recensie

Schrijfboek: Stephen King – Over leven en schrijven

`Over leven en schrijven' is het schrijfboek van Stephen King. In dit boek geeft hij tips voor mensen die ook graag boeken willen schrijven. Ook vertelt de auteur over zijn leven.

Stephen King schrijfboek

Stephen King heeft een schrijfboek geschreven, aangezien hij van fans vaak dezelfde vragen kreeg over het schrijven van boeken. Dit boek is ‘Over leven en schrijven’ geworden. Het boek is verdeeld in twee delen. Het eerste deel gaat over het leven van de auteur en in het tweede deel staan allerlei tips voor mensen die graag willen schrijven. Het boek heeft de titel ‘Over leven en schrijven’ en er bestaan meerdere versies van. Het enige verschil van deze versies is vaak de opmaak of de omslag.

Stephen King’s leven

In ‘Over leven en schrijven’ praat King openlijk over zijn drankverslaving en het ongeluk dat hij een paar jaar terug heeft gehad. Ook vertelt hij over de dingen die hij in het verleden heeft meegemaakt en met name in zijn jeugd. In dit gedeelte wordt ook al duidelijk waar King de inspiratie vandaan heeft gehaald om zijn boeken te schrijven.

Schrijftips

Stephen King heeft in het tweede deel van het boek allerlei schrijftips staan. Deze tips hebben niets te maken met spelling of grammatica, maar wel met opbouw, feiten en inhoud. Zo legt King bijvoorbeeld uit waarom het lezen van boeken zo belangrijk is en probeert hij ook aan te geven hoe je clichés kunt voorkomen.

Mijn mening

Ik schrijf zelf ook boeken en heb Over leven en schrijven in één ruk uitgelezen. Het is een inspirerend boek dat echt uitnodigt om zelf ook weer lekker aan het schrijven te gaan. De Nederlandse vertaling van het boek is ook heel goed gedaan, wat natuurlijk wel van belang is bij een schrijfboek. Het gedeelte over het leven van King vond ik ook ontzettend interessant, maar dit zou ook kunnen komen omdat ik zo’n grote fan van de schrijver ben.
© 2011 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
recensieDe zeven zonden van Poema Pocket (Gemakzucht)De zeven zonden is een unieke serie van uitgeverij Luithing Sijthof. De hoofdzonden zijn bekend uit de Katholieke kerk,…
De Donkere Toren door Stephen KingDe reis naar de Donkere Toren De donkere toren wordt beschreven in zeven boeken. Stephen King neemt u mee op reis met Ro…
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 16-09-2011
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Boeken
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.