recensie

Medeplichtig van Nicci French: boekrecensie

Medeplichtig van het schrijversduo Nicci French is een spannende thriller zoals we van het echtpaar gewend zijn. In dit boek maken we kennis met Bonnie, lerares en muzikant. Ze doet een onthutsende ontdekking. Als de lerares een lijk vindt gaat ze op zoek naar de waarheid en die blijkt behoorlijk gecompliceerd te zijn.

Het boek medeplichtig: het verhaal

Als Bonnie een tijdje vakantie heeft van haar werk als docent wordt ze door een vriendin gevraagd met een band op haar bruiloft te spelen. Bonnie gaat op zoek naar muzikanten met wie ze eerder heeft opgetreden en vult de band aan met nieuwe leden.

Spanningen

Zoals in elke groep ontstaan er onderlinge relaties en spanningen. De bandleden hebben allemaal een connectie met elkaar of blijken elkaars kennissen en familie te kennen, soms uit het verre verleden. Op een dag doet Bonnie een schokkende ontdekking in het huis van haar goede vriendin Lisa. Ze vindt een lijk in de woonkamer en neemt daarover een spannend besluit.

Verstrikt

In het vervolg van het boek gaat Bonnie ook aan waarheidsvinding doen: ze wil weten wie er achter de moord zit. Ze raakt echter verstrikt in haar eigen gedrag en gevoel. Het wordt haar maar niet duidelijk wat er precies in het appartement is gebeurd en wie erbij betrokken was.

Wespennest

De spanningen tussen de bandleden lopen steeds hoger op. Bonnie blijkt in een wespennest terecht te zijn gekomen en raakt ook verstrikt in haar eigen leugens. Ze heeft sporen uitgewist maar wil dit niet aan de politie bekennen. De rode draad die door het verhaal loopt is haar liefde voor het slachtoffer.

Plot

De waarheid komt op het einde van het boek naar voren. Het plot is zeer spannend. ''Niets is zoals het lijkt'', is een beetje het motto van het boek. Dat maakt het boek verwarrend en tegelijkertijd tot een echte thriller.

Mijn mening over het boek

Medeplichtig is een heel spannende roman met ontroerende stukjes proza. De eerste 40 bladzijden van het boek vond ik niet heel spannend en was naar mijn mening wat traag geschreven. Toch kwam uiteindelijk het thriller- en psychologische karakter van het boek naar voren. Per hoofdstuk krijg je weer het idee dat iemand anders het slachtoffer vermoord heeft. Dat maakt dat je elke bladzijde snel om wil slaan om verder te lezen, een echte pageturner dus. Het boek is indringend geschreven. Het heeft zowel thrilleraspecten in zich als een verhaal over de kracht van de liefde. Dit maakt het boek tot een mooie nieuwe roman van het getalenteerde schrijversduo.

Boeken van Nicci French

Eerdere titels die van Nicci French verschenen zijn:
 • Het geheugenspel
 • Het veilige huis
 • Bezeten van mij
 • Onderhuids
 • De rode kamer
 • De bewoonde wereld
 • Verlies
 • De mensen die weggingen
 • De verborgen glimlach
 • Vang me als ik val
 • Verloren
 • Tot het voorbij is
 • Wat te doen als iemand sterft

Prijs en verkooppunten

De prijs van het boek Medeplichtig is 19,90 euro. Het is te koop bij de betere boekhandel. Het boek is ook in de meeste bibliotheken verkrijgbaar. Het boek is te bestellen via internet, onder andere bij bol.com. Hier worden ook tweedehands exemplaren aangeboden. De eerste druk van het boek was in 2009. Het in het Nederlands vertaalde boek is uitgegeven door Ambo/Anthos uitgevers.

Over het schrijversduo

Nicci French is een ongekend populair schrijversduo. De namen van het Britse echtpaar zijn Nicci Gerard en Sean French. Ze schreven gezamenlijk 12 boeken en 2 korte verhalen. Ze staan boven aan de bestsellerlijsten met hun spannende boeken. Nicci Gerard en Sean French hebben ook apart enkele boeken geschreven. Het duo blijkt zeer succesvol: alleen al in Nederland werden bijna 6 miljoen boeken verkocht.
© 2011 - 2024 Schoontje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nicci Gerrard, de ene helft van een geniaal duoWie kent ze niet, het schrijversduo Nicci French? Dit duo bestaat uit het echtpaar Nicci Gerrard en Sean French. Samen z…
Boekverslag: Nicci French 'Blauwe maandag' (Frieda Klein 1)Boekverslag: Nicci French 'Blauwe maandag' (Frieda Klein 1)Blauwe maandag van het schrijversduo Nicci French is het eerste deel van de reeks met Frieda Klein in de hoofdrol . Door…
Nagelstyling: French manicure lakkenNagelstyling: French manicure lakkenFrench manicure lakken doe je door de vrije rand van de nagel met een witte lak en het nagelbed met een transparante lak…
5 Piece French WardrobeAls er iets altijd aan verandering onderhevig is, dan is het wel mode. Meedoen kost je niet alleen veel tijd, maar ook v…

Boekbespreking: Rond AfrikarecensieBoekbespreking: Rond AfrikaVolgens Marica van der Meer is Afrika één van de mooiste, meest vriendelijke en gelukkigste continenten ter wereld. In h…
Schoontje (91 artikelen)
Gepubliceerd: 03-01-2011
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Boeken
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.