Vliegtuig Holiday Flight

Vliegtuig Holiday Flight Instappen maar! Kinderen hebben vaak autootjes, maar een vliegtuig is ook erg leuk om mee te spelen. Dit vliegtuig kun je laten vliegen, maar ook op de grond biedt het veel speelplezier. Het bevat verschillende poppetjes (passagiers, piloot, stewardess), maar ook koffers, een incheckbalie, aanhanger en een serveertrolley.
Bron: Foto infoteurBron: Foto infoteur

Algemene informatie

 • Merk: Holiday Flight
 • Soort: vliegtuig met poppetjes
 • Prijs: ongeveer 15 euro
 • Leeftijd: voor kinderen tussen de drie en de zes jaar (schatting)
 • Verkrijgbaar: bij diverse speelgoedwinkels en via internet

Waaruit bestaat deze speelset?

 • Vliegtuig
 • Incheckbalie/informatiebalie
 • Service auto
 • Aanhanger
 • Twee koffers
 • Serveertrolley
 • Piloot, stewardess en twee passagiers
 • Twee extra wielen

Bron: Foto infoteurBron: Foto infoteur

Batterijen

Bijgeleverd waren twee batterijen (AA), deze zijn keurig aan de onderkant opgeborgen. Je kunt het klepje openen met een schroevendraaier. De batterijen heb je nodig voor het geluid en het lichtje aan de voorkant.

Het vliegtuig

De buitenkant

De lengte van het vliegtuig is 34 centimeter, de breedte 35 centimeter (bij de vleugels). De hoofdkleur is wit, de onderkant is groen, de ‘neus’ is oranje. Het raam van de cockpit is blauw doorzichtig. Aan beide zijkanten drie ramen die open zijn. Aan de linkerzijkant vind je een gele knop, als je deze indrukt volgt er een geluid. Aan de achterkant van het toestel kun je trekken aan een oranje klepje, het laadruim wordt nu zichtbaar. Op de vleugels zijn stickers geplakt met de tekst: Holiday Flight. Aan de achterkant ook enkele stickers: Holiday Air, 1st First Class. De bovenkant van het vliegtuig kun je losmaken, er is een uitsparing aanwezig. Als het dak eraf is kun je het interieur van het vliegtuig bekijken.

Bron: Foto infoteurBron: Foto infoteur
De binnenkant
De zijkanten zijn wit, de bodem is groen, de stoelen zijn felgeel. Voorin, op een verhoging, de stoel van de piloot. Voor deze stoel een sticker met verschillende metertjes. Geen stuurknuppel of zoiets. Achter deze stoel een scherm met zilverkleurige omlijsting. Het denken aan een televisiescherm, daaronder een paar tijdschriften (Family, J.Food). Een kleine zitplaats die ingeklapt kan worden, daarachter twee, ik noem het maar relaxstoelen. De passagiers kunnen hierop zitten maar ook liggen, de hoofdleuningen kun je naar achteren bewegen. Achter de stoelen een uitsparing in de vloer, hier kan eventueel een koffer staan. De bagageruimte staat niet in contact met de cabine waar de passagiers zitten. De bagageruimte is klein, er kunnen hooguit twee koffers in.

Geluid en licht

Druk je op de gele knop aan de buitenkant van het vliegtuig dan hoor je het geluid van een vliegtuig dat opstijgt, dit houdt een paar tellen aan.
Verder gaat er een licht aan de voorkant knipperen.

De figuurtjes/poppetjes bij het vliegtuig

Bij dit vliegtuig horen vier figuurtjes/poppetjes: de piloot, een stewardess en twee passagiers.
 1. De piloot herken je direct, hij draagt een blauw pak met blauwe pet, gele stropdas en draagt een snor.
 2. De stewardess draagt een rode rok, witte blouse en rood sjaaltje.
 3. De vrouwelijke passagier is gekleed in een paarse truitje en roze broek.
 4. De mannelijke passagier draagt een groene broek en een rode blouse.

Alle vier de poppetjes kijken vrolijk. Je kunt de armpjes, benen bewegen en de hoofdjes kun je draaien. Ze kunnen staan maar ook in de zithouding gezet worden.

Bron: Foto infoteurBron: Foto infoteur

Leuke elementen

Je kunt het dak erop laten en vliegen, staat het vliegtuig op de grond dan kan het dak eraf en is er genoeg te zien en te spelen. Voor het interieur zijn vrolijke felle kleuren gebruikt. De stoel van de piloot is stevig en door de leuningen blijft het poppetje goed zitten in de stoel. De passagiers hebben stoelen die achterover kunnen. Het interieur is gemaakt van goed materiaal, ook bij intensief gebruik zal er niet gauw wat kapot gaan. De poppetjes zijn leuk om te zien. Bij de herenfiguurtjes kun je beide benen apart van elkaar bewegen, bij de dames in het vliegtuig zitten de benen aan elkaar vast. Wil je het vliegtuig in een speelgoedbak opbergen dan moet dit wel een grote bak zijn, het vliegtuig neemt namelijk aardig wat ruimte in. Fijn dat er extra wielen worden bijgeleverd bij het vliegtuig. Je kunt het vliegtuig ook in een andere kleurstelling aanschaffen: wit/blauw in plaats van wit/groen.
© 2011 - 2024 Wolfje02, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
7 vragen aan een stewardess7 vragen aan een stewardessZodra je op Schiphol loopt zie je verzorgde stewardessen in blauw en groen lopen. Veel mensen zijn nieuwsgierig naar het…
Goedkoper speelgoed kopenDoor goed op de prijzen te letten, en door goed te vergelijken, kunt u speelgoed goedkoper kopen. U zou ook kunnen overw…
Little Tikes: soorten speelgoed en verkooppuntenLittle Tikes: soorten speelgoed en verkooppuntenLittle Tikes speelgoed is zeer populair kinderspeelgoed. Het speelgoed kenmerkt zich door de uitgesproken vrolijke kleur…
De speel-o-theek, speelgoed lenen in plaats van kopenHeel veel kinderen hebben veel te veel en te duur speelgoed waar ze uiteindelijk haast niet mee spelen. Het dure speelgo…
Little People schoolbus van Fisher-PriceLittle People schoolbus van Fisher-PriceAl meer dan veertig jaar helpt het Little People speelgoed kinderen om belangrijke ontdekkingen te doen over hun wereld.…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Foto infoteur
 • Afbeelding bron 1: Foto infoteur
 • Afbeelding bron 2: Foto infoteur
 • Afbeelding bron 3: Foto infoteur
 • Afbeelding bron 4: Foto infoteur
Reactie

M. Oomens, 31-12-2017
Ik heb een vraag: zijn de poppetjes die bij dit vliegtuig horen ook los verkrijgbaar?
Met vriendelijke groet,
M. Oomens Reactie infoteur, 07-01-2018
Ik vermoed van niet. Mogelijk zijn de poppetjes wel via Marktplaats te verkrijgen. Met vriendelijke groet,

Wolfje02 (525 artikelen)
Laatste update: 12-10-2015
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Speelgoed
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.