Het Huis Anubis: Alles over de games en spellen van Anubis

Het Huis Anubis: Alles over de games en spellen van Anubis De serie Het Huis Anubis op Nickelodeon is een doorslaand succes. De serie ziet er dan ook fantastisch uit en is superspannend. Iets wat zo verslavend is, biedt natuurlijk ook prima materiaal voor een serie games. Reden te meer om een paar computerspellen over Het Huis Anubis op de markt te zetten. Op de site van Nickelodeon is er ook een online spel te vinden, waaraan wekelijks nieuwe levels worden toegevoegd. Het bordspel over Huis Anubis won de prijs voor beste Speelgoed van het Jaar.

Waar gaat de serie Het Huis Anubis over?

De serie speelt in een bijna antiek huis, dat wordt gebruikt als kindertehuis. Hier wonen de negen hoofdrolspelers. Victor is de huisbaas van het Huis Anubis en hij houdt alles goed in de gaten. Op de zolder mag niet niemand komen. Natuurlijk gaan onze vrienden en vriendinnen wel een kijkje nemen en dit leidt tot de ontdekking van een groot geheim. Op de zolder liggen namelijk de dagboeken van een meisje, dat vroeger in hetzelfde huis heeft gewoond. En zij vertelt in haar dagboek over een grote schat, die ergens op het terrein van Huis Anubis te vinden zou zijn. De negen vrienden gaan op zoek naar deze schat, die afkomstig is uit het oude Egypte, en dan beginnen alle belevenissen pas echt.

Welke games zijn er over de serie Het Huis Anubis gemaakt?

Het Huis Anubis: Het Geheim van Osiris

Op basis van de serie werd er een spannend spel ontwikkeld "Het Huis Anubis: Het Geheim van Osiris". In deze game worden de bewoners van het internaat langs veel plaatsen geleid en reizen de vrienden en vriendinnen zelfs door de tijd. Het is een echte puzzelgame, dus je moet het wel leuk vinden om raadsels op te lossen en verborgen geheimen te zoeken. Je komt ook in het oude Egypte terecht en dat is natuurlijk heel erg bijzonder.

Online game: Masker van Mofid op de Nickelodeon site
De online Huis Anubis Game is een op de serie gebaseerde game, die zich aanpast aan het lopende seizoen. Wekelijks wordt er een level toegevoegd, dat aansluit bij de gebeurtenissen in de serie. Inmiddels zijn er al vier seizoenen en dus ook vier games afgerond en nu loopt de volgens de kenners leukste en vijfde game "Masker van Mofid".

Deze vijfde game is in die zin anders dat hij niet aansluit bij wat er in de serie gebeurt in een specifieke aflevering; ook ben je niet langer gebonden aan het huis maar dwaal je door gewelven, die een Egyptische vriend ondergronds heeft gegraven. Op de grond kom je speciale munten tegen, die je kunt en bij voorkeur moet verzamelen.

Doel van het spel is met name om die zogenaamde munten van de Rabobank of Rabomunten te verzamelen. Die munten lopen al een paar seizoenen mee en wanneer je ze spaart kun je ze inwisselen voor echte spulletjes uit de Anubis winkel. Je hebt ze echter ook nodig in het spel zelf, dus geef de munten die je tegenkomt niet te snel uit. Dit seizoen is het nog niet duidelijk maar de andere seizoenen maakte je door de munten in het spel te gebruiken kans op mooie prijzen, dus dat zal ook nu zeker het geval zijn.

Online game: De tombes van Apep (op de Nickelodeon site)

Het vervolg op het Masker van Mofid wordt het online spel De Tombes van Apep. In dit spel gaan onze vrienden echt op reis naar Egypte om een echte demon uit te schakelen. Verder wordt er door de makers nog niet zoveel verklapt; het volgende seizoen zal alles meer duidelijk worden.

Bordspel: Hert Huis Anubis en Het Rijk der Schimmen

Naar aanleiding van de serie werd er een bordspel gemaakt dat ook Het Huis Anubis heet. Dit spel heeft de prijs gewonnen voor Speelgoed van het Jaar. Er is ook een uitbreidingsset beschikbaar. Inmiddels is er ook een tweede bordspel te verkrijgen met de naam Het Rijk der Schimmen. Ook is er een nieuw kaartspel op de markt met de naam Het Huis Anubis Ris Ras.

Op welke platforms zijn de computerspellen beschikbaar?

Het spel "Het geheim van Osiris is oorspronkelijk een PC-game. Eind oktober 2009 is er echter ook een versie uitgekomen voor de Nintendo-DS.

Via de site krijg je met een username en password kosteloos toegang tot de online games. Het is dus heel eenvoudig om je in te schrijven en je hebt er alleen Internet voor nodig.

Je kunt de game met de munten van de Rabobank ook op de Playstation spelen. Op de site wordt uitgelegd hoe je dit deel van de game in je bezit krijgt maar je kunt de CD-rom krijgen wanneer je binnen het spel Rabomunten spaart en hiermee afrekent om het spel in je bezit te krijgen.

Wat kost de games over het huis Anubis?

De online game Masker van Mofid is gratis; dit geldt voor alle online games op de Nickelodeon site.

Voor de PC game Het Geheim van Osiris betaal je ongeveer 10 EUR. De prijs voor de Nintendo DS versie is nog niet bekend maar zal waarschijnlijk rond de 30 EUR liggen.

Voor de Playstation van het spel met de munten van de Rabo betaal je met virtuele munten van de Rabobank. Je zult dus eerst moeten sparen en kunt dan via de kluis in de online game zelf aan de speciale CD-rom komen.

De bordspellen kosten respectievelijk 19 EUR (Het Huis Anubis) en 25 EUR (Het Rijk der Schimmen). Het kaartspel Anubis Ris Ras is verkrijgbaar voor ongeveer 17 EUR.
© 2009 - 2024 Sterretje999, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het Huis Anubis: De film "Anubis en de Wraak van Arghus"Het Huis Anubis: De film "Anubis en de Wraak van Arghus"De televisieserie Het Huis Anubis is al jaren een enorme hype. De eerste bioscoopfilm Anubis en het Pad der 7 zonden won…
Het Huis Anubis: Alles over de serie Het Huis AnubisHet Huis Anubis: Alles over de serie Het Huis AnubisDe televisieserie Het Huis Anubis is een enorm kijkcijferkanon. De bioscoopfilm won de Gouden Film Prijs en alles wat me…
Anubis, de jakhalsgod van EgypteAnubis, de jakhalsgod van EgypteAnubis, één van de geheimzinnigste goden die de Egyptische mythologie voortbracht. God van de doden, god van de onderwer…
Gratis oude Nintendo Games downloaden en spelen op de PCGratis oude Nintendo Games downloaden en spelen op de PCGratis Nintendo games op je PC spelen? Het is heel goed mogelijk om gratis Super Nintendo (SNES), Nintendo (NES), Ninten…

Mancala, een oeroud spel ontstaan in 1500 VC in EgypteMancala, een oeroud spel ontstaan in 1500 VC in EgypteMancala is een oeroud maar weinig bekend spel, afkomstig uit het oude Egypte. Van daar werd het verspreid over de hele w…
Nintendo DS: hoe activeer ik de media player?Nintendo DS: hoe activeer ik de media player?Inmiddels is de Nintendo DS niet meer weg te denken uit de huidige kinderwereld. Tijdens vakanties fungeert dit wonderli…
Sterretje999 (364 artikelen)
Laatste update: 27-01-2012
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Spellen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.