Angry Birds: wat is het en hoe werkt het?

Angry Birds: wat is het en hoe werkt het? Angry Birds is een gratis te downloaden game-app. Het spel is geïntroduceerd in 2009 en is in de jaren daarna van grote populariteit geweest. Meer dan 100 miljoen keer is het spel gedownload. Zoals de naam al doet vermoeden spelen vogels een grote rol in het spel. In het spel komen verschillende vogels voor met allemaal hun eigen kwaliteiten. Angry Birds is niet alleen bij een spel gebleven: er zijn verschillende producten van Angry Birds te koop in fysieke winkels, en daarnaast is er ook een Angry Birds televisieserie en film gemaakt.

Over Angry Birds

Angry Birds is een spel ontwikkeld in 2009 door het Finse bedrijf Rovio Mobile. Het spel is inmiddels meer dan 100 miljoen keer gedownload, en daarmee een van de meest gedownloade applicaties wereldwijd. Het spel is te downloaden via de verschillende app stores van iOS, Android en Symbian. Ook kun je het op de Playstation spelen én is het als spel te koop als Google Chrome- applicatie in de web store. Angry Birds is inmiddels een sterk merk met merchandise zoals knuffels, dekbedden, sleutelhangers en borden. In 2016 verscheen er een animatiefilm van Angry Birds in de bioscopen en in 2019 kwam het vervolg daarop met Angry Birds 2. Ook is een televisieserie van deze boze vogels uitgezonden op Cartoon Network.

Hoe werkt het spel?

In het spel is het de bedoeling dat je met verschillende kwade vogels (angry birds) constructies van hout, ijs en steen moet vernietigen. De bedoeling is dat je de groene varkens die zich in die constructies bevinden doodt. Ze hebben namelijk de eieren gestolen van de vogels. De vogels schiet je met een katapult, en zo hoop je dan het bouwwerk te vernietigen. Maar: er zijn verschillende vogels. Ze hebben allemaal hun eigen kwaliteiten. Je moet het spel daarom dus goed inzien: welke vogel gebruik ik waarvoor? Een overzicht van die vogels kun je hieronder zien. Bij elke vogel staat ook vermeld wat de functie is van het beest.

De rode vogel

De rode vogel is de normale vogel. Je komt deze vogel vaak tegen als het 'symbool' van Angry Birds. Het heeft echter geen speciale kwaliteiten die je kunt toepassen op het bouwwerk. De impact is daarom ook niet heel groot.

De gele vogel

Wanneer je de vogel hebt weggeschoten, en vervolgens op het scherm klikt, gaat de vogel sneller. Hierdoor heeft het net wat meer impact op het vernietigen van het bouwwerk dan de rode vogel. Ook de vorm is beter om de bouwwerken in te 'schieten'.

De witte vogel

Deze vogel kun je net zoals de anderen weer afschieten met een katapult, maar wanneer je klikt zal er een ei vrijkomen! Je moet dus zorgen dat je dan boven het bouwwerk zit als je het ei loslaat. Het ei werkt als een soort bom, maar de impact ervan is niet heel groot.

De blauwe vogel

Dit is best een rare vogel. Het is namelijk zo dat wanneer je de vogel hebt afgeschoten en weer op het scherm klikt, er 3 vogels zullen ontstaan. De vogel splitst zich als het waren in drieën. Handig, want met 3 vogels kun je meer kracht uitoefenen op het doelwit.

De zwarte vogel

De zwarte vogel is de meest effectieve. Wanneer je na het afschieten het scherm aanraakt, kun je de vogel laten ontploffen. Deze zwarte vogel werkt dus als een bom. Deze kan veel meer van het bouwwerk in een keer vernietigen, vandaar de effectiviteit.

De groene vogel

Een zeldzame vogel, hij komt namelijk niet vaak voor in de Angry Birds-spellen. Deze vogel draait zich om nadat je hem hebt weggeschoten en klikt. Deze vogel gaat niet heel snel, met niet veel kracht en heeft daarom weinig impact.

Downloaden van Angry Birds

Anno 2020 zijn er verschillende varianten van het Angry Birds spel gemaakt en alle varianten zijn vrij te downloaden in de Google Play store en iOS app store.
© 2011 - 2024 Shiny, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Angry Birds, een fenomeenAngry Birds, een fenomeenDe bekendste spelletjesapp is Angry Birds. Iedereen die wel eens een spelletje speelt op zijn smartphone of tablet, zal…
Angry Birds: De Film, succesvol spel komt met animatiefilmAngry Birds: De Film, succesvol spel komt met animatiefilmDe Angry Birds zijn wereldwijd bekend geraakt door het succesvolle computerspel. 18 mei 2016 komt Angry Birds: De Film u…
Het succes van Angry BirdsHet succes van Angry BirdsHoe kan een spelletje zon groot succes worden in een korte periode? Het spel Angry Birds is al vaker dan een half milja…
Angry Birds: locaties van de Golden Eggs (nr. 1-27)Angry Birds: locaties van de Golden Eggs (nr. 1-27)Het vinden van Golden Eggs in het populaire spel Angry Birds stelt je in staat om bonuslevels te spelen. Tijdens het uit…

Wordfeud: woorden met weinig klinkersWordfeud: woorden met weinig klinkersSoms zit het niet mee met Wordfeud en krijg je lang geen klinkers binnen. Welke woorden speel je dan? En wat kun je make…
Wordfeud: Scrabble spelen op je smartphone of tablet!Wordfeud: Scrabble spelen op je smartphone of tablet!Ken je het spelletje Scrabble nog van het bordspel waar je uren met vrienden of familie kon spelen? Tegenwoordig is er e…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Angry_Birds_(video_game)
  • https://www.coolesuggesties.nl/bekijk-televisieserie-angry-birds-op-cartoon-network/
Shiny (132 artikelen)
Laatste update: 25-11-2020
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Spellen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.