Straatprijsverdubbelaar Postcodeloterij: speel ik mee?

Straatprijsverdubbelaar Postcodeloterij: speel ik mee? Door bij de Postcodeloterij mee te spelen met de Straatprijsverdubbelaar maak je bij de trekking van de Straatprijs kans op een bedrag van 25.000 per lot. Staat de Straatprijsverdubbelaar op je lot(en) niet aan dan maak je bij de wekelijkse trekking kans op 12.500 per lot. Meespelen met de verdubbelaar kost slechts 1,25 per lot meer. Veel mensen hebben de Straatprijsverdubbelaar aanstaan zonder het te weten. Het is echter mogelijk de verdubbelaar aan of uit te laten zetten wanneer je dit wenst.

Postcodeloterij Straatprijsverdubbelaar


Over de Postcodeloterij

De Postcodeloterij is naast de Staatsloterij en de Lotto een van Nederlands grootste loterijen. Met de Postcodeloterij speel je niet mee met een lotnummer maar fungeren de vier cijfers en twee letters van je postcode (aangevuld met drie cijfers) als je lotnummer. Er zijn dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse trekkingen met verschillende prijzen. Naast de welbekende Straatsprijs, Buurtton en de Postcodekanjer zijn er ook diverse andere prijzen te winnen. Maandelijks is de wisselende inhoud van het prijzenpakket voor die maand terug te vinden op de website van de Postcodeloterij. Voorbeelden van niet-geldprijzen die door de Postcodeloterij in de afgelopen jaren zijn verloot zijn kaartjes voor een musical, een boek naar keuze, een gezelschapsspel, een fiets, een reiskoffer, een pakket met verzorgingsproducten, een waardebon van Rituals, een Hema-appeltaart en een voucher voor een beker Ben & Jerry's-ijs.

Het unieke aan de Postcodeloterij is dat een groot deel van de inkomsten uit lotenverkoop naar goededoelenorganisaties gaat. Ooit begon men in 1990 met het steunen van Novib, VluchtelingenWerk en Natuurmonumenten. Hier zijn in de loop der tijd veel andere goede doelen aan toegevoegd, waardoor de teller in 2018 al op 103 staat en dit aantal neemt als maar toe. Voorbeelden van bekende goede doelen die door de Postcodeloterij gesteund worden zijn Natuurmonumenten, Amnesty International, Artsen Zonder Grenzen, Amref Flying Doctors, Dierenbescherming, Greenpeace, Het Oranje Fonds, Prins Claus Fonds, Leprastichting en Humanitas. In 2018 zijn aan de lijst met goede doelen de Leonardo DiCaprio Foundation, Global Witness, JINC, Stichting De Noordzee en KNCV Tuberculosefonds nog toegevoegd. Volgens cijfers uit 2015 gaat 50% van de inkomsten naar goede doelen, terwijl de test gaat naar prijzengeld en eigen werving- en organisatiekosten.

De Postcodeloterij Straatprijs

Naast de Postcodekanjer - die oploopt in de tientallen miljoenen en altijd aan het begin van het jaar wordt uitgereikt - is de Straatprijs wel de bekendste prijs van de Postcodeloterij. Dit is een trekking waarbij elke week op zondag één postcode in de prijzen valt. Alle deelnemers op de winnende postcode ontvangen een vast bedrag per lot en onder alle deelnemers met die postcode wordt bovendien een auto verloot. In verband met speciale acties - zoals het 25-jarig bestaan van de Straatprijs in 2017 - wordt de Straatprijs soms vaker dan één keer per week uitgereikt.

De Straatprijsverdubbelaar

Valt de Straatprijs op jouw postcode dan win je zonder Straatprijsverdubbelaar een bedrag van 12.500 (2020). Door mee te spelen met de Straatprijsverdubbelaar wordt dit bedrag echter verdubbeld tot 25.000. Meespelen met de Straatprijsverdubbelaar vergroot niet de kans op het winnen van de auto.

Meespelen met of zonder Straatprijsverdubbelaar

Ga je met één of meer loten meespelen met de Postcodeloterij dan kun je kiezen of je wel of niet de Straatprijsverdubbelaar aanzet. Of je de Straatprijsverdubbelaar wel of niet aanzet bepaalt of je wekelijks kans maakt op 12.500 of 25.000.

Hoe weet ik of ik meespeel met de Straatprijsverdubbelaar?

Of je wel of niet meespeelt met de Straatprijsverdubbelaar kun je zien aan het bedrag dat je per lot betaalt voor je deelname. Een lot met Straatprijsverdubbelaar kost 13,25 per maand. Een lot zonder Straatprijsverdubbelaar kost 12,00 per maand. Wanneer je op je rekeningafschrift opzoekt hoeveel je maandelijks betaalt dan weet je dus of je de Straatprijsverdubbelaar aan hebt staan of niet.

Hoe zet ik de Straatprijsverdubbelaar aan?

Veel deelnemers spelen mee met de Straatprijsverdubbelaar zonder dat ze dit weten. Wanneer men zich aanmeldt en gaat deelnemen aan de Postcodeloterij dan staat de Straatprijsverdubbelaar namelijk automatisch aan. Mensen die al heel lang deelnemen aan de loterij hebben hun lot misschien gekocht in de tijd voordat de verdubbelaar bestond waardoor zij niet automatisch meespelen. Wil je de Straatprijsverdubbelaar aanzetten dan kan dit via je persoonlijke pagina op de website van de Postcodeloterij of door te bellen naar de Ledenservice. De Straatprijsverdubbelaar uitzetten kan alleen door te bellen met de Ledenservice.
© 2018 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Winkansen bij de Postcode LoterijWinkansen bij de Postcode LoterijDe winkansen bij de Postcode Loterij liggen lager dan de meeste andere Nederlandse loterijen. Bij de Postcode Loterij li…
Moeilijk rondkomen? Loterijen opzeggenDoor slimme marketingacties van loterijen geven gezinnen vaak meer uit aan loterijen dan dat hun lief is. Deze lidmaatsc…
mijn kijk opDe beste besparing: loterijen opzeggenDe meeste Nederlandse gezinnen kunnen grote besparingen doorvoeren, zonder dat ze er iets van merken. Ze doen namelijk m…
Krasloten: de December KalenderKrasloten: de December KalenderDe December Kalender van krasloten is een kraslot waar je 31 dagen lang plezier van hebt. Dit grote kraslot, dat je voor…

Crazy Pineapple poker: regels en variantenCrazy Pineapple poker: regels en variantenCrazy Pineapple poker is een pokerspel waarbij elke speler drie in plaats van twee hole cards gedeeld krijgt. Voor de fl…
PokerStars: een grote online pokersitePokerStars: een grote online pokersitePokerStars is een grote online pokersite en is opgericht door een bedrijf uit Costa Rica. Je kunt verschillende soorten…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Mohamed Hassan, Pixabay (bewerkt)
  • https://klantenservice.postcodeloterij.nl/app/home/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Nationale_Postcode_Loterij
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 09-03-2020
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Kansspelen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.