Waterpret in de achtertuin

Waterpret in de achtertuin Tijdens een warme zomerdag vindt iedereen het heerlijk om af te koelen en hoe kan dat nou beter dan met water? Pas wel op dat u of de kinderen niet verbranden, want water kan er wel voor zorgen dat men sneller verbrandt in de zon. Er zijn prima manieren en spelletjes om u te vermaken en af te koelen in uw eigen achtertuin.

Flessenvoetbal

Flessenvoetbal is vooral leuk om met een groepje te doen, maar aan vijf personen heeft u al genoeg. Voor dit spel heeft u voor iedere speler een lege plastic fles nodig. Het beste zijn de frisdrankflessen. U vult voor elke deelnemer de fles vol met water. De deelnemers gaan in een kring staan met ongeveer twee meter tot de volgende persoon. Buitenom de flessen heeft u nog een bal nodig, een voetbal. De deelnemers proberen de bal tegen de flessen van de ander te krijgen zodat de fles omvalt. Als de fles omgevallen is probeert diegene van wie de fles is deze zo snel mogelijk weer overeind te zetten zodat er zo weinig mogelijk water verloren gaat. Als de fles van iemand leeg is verlaat diegene het spel. De laatste die nog water over heeft is de winnaar van het spel.

Watergevecht

In de winter worden er sneeuwballengevechten gehouden en in de zomer kunnen er watergevechten worden gehouden. Een watergevecht kan worden aangegaan met waterpistolen, maar misschien nog wel leuker zijn de waterballonnen. Het voorbereiden van waterballonnen kost iets meer tijd, maar de kinderen zijn dan ook wat langer bezig met de activiteit. Tegenwoordig zijn er ook waterballonnen te koop waarbij als het ware een tros aan ballonnen in één keer kan worden gevuld. Om het watergevecht wat spannender te maken kunt u obstakels in de tuin plaatsen. Dingen als plastic tuintafels en stoelen of een kliko kunnen ervoor zorgen dat het uitdagender wordt omdat men elkaar moeilijker direct kan raken. Doe dit vooral in badkleding of kleding waarvan het niet erg is dat het nat wordt, maar afkoelen werkt zeker met een watergevecht.

Zwembad

U hoeft geen permanent zwembad aan te schaffen, er zijn vele formaten opblaasbaden en badjes te koop. U vindt deze bij huishoud- en of speelgoedwinkels. Een zwembad opblazen kost u heel veel adem, een pomp kan bijna net zoveel kosten als een goedkoop zwembad maar is zeker de aanschafprijs waard. Met een pomp bespaart u veel tijd en energie. U kunt het bad het best plaatsen op het gras of op een kleed of doek dat u niet meer gebruikt. Als u het zwembad direct op de stenen plaatst en erin gaat zitten dan voelt het ook of u op steen zit. Daarnaast zal de bodem snel kunnen beschadigen door stenen. Een zwembadje kan hartstikke leuk vermaak zijn voor de allerkleinsten, maar op een warme zomeravond kan het ook een succes zijn met vrienden.

Limbodansen

Limbodansen kan met een stok, maar kan ook met de tuinslang! Bij limbodansen loopt men al dansend onder de straal water door. Zelfs als iemand er onderdoor komt zal diegene toch lekker nat gespetterd worden door het water dat van de straal af komt. Als iemand echt geraakt wordt door de straal dan ligt diegene uit de race. Wie kan er het laagst? Dit kan ook omgedraaid worden, wie kan er het hoogst springen? Begin laag met de straal en hou de straal steeds iets hoger. Diegene die het niet haalt springt door een verfrissende straal water heen.

Racen

Sponsrace

Hiervoor zijn minimaal twee personen nodig. Het spel werkt erg simpel, maar zorgt wel voor veel plezier. Neem twee emmers en vul deze met water. De kandidaten krijgen beiden een grote spons, een paar meter verderop zet u ook twee emmers neer. Teken een lijn in de emmers beide op precies dezelfde hoogte. De kandidaten doen hun spons in de emmer en knijpen deze boven de andere emmer weet uit, diegene die de andere emmer als eerste tot de streep heeft gevuld die heeft gewonnen. Om het uitdagender te maken kunnen er opdrachten worden gegeven zoals dat men bij de eerste keer heen en weer moet huppelen en bij de tweede keer heen en weer hinkelen.

Bekertjesrace

Dit werkt een beetje hetzelfde als de bekende race waarbij een ei op een lepel moet blijven liggen. Het water moet in de beker blijven zitten. Bedenk een parcours in de achtertuin, leg bijvoorbeeld een hoelahoep op de grond waar men in moet springen, laat ze een rondje om een plantenbak lopen enzovoorts. Diegene die aan het einde van de parcours het meeste water over heeft die heeft gewonnen.
© 2016 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Flexibele tuinslang, voor- en nadelenFlexibele tuinslang, voor- en nadelenFlexibele tuinslangen zoals Magic Maxx zijn voorbeelden van tuinslangen die een opvallende verbetering zijn ten opzichte…
Zwembad voor in de kleine(re) tuinZwembad voor in de kleine(re) tuinEen zwembad in de tuin is echt niet meer voor de beter gesitueerde met een enorme tuin. Zwembaden in alle soorten en mat…
Het bouwen van een zwembad in de tuinHet bouwen van een zwembad in de tuinSteeds meer mensen bouwen hun eigen zwembad in de tuin. Dit kan omdat het voor steeds meer Nederlanders betaalbaar wordt…
Haspels voor de tuinslang voorkomen een hoop ongemakHaspels voor de tuinslang voorkomen een hoop ongemakZowel bij de aanleg van een tuin, als bij het onderhoud daarvan geldt dat er toch regelmatig water gegeven moet worden.…

Hoe begin je met een creatief dagboek?Hoe begin je met een creatief dagboek?Een creatief dagboek bijhouden, journaling, in een dagboek schrijven; veel mensen willen hier graag mee beginnen. Er is…
Tegoedbon maken: handige tips en 3 doe-het-zelf manierenTegoedbon maken: handige tips en 3 doe-het-zelf manierenEen cadeau kopen voor een speciale gelegenheid is leuk, maar een tegoedbon maken met een persoonlijk tintje in misschien…
Bronnen en referenties
Bembi (500 artikelen)
Gepubliceerd: 23-05-2016
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.