 miljoen spelers één van de populairste gratis mmorpg's. Door zijn 2D gameplay en simplistische interface is het voor iedere gebruiker toegankelijk.

Maplestory

Maplestory is ontwikkeld in 2003 in Zuid-Korea door Wizet. Inmiddels is het al overgenomen door Nexon. Vanaf 2007 opende Nexon ook een Europese server die nu de 2de populairste is. Ondertussen blijft het spel geüpdate door patches die regelmatig uitkomen. Het spel heeft meerdere doelen. Een mogelijk doel is om de verhaallijn in het spel uit te spelen om uiteindelijk ooit de zwarte magiër te verslaan door alle quests te voltooien. Een ander doel kan zijn om de rijkste in het hele spel te worden om met de beste uitrusting rond te lopen die je kan showen aan andere spelers. En het populairste doel is om simpelweg zo goed mogelijk te worden. Dit door een hoog level te bereiken en een goede speelstijl te ontwikkelen.

De karakters

Oorspronkelijk waren er 4 klasses in maplestory:
 • Dief
 • Krijger
 • Boogschutter
 • Magier

Het verschil in deze 4 klassen is het gebruik van wapens, armor en aanvallen. Dit is gebaseerd op 4 statistieken: Dextery, Strength, Luck en Intelligence.
 • Dextery is nodig voor de snelheid van de aanvallen en het ontwijken van inkomende aanvallen.
 • Strength bepaalt de kracht van fysieke je aanvallen.
 • Luck is een mix tussen Dextery en Strenght en bepaalt hetzelfde afhankelijk van de klasse.
 • Intelligence bepaalt de kracht van magische aanvalen.

Klassebevordering

Bij de 4 klasses blijft het niet. Op level 10, 30 70 en 120 is het mogelijk om een job advancement te doen. Hiermee wordt je sterker en leer je nieuwe aanvallen, alsook is het mogelijk om een bepaald pad te kiezen. Zo kan een Boogschutter kiezen of hij op level 30 een Jager of een Hunter wordt. Een Jager schiet met pijl en boog en een Hunter met een kruisboog. Een Dief kan dan weer kiezen tussen een Bandit of een Assasin. Een Bandit gebruikt messen en dolken. Terwijl een Assasin werpsterren gebruikt. Een Krijger kan kiezen tussen een Strijder, Schildknaap of een Speerdrager. Elk met hun eigen wapens. Een Magier kan kiezen tussen een Vuur/Gif tovenaar, Ijs/Bliksom tovenaar of een Priester. Deze hebben wel overeenkomstige wapens maar hebben dan weer totaal verschillende aanvallen wat bij de andere klassen slechts deels verschillend is. Deze job advancements lopen nog verder uit elkaar op level 70 en 120. Op level 10 doet iedereen een gelijkaardige job advancement namelijk van beginner naar Dief, Krijger, Magier of Boogschutter.

Levelen

Levelen kan op verschillende manieren. Het voornaamste is zoals in de meeste mmorpg's vechten tegen monsters waardoor je vaardigheidspunten krijgt. Met het oplossen van quests kan men ook goed levelen en men verdient hier ook nog vaak aardig wat geld mee of speciale items. Wat veel spelers als een van de tofste en snelste methodes beschouwen is partyquesten. Hierbij voltooi je samen met andere spelers moeilijke quests waarvoor er echt wel wat kennis van het spel nodig is. Een laatste nieuwere methode is via het monster carnaval. Hierbij vorm je 2 groepen spelers die binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk monsters doden. Door het doden van deze monsters krijg je punten waarmee je moeilijkere monsters naar je team kan sturen.

Minimale computer vereisten

Om het spel te kunnen spelen zijn volgende specificaties noodzakelijk.
 • Processor: 500MHz
 • RAM: 64MB
 • 300MB vrij hardeschijfruimte
 • Besturingssysteem: MS Windows 98/ME/2K/XP
 • Grafische kaart: 3D Acceleration Card
 • Internetsnelheid: 56kbps Modem

Om het spel vlot te kunnen spelen zijn volgende specificaties aan te raden:
 • Processor: 700MHz or higher
 • RAM: 128MB RAM
 • 500MBvrij hardeschijfruimte
 • Besturingssysteem: MS Windows 98/ME/2K/XP
 • Grafische kaart: 3D Acceleration Card
 • Internet: Kabel modem
© 2011 - 2023 Bienstman, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Spaarrente Credit EuropeSpaarrente Credit EuropeDe Credit Europe Bank, CE, biedt heeft in 2021 voor u een spaarrekening zonder voorwaarden. De internet spaarrekening ku…
Hoe kan je goedkoop internationale treintickets boeken?Hoe kan je goedkoop internationale treintickets boeken?Al maanden snak je naar wat vakantie. Tijd dus om je verlof te plannen en je vakantie te boeken. Een citytrip kan je alv…

Legpuzzel: de “Wasgij?” PuzzelWanneer de wintermaanden er weer aan zitten te komen, halen veel mensen een legpuzzel uit de kast. Velen vinden het name…
Studentenleven: DrankspelletjesStudentenleven: DrankspelletjesAls student maak je veel plezier en een leuk avondje met je vrienden hoort daar natuurlijk ook bij. Wat is er nou niet l…
Bronnen en referenties
 • http://www.maplestory-online.com/content/maplestory-systemrequirements.php
Bienstman (18 artikelen)
Gepubliceerd: 05-12-2011
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Spellen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.