InfoNu.nl > Hobby en Overige > Diversen > Hoe fluit je op je vingers?

Hoe fluit je op je vingers?

Bijna iedereen kan wel gewoon fluiten. Maar een stuk moeilijker, leuker en harder is fluiten met behulp van je vingers. Hoe doe je dat precies?

Fluiten met 1 hand

Je kan verschillende combinaties maken, maar het handigste is je duim en je wijsvinger te gebruiken. Was eerst even je handen voordat je begint! Blaas niet te lang achter elkaar, want dan krijg je zuurstof te kort.
 • Maak een rondje met je duim en wijsvinger met de toppen tegen elkaar.
 • Leg de vingers op de onderkant van het puntje van je tong, en klap deze dubbel naar achteren.
 • Duw nu met je tong je vingertopjes tegen je voortanden aan.
 • Maak een klein spleetje tussen je vingers van ongeveer een halve centimeter en sluit je mond zodat er alleen nog lucht tussen het spleetje door kan.
 • Nu moet je blazen, niet te hard maar ook niet te zacht.
Gelukt? Goedzo! Niet gelukt? Blijf oefenen. Het is moeilijk uit te leggen hoe je het precies moet doen dus probeer je vingers op verschillende afstanden van elkaar te houden of je tong net iets anders. Bijna niemand lukt het in één keer dus blijf oefenen!

Fluiten met 2 handen

Fluiten met twee handen gaat meestal harder dan met één hand en is ook moeilijker te leren en uit te leggen. Lees daarom de stappen goed door!
 • Maak twee vuisten met de palm naar je toe en de pinken tegen elkaar aan.
 • Steek je middelvingers en wijsvingers omhoog en doe ze tegen elkaar aan zodat de middelvingers elkaar net raken en je een driehoekje vormt.
 • Vouw je lippen over je tanden(net alsof je een opa zonder tanden nadoet)
 • Steek nu je vingers een stukje in je mond ongeveer tot je eerste vingerkootje van je wijsvinger.
 • Leg ze net als met fluiten op 1 hand op de onderkant van je tong door je tong achterover te klappen, maar nu net iets verder dan je puntje. Druk nu je tong niet tegen je tanden maar met je tong gewoon op de bodem
 • Blaas! Geen fluit? Met twee handen fluiten duurt meestal langer voordat je het kan, blijf oefenen en je zult het kunnen! Als je veel oefent kun je uiteindelijk keihard fluiten.

Lukt het niet?

Het is moeilijk uit te leggen hoe je het precies doet dus probeer deze tips als richtlijnen te gebruiken en probeer het op verschillende manieren. Bijvoorbeeld je vingers verder op je tong, dichter in je mond of je vingers meer uit elkaar. Blijf vooral oefenen, oefenen en nog eens oefenen, niet opgeven! Nog een goede tip: Zoek iemand die het kan, vraag hem hoe hij het doet en leer van hem!
© 2008 - 2019 Sanpaulo, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De rechte fluitEen rechte fluit, is een type fluit die bespeeld wordt door de lippen aan de opening van de bovenkant van de pijp te pla…
De dwarsfluit en andere soorten fluitenDe dwarsfluit en andere soorten fluitenDe dwarsfluit is een heel bekend instrument, veel mensen spelen dwarsfluit. De dwarsfluit is een houten blaasinstrument.…
De bekfluiten, een verzamelnaam voor fluitenDe bekfluit is een algemene term voor veel verschillende soorten fluiten die een mondstuk bevatten om het bespelen te ve…
Het bezweren van slangenHet bezweren van slangenDit artikel gaat over het bezweren van slangen: hoe slangenbezweerders het doen, en wat voor gevolgen het heeft voor de…
Blender 3D, Waar te beginnen?Blender 3D, Waar te beginnen?Blender 3D is een fascinerend programma om 3D tekeningen en animaties te maken. Maar hoe te beginnen met Blender 3D? Er…

Reageer op het artikel "Hoe fluit je op je vingers?"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Jessicaatjuhhh (infoteur), 05-03-2012 00:01 #2
Leuk artikel en vast en zeker hulpvol voor veel mensen zoals ik! haha!

Ellen, 17-01-2010 14:23 #1
Het luktniet, maar ik blijf proberen :D
Bedankt!

Infoteur: Sanpaulo
Gepubliceerd: 03-04-2008
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Reacties: 2
Schrijf mee!