Wat zijn online browserspelletjes?

Wat zijn online browserspelletjes? Online browserspelletjes leken het hoogtepunt te hebben in 2013 en 2014, maar deze spelletjes blijven door de jaren heen altijd interessant voor de meeste mensen. De ontwikkelaars werken ook constant door aan verbeteringen en nieuwe spellen om de spelers actief te houden op de spellen. Wat zijn online browsergames precies, waarom zijn zij zo populair en hoe zit het met het pay-to-win-gehalte in deze online browserspellen?

Online browserspelletjes

Online browserspellen zijn spellen die je op het internet kunt vinden en die je zonder downloaden kunt spelen. Je speelt de spellen dus letterlijk in jouw browser en dat is direct ook waar de naam vandaan komt. Er is niet een bepaald type spel dat voor deze naam in aanmerking komt, er zijn tegenwoordig heel veel verschillende spellen die onder de online browserspellen gerekend worden. Je kunt denken aan spellen waarin je oorlog moet voeren, spellen waarin je de maffia moet zien te overwinnen, maar uiteraard zijn er ook spellen waarin je druk moet gaan bouwen met de grondstoffen en bevolking die je beschikbaar hebt.

Waarom zijn deze spellen zo populair?

Online browse spellen zijn lang populair geweest, en zullen dit ook zeker altijd blijven. Dit heeft te maken met de opzet van de spellen. Alle online browserspellen hebben een bepaalde voortgang. Je kunt door goed te spelen verder gaan naar meerdere dorpen, of een nieuw tijdperk vrijspelen. In andere spellen kun je steeds grotere wapens kopen, of een groter leger opbouwen. Door de voortgang is er altijd iets te beleven tijdens het spelen van de spellen en dat zorgt ervoor dat mensen constant terug blijven komen om die ene doelstelling te behalen.

Een andere reden voor de populariteit van de spellen, is het feit dat er ranglijsten zijn. Wanneer je iemand verslaat, of een gebouw uitbreidt, krijg je extra punten waardoor je op de ranglijst kunt stijgen. Dat zorgt voor een bepaalde kick, en het geeft een extra doelstelling. Je wilt immers de beste worden. Een andere reden voor de populariteit is het samenspelen met andere mensen. Je creëert vijanden die je de winst niet gunt, en je wilt je vrienden uiteraard niet in de steek laten op het moment dat zij jou nodig hebben.

Deze punten hebben ervoor gezorgd dat de meeste mensen die online browserspellen spelen ook altijd terug blijven komen naar de online te spelen spellen.

Hoe zit het met pay-to-win in online browserspellen?

Veel mensen hameren op het feit dat mensen met geld de online browserspellen altijd kunnen winnen. Daar zit een kern van waarheid in, maar het gaat niet voor alle spellen altijd op. Er wordt vaak beweerd door spelers dat het nodig is om geld te betalen voor de online browsergames, maar het is niet noodzakelijk om geld te investeren in het spel om te kunnen spelen. In veel gevallen is het beter om een gedegen kennis van het spel zelf op te bouwen, om er zo voor te zorgen dat je weet op welke manier het spel gespeeld wordt. Mensen die graag met geld online browserspellen willen spelen, zijn sowieso al geen eerlijke uitdaging voor jou, maar wanneer je ervoor zorgt dat je deze mensen toch het onderspit kunt laten delven, geeft dat een zekere kick tijdens het spelen van de online browserspelletjes.

De meest bekende ontwikkelaar van online browserspellen is Innogames. Deze ontwikkelaar heeft meerdere spellen op de markt gebracht in verschillende landen. De ontwikkelaar is van origine Duits, maar de spellen zijn aangepast naar het land van de spelers en dat is de reden waarom miljoenen mensen dagelijks spellen van Innogames spelen op de computer, of op de smartphones.

Welke spellen zijn het populairst?

Het grootste succes van Innogames ligt bij Elvenar, maar Tribal Wars is een spel dat veel langer door spelers gespeeld wordt gemiddeld. Elke nieuwe wereld die geopend wordt, heeft direct duizenden aanmeldingen op de Nederlandse servers, maar op de internationale servers is het aantal nog vele malen hoger. Waar op een gemiddelde wereld op de Nederlandse server het aantal spelers rond de duizend ligt, ligt dit aantal op de internationale servers veel hoger.

Naast Tribal Wars is ook Tribal Wars 2 bijzonder populair geworden. Dit spel is de opvolger van Tribal Wars, maar wordt door de meeste mensen gezien als een volledig ander spel. Het trekt dan ook heel andere spelers aan, omdat het spel veel meer grafisch is. Ook hier spelen duizenden mensen per dag op één wereld, of op meerdere werelden tegelijkertijd om zo de kansen te spreiden.
© 2016 - 2024 Historia, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zylom: online spelletjes spelenZylom: online spelletjes spelenZylom is een Nederlandse website waar je online spelletjes kunt spelen en (meestal tegen betaling) downloaden.
Reclame in online gamesReclame in online gamesReclame in computerspellen bestaat bijna net zo lang als er computergames zelf zijn. De eerste vormen van reclame in gam…
Wat is een gameverslaving?Wat is een gameverslaving?Een onderschatte verslaving is een gameverslaving. Spellen op de spelcomputers en op personal computers kunnen een te gr…
Gratis browser gamesIn plaats van dure spellen te kopen voor PC of andere gaming platforms, zijn er ook steeds meer mogelijkheden om online…

Spel met Rummikub-stenen: JokerenSpel met Rummikub-stenen: JokerenRummikub is een gezelschapsspel dat in Nederland veel wordt gespeeld. Met de stenen van Rummikub zijn ook vele andere sp…
Spel review - Talisman: The Magical Quest GamerecensieSpel review - Talisman: The Magical Quest GameIn Talisman, een klassiek fantasy/adventure bordspel voor 2-6 spelers, ga je op zoek naar de Crown of Command. Speel als…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Janeb13, Pixabay
  • http://www.onlinebrowsergames.nl
Historia (50 artikelen)
Gepubliceerd: 16-03-2016
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Spellen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.