Doopsuiker ideeën
Een komst van een nieuwe baby brengt heel wat met zich mee. En één van de dingen waar u traditiegetrouw voor zal zorgen is doopsuiker. Er bestaan heel wat winkels waar u terecht kan om uw doopsuiker te verzorgen, maar als u tijd en zin hebt, is het veel leuker om zelf de doopsuiker te verpakken.
Doopsuiker
Hoeveelheid
Gemiddelde worden er per persoon 16 suikerbonen aangeboden, maar ook 12 of 24 stuks zijn niet uitgesloten. Veel hangt natuurlijk af van de grootte van je verpakking en van hoe je ze vult.
Soorten
Doopsuiker bestaat tegenwoordig in zowat alle kleuren. Traditiegetrouw is doopsuiker wit, maar meer en meer duiken er ook andere kleuren op, van flashy oranje tot smaakvol blauw enzovoort.
Je vindt ook suikerbonen waarin amandelnoten verwerkt zijn. Die zijn dan wel duurder dan de klassieke suikerbonen.
Om aan kinderen te geven, worden ook wel eens M&M’s en Smarties gebruikt. Als je wil afstappen van de klassieke doopsuiker kan je ook gewoon leuke snoepjes voorzien.
Verpakkingsmogelijkheden
De verpakking van de doopsuiker is voor de meeste mensen veruit het belangrijkste. De mogelijkheden zijn oneindig en afhankelijk van persoonlijke smaak, maar ook van budget. Als je zelf aan de slag gaat, kan je sowieso heel wat uitsparen.
Doosjes
Een mooi kartonnen doosje doet het altijd goed. Je kan ze natuurlijk kopen in doopsuikerwinkels, maar voor een kleine prijs zijn ze ook te vinden in papierhandels of hobbywinkels. Versier de doosjes met een mooi lintje en eventueel een klein kunstbloemetje dat je ook kan kopen in de hobbywinkel.
Stoffen zakjes
Wie een beetje handig is met een naaimachine, kan zelf stoffen zakjes stikken. Kies een leuk stofje uit en maak er kleine zakjes van. Als ze gevuld zijn kan je ze dichtbinden met een mooi lint of met raffia-koord.
Knapzakjes
Maak in plaats van gewone zakjes, kleine knapzakjes. Knip je stof in vierkanten. Leg in het midden de suikerbonen. Frommel de stof bijeen en maak ze vast aan het uiteinde van een stokje met een koord of lint. Als je voor je knapzakje een geruit stofje kiest, dan is het plaatje compleet. Gebruik echte takjes als stokje voor een ‘naturel’ effect.
Sokjes
Als je tijd genoeg hebt, kan je kleine sokjes breien of haken. Moet het wat sneller gaan, dan kan je ze uit stof knippen en naaien. Vul de sokjes met suikerbonen.
Om ze mooi te presenteren kan je ze aan een koord ophangen met wasknijpertjes.
Teddybeertjes of andere speelgoedjes
Teddybeertjes zijn altijd populair om bij je doopsuiker te geven. Uiteraard heb je dan ook nog altijd een doosje of zakje nodig waarin je de suikerbonen stopt. Maak het teddybeertje met een lint vast aan het suikerboonzakje.
In plaats van het klassieke teddybeertje kan je ook voor speelgoedjes kiezen. Een klein houten treinwagonnetje ziet er steeds leuk uit.
Theelichtglaasjes of jeneverglaasjes
Wil je een suikerboonverpakking waar de mensen achteraf ook nog iets aan hebben? Kies dan mooie theelichtglaasjes uit. Je kan er doorzichtige nemen en die dan vullen met gekleurde suikerbonen, of andersom, gekleurde glaasjes met witte suikerbonen in. Wil je vermijden dat de suikerbonen uit het glaasje kunnen vallen, doe er dan doorzichtige voile omheen.
Je kan natuurlijk ook jeneverglaasjes nemen. Die misstaan niet in je assortiment als je ook flesjes met sterke drank voorziet.
Naamkaartjes
Wat je ook neemt, vergeet niet om een naamkaartje te voorzien. Dit kan je vastmaken aan het lintje waarmee je je suikerboonverpakking versiert.