recensie

Succes voor het oprapen – Anthony Robbins, boekbespreking

Succes voor het oprapen – Anthony Robbins, boekbespreking Iedereen wil succes hebben en succesvol zijn in het leven! Hoe ben je succesvol in het leven? Realiseer je dromen. Wees succesvol door de dagelijkse realiteit te doorbreken. Focus en richt de aandacht naar de juiste richting. Stel je doel vast, onderneem actie en wees vastbesloten. Anthony Robbins laat je door doeltreffende technieken in zijn boek zien hoe jij je leven in eigen handen kan nemen. Ontdek de geheimen om succesvol te zijn!

Succesvol zijn en succesvol worden met het boek van Anthony Robbins

Iedereen kan succesvol zijn in het leven. Iedereen kan succesvol worden in het leven? Hoe? Door het boek van Antony Robbins te lezen: succes voor het oprapen! Met zeer handige tips en bruikbare tips zijn een aantal kleine veranderingen al genoeg om tot zeer grote resultaten te komen! Een klein uittreksel om een idee te krijgen waar het boek over gaat in dit volgende artikel: succesvol worden en succesvol zijn met Anthony Robbins!

Succesvol zijn? Droom je droom!

Ben ook jij je dromen krijtgeraakt gedurende het leven? Waar droomde je over toen je nog klein was? Om een groot schrijver te worden? Voelde je toen niet vol van energie terwijl je jouw droom droomde? Voel jij de passie stromen als je over je droom denkt?

Geen succes in het leven: wat is er gebeurd?

Je droom is vervlogen door dagelijkse realiteit. Studeren, werken, trouwen, kinderen, allemaal zaken die je energie opslurpen. Je voelt je niet goed in je vel zitten. Hoe moet je die dagelijkse realiteit doorbreken om succesvol te zijn, te worden en te blijven? Wat is het geheim om succesvol te zijn? Wat is het geheim om je passie terug te vinden?

Succesvol zijn? Angsten overwinnen!

De manier waarop we dingen ERVAREN moeten veranderen. Angsten overwinnen, zelfvertrouwen opbouwen, alle frustraties kwijtraken en je weer gelukkig voelen. Meer weten over angsten? Lees de special over Angst en angsten.

Succesvol zijn: Stap 1: Je hebt een probleem? Concentreer je op de oplossing en nooit op het probleem!

Als je een probleem hebt, concentreren we ons op dat probleem ipv op de oplossing. We concentreren ons op het negatieve in plaats op het positieve! Concentreer je altijd op het positieve! Concentreer je dus op de oplossing en nooit op het probleem!

Succesvol zijn: Stap 2: Negatieve gedachten

Alle negatieve gedachten gooien we vandaag nog overboord. Alle negatieve gedachten over jezelf, je relatie, je werk, je collega’s, je buren, je familie, je vrienden, je kinderen, je toekomst, je financiële situatie en enz.
Door negatief te denken, trek je negativiteit aan! Onderschat de kracht van de menselijke geest nooit! Stop onmiddellijk met het negatieve denken! Positief moeten we zijn om succesvol te zijn! Succesvol en positief gaan samen, succesvol en negatief zijn, gaan NOOIT samen!

Geen succes in het leven: Hopeloos

Zit je in een hopeloze situatie? Of heb je jezelf aangeleerd en wijsgemaakt dat jij een hopeloos geval bent? Waarom? Omdat je je best doet? Omdat je werkt? Omdat je een kind hebt? Omdat je een toekomst wil hebben? Omdat je gelukkig wil zijn? Omdat het vroeger niet lukte? En je vraagt je nu af waarom het nu wel zou lukken?
Als je echt denkt dat je zelf een hopeloos geval bent, doe dan eens het volgende: maak een lijst van:
 • Alle goede eigenschappen van je zelf,
 • Alle dingen die jij bereikt hebt in het leven,
 • Beschrijf alle mijlpalen in je leven,
 • Beschrijf waar jij goed in bent.
Door zulke lijsten van jezelf op te stellen ga je uiteindelijk inzien dat niemand, dus ook jij niet, een hopeloos geval zou zijn! Zie de positieve dingen en positieve zaken van je zelf in. Concentreer je op de positieve zaken van je zelf. Nooit op de negatieve zaken! Succesvol zijn en succesvol worden: concentreer je op je positieve eigenschappen!

Controle

Omdat jij NU het roer over neemt van je eigen leven. Jij controlt de boel en niemand anders! En daar beginnen we mee door eerst alle negatieve gedachten uit te bannen. Dan gaat het vanaf vandaag WEL lukken!

Succesvol zijn: Stap 3: Dankbaarheid

Door dankbaar te zijn, sluit je angsten en onzekerheden uit. Het doet je inzien dat je leven het waard is om voor te leven! Hoe diep je misschien ook (in jouw ogen) gezonken bent, er is altijd iets om dankbaar voor te zijn!

Succesvol zijn: Stap 4: Kracht van een besluit

Als mens beschik je over het unieke vermogen om te kiezen. Als je een goed besluit kiest, is dat een goede verandering die je teweeg brengt.

Geen succes in het leven: Twijfel

Twijfel je over het te nemen beslissing en besluit? Ga je wel of niet studeren? Ga je wel of niet trouwen? Doe het als Einstein. Neem een muntje. Kop is besluit A, munt is besluit B. Gooi de munt op en kijk wat de munt aangeeft. Is het kop? Wat voel je als je kop ziet? Teleurstelling of juist grote vreugde? Teleurstelling bij kop geeft aan dat besluit A geen goed besluit is voor jou.

Opgeven

Als je een goed besluit neemt, is opgeven geen optie. Als je een goed en passievol besluit neemt, is opgeven geen optie!

Succesvol zijn: Stap 5: Overtuiging

Goede ideeën die een grote steun zijn en waar je van overtuigd moet zijn:
 1. Er is altijd een mogelijkheid om dingen te veranderen, zolang ik maar echt wil!
 2. Er bestaat geen falen in het leven. Zolang ik ergens iets van kan leren is het een succes.
 3. Ik kan ieder moment mijn leven compleet veranderen door een nieuw besluit te nemen.

Succesvol zijn: Stap 6: Gevoelens veranderen

Verander je negatieve gevoelens door je op iets positiefs te richten. Bijvoorbeeld:
In je vrije tijd ga je niet naar een slechte film zitten kijken. Waarom laat je dan constant in je hoofd een slechte film afspelen?

Succesvol zijn: Stap 7: Concentreer je op de toekomst

Intensief concentreren op de toekomst waar je van droomt geeft een hoop enthousiasme. Het geeft je de energie om dingen daadwerkelijk te gaan realiseren! Het is een simpele kwestie van de aandacht in de goede richting te richten.

Bijvoorbeeld:
 • Je bent op een feestje. Richt je nu je aandacht op het stel dat in de linkerhoek staat de bekvechten? Met als resultaat dat je het na afloop maar een bar slecht feestje vond.
 • Of richt je de aandacht naar de rechterhoek waar iedereen staat te swingen en te dansen, waar iedereen plezier heeft, lacht en het reuze naar zijn en haar zin heeft? Met als resultaat dat je het een geweldig leuk feestje vond?

Waar je het meest aan denkt zal je meemaken!
Focus je ten aller tijde op de juiste richting, jouw richting, concentreer je op jouw toekomst!

Succesvol zijn: Stap 8: Probleemoplossende vragen stellen

 • Wat is er goed aan dit probleem?
 • Wat is er nog niet perfect?
 • Wat ben ik bereid te doen om het zo te maken als ik het hebben wil?
 • Wat wil ik niet meer doen om te zorgen dat het wordt zoals ik het hebben wil?
 • Hoe kan ik lol beleven aan het hele gebeuren? Terwijl ik doe wat er gedaan moet worden om te zorgen dat het wordt zoals ik het hebben wil?

Er gebeurt iets naars in je leven

In het algemeen ligt de focus om vast te stellen WAAROM het gebeurde. Vragen stellen als: Waarom kon mijn partner me zo in de steek laten? Zijn de verkeerde vragen. Het levert je niets op. Dit soort vragen gaan er bij voorbaat al van uit dat alles verloren is. Onderschat de kracht van de menselijke geest niet, je zult vinden wat je zoekt. Daarom is het van belang om je te gaan focussen op wat GOED is aan de hele situatie! Doe je voordeel er mee!

Ik voel me opgesloten. Antwoord: Zoek de gesloten deur en open deze deur.
Ik draag de hele wereld op mijn schouders. Antwoord: Zet de wereld neer en loop verder.

Iedereen, rijk of arm, is met dezelfde stap begonnen als wij vandaag mee beginnen:
Stel je doel vast en onderneem actie! Blijf vastbesloten. Succes hangt af van de INZET, niet af en toe, maar CONSTANT.

Winnen begint bij beginnen. Succes! Winnen begint bij te geloven dat je kan winnen!

 • Er is altijd een mogelijkheid om dingen te veranderen, zolang ik maar echt wil!
 • Er bestaat geen falen in het leven. Zolang ik ergens iets van kan leren is het een succes.
 • Ik kan ieder moment mijn leven compleet veranderen door een nieuw besluit te nemen.
© 2008 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Veel gelezen schrijver Harold RobbinsVeel gelezen schrijver Harold RobbinsDe schrijver Harold Robbins is door menigeen gelezen, met name vrouwen kon zijn romans wel op prijs stellen. Veel van zi…
Burkeman en de positieve kracht van negatief denkenBurkeman en de positieve kracht van negatief denkenHeb jij ook zo'n gloeiende hekel aan die onverbeterlijke positivo’s met hun irritante clichés als ‘het komt allemaal goe…
mijn kijk opDe levenscoach Anthony Robbins: "Pain or Pleasure?"Een van de hulpmiddelen tijdens het zoeken naar "weten wat je werkelijk wilt zijn en worden", is voor mij de altijd posi…

Recensie Christiane FrecensieRecensie Christiane FEen gewoon meisje uit Berlijn in de jaren ’70-’80, wordt verslaafd aan drugs. Op haar dertiende begint ze met heroïne. O…
recensieRecensie: Chanel Chic – Lauren WeisbergerHet luxe leven in New York is niet altijd even eenvoudig voor dames rond de 30. Drie hartsvriendinnen ondervinden dit da…
Bronnen en referenties
 • Succes voor het oprapen – Anthony Robbins
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 18-05-2011
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Boeken
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.