Eigenwijze krullen, wat moet je er toch mee?

Hoe ga je om met eigenwijze krullen? Wat zijn goede producten die helpen om je krullen er gezond en glanzend uit te laten zien? Hier wat tips om te handelen met eigenwijze krullen.

Krullen, ze zijn mooi maar lastig. Hoe gaan we er mee om?

Eigenwijze krullen, ze zijn maar lastig. Wat doe je er aan? Probeer zoveel mogelijk dezelfde producten te gebruiken, hier gaan je haren aan wennen en je zult zien dat je haren er steeds beter op gaan reageren. Krullen gaan soms pluizen, het is daarom slim om een product te gebruiken wat serum bevat. Dit verhelpt droog en pluizig haar, en laat je haren weer glanzen. Er zijn verschillende soorten producten met serum, bijvoorbeeld van de merken Gliss kur, Dove, en Andrélon. Het is aan jezelf om te ondervinden wat voor jouw krullen het beste product is.

Wat betreft de shampoo en conditioner is het slim áltijd een product te gebruiken dat gespleten haarpunten behandelt, waardoor je haar er gezonder uit gaat zien, en wat je haren meer glans geeft. Dove split ends rescue shampoo en conditioner zijn hele goede producten voor krullen. Bij regelmatig gebruik zullen je haren veel gemakkelijker te behandelen zijn. Een echte aanrader dus!

Belangrijk! Krullen vinden het héél vervelend als je ze droog kamt, doe dit dan ook NIET. Je krullen gaan er héél erg van pluizen, en daarbij kam je de krul helemaal uit je haren. Het beste is om je haren te wassen en ze daarna te kammen, of maak ze goed nat voordat je ze gaat kammen.

Verzorging van je krullen na het douchen

Na het douchen is het een aanrader om mousse te gebruiken. Het helpt tegen pluizen en zorgt voor stevigheid en fixatie. Als je geen mousse gebruikt na het douchen, gaan je krullen er meteen droger uit zien omdat ze niet direct een verzorging krijgen nadat ze nat zijn geweest. Meiden die mousse gebruiken voor de krullen hebben opvallendere en glanzendere krullen dan meiden die dit níet gebruiken. Gebruik een mousse speciaal voor krullen, bijvoorbeeld de mousse van L'Oreal of Andrelon. Dit is natuurlijk weer aan jezelf wat je het fijnste vindt. Kam je haren eerst goed, zodat er geen klitten meer in je haren zitten. Pak de mousse, eerst goed schudden, en spuit dan een mooie, stevige bol mousse in je handen. Kneed het daarna in je haren, en verdeel het goed. Daarna föhn je je haren goed droog. Het is een tip om een goede föhn te gebruiken met verschillende standen, en die je warmer en kouder kunt zetten. Het is slim om de föhn tussendoor vaker op een koudere stand te zetten, dit is ook gezonder voor je krullen om dat af en toe te doen. Föhn je haar in je gewenste model, krijg je het niet in het gewenste model kun je nog altijd een stijltang gebruiken om het gewenste resultaat te bereiken.

Verzorging na het föhnen, en de dag daarna

Na het föhnen is het verstandig nog wat in de puntjes van je haren te kneden. Andrelon perfecte krul crème is hiervoor een aanrader. Dit houdt je punten gezond en glanzend. Spray daarna wat haarlak in je haren voor de stevigheid en de glans, en je krullen zullen er weer mooi uit zien!

Het is belangrijk om krullen niet te vaak te wassen. Elke dag je haren wassen is ongezond voor je haren, en ook voor je hoofdhuid. Ongeveer drie keer in de week is genoeg. Daarom zijn goede producten voor je haren ook belangrijk, zeker als je je haren die dag níet wast. Knijp op de dagen dat je je haren niet wast wat Andrelon perfecte krul crème in je haren, of een ander soort crème wat je krullen wat meer glans geeft. Wat NIET slim is, is om op die dagen haarlak in je haren te spuiten. Dit maakt je haar vet, en je hoofdhuid gaat er van jeuken. De crème voor je haren kun je ook het beste op de haarpunten doen, niet teveel op het hoofd.

Krullen zijn lastig, maar de meeste mensen vinden krullen érg mooi! Behandel ze daarom ook op de juiste manier. Dit zijn tips, voor meiden die bijvoorbeeld moeite hebben met het verzorgen van hun krullen.
© 2014 - 2024 Stacey, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Krullend haar verzorgenKrullend haar verzorgenVeel actrices, zangeressen en modellen met krullend haar hebben altijd perfecte krullen op foto's of in films. Denk aan…
Tips voor gezonde krullenKrullend haar wordt gezien als een van de mooiste haarstructuren, maar vergt daarbij wel heel wat zorg. Pluis, droge pun…
Krullend haar steil maken met behulp van een steiltangKrullend haar steil maken met behulp van een steiltangWie van zichzelf steil haar heeft, droomt van een bos krullen. Echter wie een bos krullen heeft, wil graag steil haar. W…
Verschillende types krullend haar uitgelegdKrullend haar is er in vele soorten en vormen. Jarenlang is krullend haar over één kam geschoren, wat het er voor vrouwe…

Zwakke punten bij meubelsGebreken bij meubels kunnen opgedeeld worden in twee groepen: structurele en oppervlakkige problemen. Bij meubels die gr…
Wat doen zendamateurs?Radiozendamateurs (zendamateurs) zijn er al meer dan 100 jaar. In de tijd dat er nog geen smartphones, tablets en intern…
Stacey (42 artikelen)
Gepubliceerd: 19-03-2014
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.