recensie

De jongen die in de hemel was

Het boek ‘De jongen die in de hemel was’ (‘Heaven is for real’) is het bijzondere waargebeurde verhaal van de (toen) driejarige Colton Burpo, die met spoed moest worden geopereerd aan een acute blindedarmontsteking. Tijdens deze operatie kreeg Colton echter een hartstilstand, maar hij werd door de artsen terug tot leven gewekt. Wonder boven wonder herstelde Colton van zijn operatie, en niet lang daarna begon hij te vertellen over zijn “bezoek in de hemel”. Zo verklaarde hij bijvoorbeeld dat hij heeft gezien hoe de artsen hem opereerden, en hoe hij zijn vader in een aparte kamer in het ziekenhuis zag bidden. Ook kon hij dingen vertellen die hij onmogelijk kon weten. Op een dag vertelde hij namelijk tegen zijn moeder dat hij eigenlijk twee zusjes had, maar dat één ervan gestorven was. Zijn moeder had inderdaad een kind verloren omwille van een miskraam, maar Colton wist dat niet. Toen zijn moeder aan hem vroeg hoe hij dat wist antwoordde hij: “Ze heeft me dat zelf verteld, mama. Ze zei dat ze in jouw buik is doodgegaan.” Colton wist ook te vertellen dat hij zijn opa gezien had, die gestorven was dertig jaar voordat hij zelf geboren werd. Later herkende hij zijn opa uit de hemel zelfs op een oude foto.

Jezus

Colton vertelde ook dat Jezus niet boos was op zijn vader. Die was namelijk kwaad geweest op God omdat hij Colton ziek had laten worden. Hij zei ook dat iedereen in de hemel vleugels heeft, behalve Jezus zelf. En hij blijft er rotsvast van overtuigd dat Jezus echt van iedereen houdt.

Prince of peace

Telkens wanneer de ouders van Colton een afbeelding van Jezus zagen, vroegen ze aan hun zoon of dat de Jezus was die hij gezien had in de hemel. Telkens zei hij “nee”, tot hij op een gegeven moment de afbeelding genaamd ‘Prince of peace’ zag. “Dat is de juiste Jezus”, zei Colton toen.

‘Prince of peace’ is een schilderij van Akiane Kramarik (1994). Ze werd geboren in Illinois en leerde zichzelf schilderen op vierjarige leeftijd. Ze zegt zichzelf zeer nauw verbonden te voelen met God, en haar schilderijen komen voort uit visioenen en dromen die ze regelmatig heeft. Vele van haar schilderijen zijn fragmenten uit de hemel die ze in haar dromen heeft gezien.

Todd Burpo

Todd Burpo, de schrijver van het boek en tevens vader van de inmiddels twaalfjarige Colton, is dominee in Nebraska en vrijwilliger bij de brandweer. In Amerika heeft hij inmiddels al veel aandacht getrokken met zijn boek ‘De jongen die in de hemel was’. Samen met zijn zoon Colton heeft hij al in verschillende grote talkshows zijn verhaal mogen doen. Zo waren ze onder andere te gast bij Oprah in The Oprah Winfrey Show, waar eerder ook Akiane haar verhaal is mogen komen doen.

Geen uitzondering

Toch is Colton Burpo geen uitzondering met zijn bijna-doodervaring. Wie eventjes surft op het internet komt tientallen van deze verhalen tegen. Zo ook het verhaal van Alex Malarkey. Hij was zes jaar oud toen hij betrokken raakte bij een vreselijk auto ongeluk. Twee maanden heeft hij in een coma gelegen, en volgens hemzelf heeft hij die tijd in de hemel gespendeerd. Alex is na het ongeluk echter nooit helemaal hersteld. Hij is verlamd vanaf zijn nek en kan niet zelfstandig ademhalen. Maar hij zegt wel dat God hem verteld heeft dat hij ooit, op een dag hier op aarde, genezen zal worden. Zijn verhaal kan je lezen in het boek ‘De jongen die uit de hemel terugkwam’ van Kevin Malarkey.
© 2012 - 2024 Sarahh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bijna-doodervaring (BDE): Uitleg, wetenschap en ervaringenBijna-doodervaring (BDE): Uitleg, wetenschap en ervaringenEen bijna-doodervaring is een ingrijpende gebeurtenis in iemands leven. Persoonlijkheid en levenswijze veranderen vaak b…
Het verhaal van Amanda ToddVeel mensen hebben wel eens gehoord van Amanda Todd, het meisje dat op 15 jarige leeftijd besloot om een einde aan haar…
Een bijna-doodervaringEen bijna-doodervaringHet is door de ervaringsdeskundige vaak moeilijk te omschrijven. Je bent in een veranderde staat van bewustzijn tijdens…

Heeft het gedrukte boek nog toekomst?nieuws uitgelichtHeeft het gedrukte boek nog toekomst?Wat gaan de opkomst van iPad en e-reader voor het gedrukte boek betekenen? Wordt het papieren boek echt bedreigd door he…
recensieWreck This JournalWreck This Journal, wat betekent ‘Sloop Dit Dagboek’, is een doe-boek vol opdrachten die je in willekeurige volgorde mag…
Bronnen en referenties
  • http://www.bol.com
Sarahh (77 artikelen)
Gepubliceerd: 08-02-2012
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Boeken
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.