Simpele surprise: fotocamera/fototoestel

Simpele surprise: fotocamera/fototoestel In begin december breekt de tijd van de surprises weer aan. Voor sommige een leuke uitdaging waar ze veel tijd en creativiteit in stoppen. Voor andere is het maken van een surprise minder gemakkelijk of leuk. Dit artikel geeft u uitleg hoe u gemakkelijk een surprise in de vorm van een fotocamera kunt maken. Ook niet creatieve mensen kunnen op deze manier een leuke surprise maken!

De keuze voor een bepaalde surprise

De surprise die u maakt moet passen bij de persoon voor wie de surprise bedoeld is. Vaak kan men in een oogopslag zien welke surprise voor welk persoon bedoeld is. Om op ideeën te komen voor het maken van een surprise voor een bepaald persoon kunt u kijken wat voor werk deze persoon doet, zijn of haar hobby's of gewoon een leuke herinnering of grap van diegene die u altijd bij is gebleven.

Fotografie

Tegenwoordig hebben vele mensen de hobby fotografie. Wat is er dan gemakkelijker dan een fotocamera maken voor deze persoon? Een fotocamera is er tegenwoordig in alle soorten, kleuren en maten. U kunt de surprise dus maken hoe u dat zelf wilt. In dit artikel wordt een standaard camera gemaakt, vergelijkbaar met de foto.

Fotocamera / Bron: OpenClipart-Vectors, PixabayFotocamera / Bron: OpenClipart-Vectors, Pixabay

Wat heeft u nodig voor deze surprise?

Om deze surprise te kunnen maken heeft u de volgende materialen nodig:
  • Zwart papier of zwarte verf
  • Rechthoekige doos (in de vorm van de camera)
  • WC rol
  • Klein doosje voor de flitser
  • Touw
  • Grijs karton of papier

De surprise maken

Nu u de materialen bij elkaar heeft gelegd kunt u beginnen met het in elkaar zetten van de surprise. Om te beginnen stopt u de cadeaus, die u voor de persoon waarvoor u de surprise maakt gekocht heeft, in de grote rechthoekige doos. Vervolgens maakt u de grote rechthoekige doos zwart. Dit kunt u doen door de doos te bekleden met zwart papier maar u kunt er ook voor kiezen om de doos zwart te verven. Als u de doos zwart verft, zult u dit enkele keren moeten herhalen om de doos echt mooi zwart te krijgen. Ook moet u zorgen dat de doos van karton is en er geen gladde laag op zit, anders wordt verven erg lastig. Nu heeft u het frame van de camera.

Vervolgens bekleedt u de WC rol met zwart papier, u kunt eventueel de binnenkant, de lens, een andere kleur papier bekleden, zoals bijvoorbeeld grijs. De lens plakt u in het midden van de doos, waar ook bij een camera de lens zit.

Nu begint u de flitser in elkaar te zetten: bekleed de flitser met zwart papier en plak een vierkant stukje op de plaats van de flitser. De camera begint nu vorm te krijgen. Voor de finishing touch kunt u met grijs of een andere kleur papier nog knopjes toevoegen aan de camera, eventueel achterop een beeldscherm plakken (bijvoorbeeld met een foto van de persoon, het lijkt dan net of die foto net gemaakt is). Ook kunt u met het touw een halsriem maken zodat u de camera net zoals in het echt om uw nek kunt hangen.

Cadeautips en gedicht

Het is leuk om deze persoon als cadeau een fotolijstje of fotomap te geven. Ook kunt u een foto bewerkprogramma geven of leuke stickers om foto's op te leuken. Natuurlijk hoort er ook een gedicht bij de surprise. In dit gedicht kunt u beschrijven wat de persoon krijgt en waarom u voor een fotocamera als surprise heeft gekozen.
© 2012 - 2024 Dobel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Simpele surprise: De gemakkelijke dieren surpriseRond november is iedereen weer in volle gang bezig met zijn of haar surprise. Veel mensen maken er grote kunstwerken van…
Simpele surprise: De dieren surpriseRond de decembermaanden is iedereen weer druk in de weer met het maken van surprises voor Kerst of Sinterklaas. Niet ied…
Simpele surprise: TotempaalSimpele surprise: TotempaalAls Sinterklaas weer in het land is raakt iedereen in paniek. Er moeten cadeaus gekocht worden en surprises gemaakt. Voo…
Surprise maken voor schoolSurprise maken voor schoolHet is weer bijna Sinterklaas. Lootjes trekken in de klas, cadeautje kopen en dan begint het. We moeten een surprise mak…

Kerstmis: De best geschudde nieuwjaarswensenHet opengeslagen boek en het cadeauzakje bieden veel mogelijkheden voor het maken van de inmiddels welbekende schudkaart…
Het familieportret van Jenna BlumHet familieportret van Jenna BlumJenna Blum schreef met 'Het familieportret' een meesterwerk. Wie van historische romans houdt, moet dit boek zeker ooit…
Bronnen en referenties
Dobel (155 artikelen)
Gepubliceerd: 04-12-2012
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.