InfoNu.nl > Hobby en Overige > Speelgoed > LEGO World 2017: korting, kaarten, openingstijden, programma

LEGO World 2017: korting, kaarten, openingstijden, programma

LEGO World 2017: korting, kaarten, openingstijden, programma LEGO World 2017: van 18 oktober tot en met 24 oktober. Het allergrootste LEGO-evenement van de wereld wordt ieder jaar (17e keer) in Utrecht (Jaarbeurs) georganiseerd in de herfstvakantie. Je kunt korting krijgen op de entreeprijs als je een abonnement hebt op LEGO Life. Kaarten kun je het beste aanschaffen in de voorverkoop, aan de kassa is namelijk een beperkte beschikbaarheid van tickets/kaarten. Waar kun je parkeren, wat zijn de openingstijden van Lego World, hoe schaf je een kaartje aan en wat kosten de kaarten? Leuk voor liefhebbers van LEGO: mogelijk komt er in 2019 een Legoland Discovery Centre in Scheveningen.

Inhoud artikel


Betekenis van het woord LEGO

Het woord lego komt van de Deense woorden leg godt (speel goed). En van dit speelgoed kun je genieten tijdens LEGO World!

Wanneer is LEGO World 2017?

Het evenement wordt dit jaar (2017) gehouden van woensdag 18 oktober tot en met dinsdag 24 oktober, er wordt ieder jaar rekening gehouden met de herfstvakantie van de verschillende regio's.

Doelgroep LEGO World

LEGO World is leuk voor kinderen (zowel jongens als meisjes) van anderhalf jaar tot en met twaalf jaar. Maar natuurlijk is iedereen van harte welkom!

Programma LEGO World

 • Bouw mee aan 1:1 McLaren: voor autoliefhebbers! Op LEGO World kun je dit jaar een levensgrote McLaren 720s bewonderen. Er zijn wel 280.000 steentjes gebruikt om de auto op te bouwen. Wil je meebouwen, ga dan kijken bij de Speed Champions stand.
 • NINJAGO: ben je dol op NINJAGO, ervaar dan het NINJAGO universum. Kinderen kunnen meedoen aan een echte NINJA training. Bij de stand kun je de wachter ontmoeten, ook staat er een levensgrote LEGO draak.
 • Sneeuwplezier: kom naar de LEGO Friends stand, daar hebben de Friends meisjes veel plezier in de sneeuw. Je kunt er ook een selfie maken met de LEGO Friends modellen (levensgroot), je kunt meedoen met een dansworkshop en van een enorme glijbaan afglijden.
 • Er is een Intertoyswinkel aanwezig, hier kun je de nieuwste sets op LEGO gebied kopen.
 • Bij de LEGO verkoopstands kun je LEGO artikelen en losse steentjes kopen.
 • LEGO troon: voel je een echte koning of koningin op een troon gemaakt van duizenden LEGO steentjes.
 • Bioscoop: hier kun je de LEGO Batman Film bekijken op groot scherm.
 • LEGO BOOST: maak kennis met deze pratende robotvriend. Ontmoet Vernie, Guitar4000, Frankie de Kat, de Autobuilder en de Multi-Tooled Rover 4. Met een tablet kun je hun gedrag programmeren.

Adresgegevens Jaarbeurs Utrecht

Jaarbeurs
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht
Telefoon: 030-295 59 11
Mail: info@jaarbeurs.nl


Openingstijden LEGO World

DagDatumOpeningstijden
Woensdag18 oktober 201710.00 uur tot 17.00 uur
Donderdag19 oktober 201710.00 uur tot 17.00 uur
Vrijdag20 oktober 201710.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag21 oktober 201710.00 uur tot 17.00 uur
Zondag22 oktober 201710.00 uur tot 17.00 uur
Maandag23 oktober 201710.00 uur tot 17.00 uur
Dinsdag24 oktober 201710.00 uur tot 17.00 uur

Wat kost een bezoek aan LEGO World, kaarten, tickets?

Ticket (kaart)Prijs
Ticket (kaart) in voorverkoop19,50 euro*
Kinderen tot en met 2 jaargratis
Ticket (kaart) bij kassa**25,00 euro
* inclusief servicekosten
** beperkte beschikbaarheid!

Je kunt kaarten bestellen via de website van LEGO World, nadat je betaald hebt, kun je de de tickets uitprinten. Op ieder ticket staat een unieke barcode. Er is een beperkte beschikbaarheid aan tickets bij de kassa, dus wil je zeker zijn van kaarten, dan kun je deze beter in de voorverkoop aanschaffen. Ben je de mail kwijt voordat je de entreebewijzen hebt uitgeprint dan kun je een mail sturen naar customerservice@paylogic.nl. Vermeld de naam waaronder je de tickets hebt besteld, het evenement en de datum waarop ze zijn besteld. Je krijgt dan heel snel opnieuw een bevestigingsmail.

Korting op de entreeprijs van LEGO World als abonnee van LEGO Life

Via legoworld.lego.com/legolife kun je, als je een abonnement hebt op het tijdschrift LEGO Life, het nummer invullen dat achterop het tijdschrift staat.

Bereikbaarheid LEGO World: trein, auto, mindervaliden

De Jaarbeurs ligt naast het Centraal Station in Utrecht. LEGO World is goed bereikbaar per openbaar vervoer en per auto.
 • Trein: volg vanaf het Centraal Station de borden Jaarbeursplein, in een minuut of zeven loop je naar het hallencomplex.
 • Auto, parkeren: volg vanaf ring Utrecht de blauwe ANWB borden met de aanduiding Jaarbeurs. Er is voldoende parkeerruimte: in het centrum van Utrecht en op het eigen terrein. Op de website van LEGO World vind je een plattegrond van de parkeerterreinen, ook de looproutes en de looptijden. Let op: sinds 1 januari 2015 is in Utrecht de milieuzone voor personen- en bestelauto's van kracht voor diesels van voor 1 januari 2001. Kom je met een oudere dieselwagen dan kun je alleen parkeren op parkeerterrein P2.
 • Park & Ride: een combinatie van auto en openbaar vervoer. Kies voor Park & Ride Westraven aan de A12 (adres voor navigatiesysteem: Griffioenlaan). Hier kun je voor 5 euro per dag parkeren en met de tram verder reizen naar de Jaarbeurs (dit duurt een kleine 10 minuten, maximaal 5 personen per parkeerticket).
 • Mindervaliden: je kunt op het terrein terecht met een speciale parkeerkaart. Bij de terugreis kun je je melden aan intercom, je wordt dan verder geholpen. Op de website van LEGO World kun je kijken welk terrein het meest geschikt is voor het bezoek.

Parkeren bij Jaarbeurs Utrecht

Bij de Jaarbeurs Utrecht betaal je per uur (of een gedeelte van een uur) en je betaalt pas als weer weggaat (je loopt dus nooit het gevaar een parkeerboete te krijgen). Voor LEGO World wordt geadviseerd om gebruik te maken van parkeerplaats P2/P4 (Jaarbeurs P2'/P4 Truus van Lierlaan 1, 3527 KZ Utrecht). Het parkeertarief van de Jaarbeurs Utrecht is 4 euro per uur, met een maximum van 16 euro voor de gehele dag. Het is ook mogelijk om vooraf (online) een parkeerplaats reserveren. Heb je vragen over parkeren bij Jaarbeurs Utrecht, stuur dan een mail naar parkeren@jaarbeurs.nl.

Actie van de Nederlandse Spoorwegen: tickets met korting

Nagenoeg ieder jaar hebben de Nederlandse Spoorwegen (NS) een actie om goedkoop met de trein naar het evenement te komen. Houd de website van LEGO World in de gaten of kijk op de website van de NS.

Mensen in een rolstoel LEGO World

LEGO World is rolstoeltoegankelijk, je hebt overal ruime paden, alles is goed te bereiken, geen drempels. Er zijn rolstoeltoiletten aanwezig, dit staat duidelijk aangegeven in de hallen. Ik raad mensen in een rolstoel wel aan om 's morgens om 10.00 uur te komen, later op de dag wordt het meestal een stuk drukker.

Bron: Foto infoteurBron: Foto infoteur

Gezinnen met kleine kinderen

LEGO World is ruim opgezet, een kind in een kinder-/wandelwagen is geen probleem. Wel kun je beter vroeg op de dag komen, in de middag wordt het meestal drukker. Er is een verschoonruimte aanwezig, deze wordt aangegeven op de borden in de hallen en op de plattegrond.

Kindje kwijt punten

Bij de entree worden er bandjes uitgedeeld voor kinderen, schrijf er je mobiel nummer op. Wordt er een kind gevonden die zijn of haar ouders, begeleiders kwijt is, dan wordt het naar een Kindje kwijt punt gebracht. Er zijn twee van deze punten, zie plattegrond die je bij aankomst krijgt.

Eten en drinken op LEGO World

Je mag eigen eten en drinken meenemen naar het evenement. Fijn dat het is toegestaan om dit ook te nuttigen op de catering terrassen waar je ook dingen kunt kopen. Overal op LEGO World kun je betalen met contant geld en met PIN.

Toiletten LEGO World

Er zijn op meerdere plaatsen toiletten, de ruimtes worden goed bijgehouden. Rolstoeltoiletten en verschoonplaatsen voor kinderen zijn aanwezig en staan ook duidelijk aangegeven.

Honden LEGO World

Honden zijn niet toegestaan, tenzij het om een blindengeleidehond gaat (vraag dit voor de zekerheid van tevoren na).

Gevonden voorwerpen, verloren voorwerpen Jaarbeurs

Ben je iets verloren op de Jaarbeurs dan is er een mooi systeem om te kijken of het gevonden is. Bankpasjes, kledingstukken en nog veel meer kun je terugvinden op iLost. Er staat zelfs per voorwerp een foto bij!

Leuk voor liefhebbers van LEGO: Legoland komt mogelijk naar Scheveningen

Op 3 februari 2017 werd bekend gemaakt dat Merlin Entertainments een indoor vestiging van Legoland Discovery Centre wil bouwen naast het Kurhaus. Scheveningen zou dan de eerste locatie zijn van Legoland in Nederland en de vierde in Europa. Het is gericht op kinderen tussen de twee en de twaalf jaar. Kinderen kunnen er zelf dingen bouwen en er er zijn verschillende attracties. Naar verwachting zal de attractie driehonderdvijftigduizend bezoekers per jaar trekken. De opening is waarschijnlijk in mei 2019.

Locatie Jaarbeurs Utrecht


Lees verder

© 2010 - 2018 Wolfje02, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Lego, maar dan goedkoperLego, het bekendste bouwsteentje en kinderspeelgoed ter wereld, krijgt (eindelijk) legale concurrentie. Sinds september…
Herfstvakantie: Uit tips voor een dagje uit met kinderenHerfstvakantie: Uit tips voor een dagje uit met kinderenDe herfstvakantie van 2011 wordt gehouden in 2 periodes. In het noorden en het midden van het land staat de herfstvakant…
Jaarbeurs Utrecht: adres, route, parkeren en bereikbaarheidJaarbeurs Utrecht: adres, route, parkeren en bereikbaarheidDe Jaarbeurs in Utrecht is een multifunctionele beurzen- en evenementenlocatie in het hart van Nederland en biedt voor i…
De LEGO film is een groot succesDe LEGO film is een groot succes‘The Lego Movie’, een film gebaseerd op het LEGO speelgoed was een groot succes. De recensies waren lovend en een vervol…
Lego op je computer!Lego op je computer!Wie heeft er niet als kind met Lego gespeeld? Lego, gekleurde blokjes die je op alle mogelijke manieren kon combineren t…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Mwewering, Pixabay
 • https://www.legoworld.nl
 • http://www.youtech.nl
 • http://www.anwb.nl
 • LEGO-steentjes.dhtml
 • http://www.omroepwest.nl/nieuws/3342777/Scheveningen-krijgt-de-eerste-Nederlandse-vestiging-van-Legoland (3 februari 2017)
 • Afbeelding bron 1: Foto infoteur

Reageer op het artikel "LEGO World 2017: korting, kaarten, openingstijden, programma"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Helma, 29-10-2017 23:56 #14
Ik wilde zo graag dit jaar met mijn kids naar LEGO world gaan, maar helaas ik kan het niet voor hen betalen. Is erg prijzig naast de ns kaart erbij. Ik hoop dat er in de toekomst een verandering komt qua prijs, want mijn oudste van 7 jaar wil zo graag ernaar toe gaan.
Mvg Reactie infoteur, 02-11-2017
Dank voor uw reactie. Een dagje LEGO World is inderdaad prijzig. Ik heb dit artikel geschreven, maar ben verder niet verbonden aan het evenement. U zou een mail kunnen sturen naar: LEGO.events@LEGO.com. Ik hoop dat u volgend jaar LEGO World kunt bezoeken met uw kinderen. Met vriendelijke groet,

Y. van den Hooren, 12-10-2017 13:13 #13
Ook hier hetzelfde. De kinderen kijken er elk jaar opnieuw naar uit om naar LEGO world te gaan. Maar waarom is het zo DUUR!? Er staan genoeg commerciële bedrijven waaronder de Intertoys die een mega-omzet maken op LEGO world. Voor de organisatie niets dan lof want het is en blijft een mooi evenement. Maar jongens de prijs! 25€ aan de kassa. Het is toch geen Efteling! Als je er van uit gaat dat er gegeten en gedronken en LEGO gekocht wordt… dan zouden de kinderen al bijna GRATIS naar binnen kunnen. Of niet? Reactie infoteur, 12-10-2017
Dank voor uw reactie. Een dagje LEGO World is inderdaad prijzig. Ik heb dit artikel geschreven, maar ben verder niet verbonden aan het evenement. U zou een mail kunnen sturen naar: LEGO.events@LEGO.com. Met vriendelijke groet,

T. Ligthart, 11-10-2017 18:00 #12
Ik wil het toch even opmerken: Voor een Opa met vijf kleinkinderen wordt het inderdaad een dure grap. Het is een fantastisch evenement en de kids rekenen er gewoon elk jaar op.
Ik hoop wel dat er meerdere mensen problemen hebben met de prijs en het melden, misschien wordt daar dan bij volgende edities rekening mee gehouden.
Ondanks de prijs zal ik dus zeker wel gaan, maar het wordt wel een punt van belang, vooral als er straks weer één bij komt… Reactie infoteur, 12-10-2017
Dank voor uw reactie. Zo'n dag met de kleinkinderen is goud waard! Wat leuk dat u ieder jaar met hen naar dit evenement gaat. Ik heb dit artikel geschreven, maar ik heb niets te maken met het evenement zelf. U kunt een mail sturen naar: LEGO.events@LEGO.com. Ik wens u alvast heel veel plezier bij LEGO World. Met vriendelijke groet,

R. van Rooijen, 05-10-2017 13:40 #11
Dit jaar willen we weer, kan u me vertellen hoe ik kaarten kan bestellen? Ik betaal het liefste aan de kassa van de jaarbeurs, ik bestel ook het liefste bij de jaarbeurs. Reactie infoteur, 08-10-2017
U kunt kaarten online bestellen via de website van LEGO World. Kaarten aan de kassa kopen is mogelijk, maar de kans is groot dat het evenement uitverkocht is. Met vriendelijke groet,

Koert, 16-07-2017 17:39 #10
Is het mogelijk om net als bij Brickfair je MOC mee te nemen en tentoonstellen?
Ik wil dit namelijk graag doen. Reactie infoteur, 24-07-2017
Ik heb dit artikel geschreven, maar maak geen deel uit van de organisatie. Je kunt je vraag het beste stellen via: LEGO.events@LEGO.com Ik hoop dat het mag. Vriendelijke groet,

Maria, 19-10-2016 23:16 #9
Gezellig een dagje naar de legobeurs met drie jongens. Reactie infoteur, 20-10-2016
Veel plezier!

Maikel, 19-10-2016 14:34 #8
In welke hal van het jaarbeurs vindt legoworld plaats en welke parkeerplaats is het meest dichtbij om te reserveren? (want wij hebben net kaartjes gekocht! ) Reactie infoteur, 19-10-2016
Op de website van LEGO World staat het volgende advies: voor LEGO World adviseren we gebruik te maken van parkeerplaats P2/P4 (Jaarbeurs P2/P4 Truus van Lierlaan 1, 3527 KZ Utrecht). Het parkeertarief bedraagt € 3,50 per uur (of een deel van een uur) tot een maximum van € 14,00 per dag (dit betreft 24 uur). Let op: Sinds 1 januari 2015 is in Utrecht de milieuzone voor personen- en bestelauto’s van kracht voor diesels van voor 1 januari 2001. Komt u met een oudere dieselwagen, dan kunt u alleen parkeren op parkeerterrein P2. Veel plezier bij LEGO World!

Efd Bakker, 17-10-2016 17:50 #7
Ik zou mn zoontje dolgraag willen verrassen met een dagje legoworld maar ik vindt de kaarten behoorlijk prijzig, zeker als ik ook nog een parkeerkaart moet kopen en openbaar vervoer geen optie is… en dan de benzine niet meegerekend… Reactie infoteur, 18-10-2016
Ik kan helaas niets aan de toegangsprijs veranderen, het is inderdaad geen goedkoop uitje. Ik hoop dat als u naar LEGO World gaat met uw zoontje, hij heel erg zal genieten. Met vriendelijke groet,

Denis Wood, 17-10-2016 12:28 #6
Geacht bestuur,

Tip> NS kortings treinkaarten combineren met entree kaarten zoals bij de Horecava Amsterdam, scheelt behoorlijk in de kosten. 2 kaarten van Assen naar Utrecht kost al 90.80 euro. De auto is nog steeds goedkoper? En waarom betalen ouderen boven de 55+ ook het volle entree bewijs? Met vriendelijke groet,
Denis Wood Reactie infoteur, 18-10-2016
Ik ben niet verbonden aan het evenement (ik heb alleen een stukje geschreven over LEGO World). Met vriendelijke groet,

R. van Rooijen, 13-10-2016 08:24 #5
Jongste dochter en ik zijn dol op LEGO. Ik vind technisch LEGO leuk.
Rina Reactie infoteur, 13-10-2016
Dank voor uw reactie! Ik ben benieuwd of u naar LEGO World gaat :-) Met vriendelijke groet,

Henk de Wit, 24-09-2016 12:14 #4
Lezer deses,
wij hebben net 2 verhuisdozen vol met lego van onze jongens (nu 27 & 29 jaar) opnieuw in elkaar gezet, zowel gewoon lego als technisch lego. Is het mogelijk om op de beurs de ontbrekende onderdelen aan te vullen, we hebben de onderdelen in de instructie boekje omcirkelt (alles bewaard van vroeger, o.a. het complete voetbalstadion). Graag vernemen van U wat mogelijk is. P.s loop elke dag langs de jaarbeurs vanwege mijn werk.

Met vriendelijke groet Henk & Nel de Wit Reactie infoteur, 02-10-2016
Wat een werk, maar wel een heel leuk idee om alles opnieuw in elkaar te zetten. Ik kan uw vraag helaas niet beantwoorden, ik raad u aan om een mailtje te sturen naar LEGO.events@LEGO.com. Ik hoop dat het lukt om de onderdelen te bemachtigen. Met vriendelijke groet,

Maria Brinkgreve, 10-10-2015 13:42 #3
Net als de eerste reactie is mijn vraag hoe je kaarten met korting kunt bestellen via het stukje legoworld op de site word je doorgelinkt naar google en als je ze gewoon via tickets koopt kun je geen korting aangeven Reactie infoteur, 10-10-2015
Ik ben niet verbonden aan het evenement (ik heb alleen een stukje geschreven over LEGO World). Ik raad u aan om een mail te sturen naar customerservice@paylogic.nl. Zij kunnen u vast verder helpen.

Frantzen, 09-10-2015 17:11 #2
Waar kan ik nu kaartjes kopen.?
Bij Intertoys lukt het niet en op de website lukt het ook niet.
T.J.Frantzen Reactie infoteur, 10-10-2015
Wat vervelend. Ik raad u aan om uw vraag voor te leggen via een mail: customerservice@paylogic.nl.

Silva, 13-10-2011 12:08 #1
SUPER! Dat kan je niet missen!

Infoteur: Wolfje02
Laatste update: 12-10-2017
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Speelgoed
Special: Lego
Bronnen en referenties: 7
Reacties: 14
Schrijf mee!