Leuke kinderspellen voor Pasen

Leuke kinderspellen voor Pasen Pasen is van oorsprong een Christelijk feest waarin de opstanding van Jezus uit de dood wordt gevierd, maar Pasen betekent vandaag de dag voor veel mensen ook een feest dat in het teken staat van het vieren van het begin van de lente. Iedereen zal het er wel mee eens zijn dat de winter lang genoeg heeft geduurd. Wie heeft er geen behoefte aan om lekker naar buiten te gaan. Om van Pasen een feest te maken voor het hele gezin, hebben we hier diverse leuke spelletjes bedacht. Veel plezier!

Geen Pasen zonder paaseieren zoeken

Pasen vieren zonder paaseieren zoeken? Dat kan natuurlijk niet! Iedereen kent het principe, maar dit traditionele onderdeel mag niet worden overgeslagen op een traditionele paasdag. De ouders verstoppen voor de kids uit bed zijn de paaseieren in de tuin. Is eenmaal iedereen uit de veren, dan is het zoeken geblazen. Maar er kunnen ook allerlei leuke varianten bedacht worden op het standaard ‘paaseieren zoeken ritueel’.

Draai de rollen eens om

Het paaseieren zoeken kan dubbel pret opleveren, wanneer de kinderen nadat ze alle eieren hebben gevonden zelf de eieren opnieuw mogen verstoppen en de ouders nu eens op zoek moeten gaan.

Het mysterieuze ei met de opdracht

Als de kinderen ’s morgens de keuken of woonkamer binnenkomen, zien ze midden op de ontbijttafel een mysterieus paasei staan. Wat is hier aan de hand? Het mysterieuze paasei trekt duidelijk de aandacht. En wat blijkt? Het ei beschikt over een geheime boodschap. De kinderen moeten eerst uitvogelen wat deze geheime boodschap betekent. Het kan gaan om een spannend zelfgeschreven paasverhaal met een opdracht erin verwerkt, een geheimschrift dat moet worden ontcijferd of misschien moet er eerst een puzzel worden opgelost. In ieder geval bevat deze geheime boodschap aanwijzingen voor het vinden van een nieuw ei, dat ook weer een aanwijzing geeft. En zo moeten de kinderen alle verstopte eieren opsporen.

Het nachtelijk paaseieren avontuur

We kunnen het paaseieren zoeken nog spannender maken, door er een avontuur in het donker van te maken. Gebruik hiervoor paaseieren omwikkeld met glinsterende folie, zodat ze wel goed zichtbaar zijn wanneer er licht op schijnt. Verstop de paaseieren ’s avonds in de tuin en vertel er vervolgens een spannend verhaal bij. Bijvoorbeeld dat de Paashaas al hard heeft gewerkt om voor alle kinderen op tijd de paaseieren te verstoppen, maar dat er gemene hazen op de loer liggen die de eieren willen stelen. Daarom zijn de kinderen opgeroepen om aan de slag te gaan om de eieren te vinden, voordat de gemene hazen ze te pakken krijgen. Geef de kinderen allemaal een zaklamp mee en laat ze op zoek gaan.

Paaseieren hindernisparcours

Er voelt niets zo goed als de dag ’s morgens meteen actief beginnen. Wat dacht je van een zinderend paaseieren hindernisparcours. Stel in de tuin een uitdagende hindernisbaar op. Laat hierbij je fantasie de vrije loop gaan. De kinderen moeten het parcours afleggen met een soeplepel in de hand met daarop een rauw ei. Dit ei mag tijdens het afleggen van het parcours niet vallen, anders moet men opnieuw beginnen. Aan het einde van het parcours wacht natuurlijk een leuke verrassing.

Tips voor hindernissen:

Twee emmers met een bezem als een paardensprong, zigzaggen tussen een rij lege melkflessen door, maak een tunnel waar de kinderen doorheen moeten kruipen (bijvoorbeeld een tuintafel met een deken eroverheen), leg hoepels op de grond zodat de kinderen van de ene hoepel naar de andere moeten overstappen etc.
© 2013 - 2024 Faffie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Christelijke Feestdagen - PasenChristelijke Feestdagen - PasenPasen is een christelijk feest, echter de manier waarop de meeste mensen Pasen vieren (met eieren en de Paashaas) is nie…
Paaseieren versierenIeder jaar zo rond pasen gaan veel kinderen en volwassenen paaseieren beschilderen. Het is een leuk werkje om te doen en…
Lessugesties kleuters: Rekenactiviteiten rondom PasenLessugesties kleuters: Rekenactiviteiten rondom PasenPasen leent zich goed voor tal van leuke lessuggesties voor kleuters. Hierbij wordt al gauw gedacht aan knutselactivitei…
Pasen: feiten over eieren op tafel!Pasen: feiten over eieren op tafel!Het eten van eieren hoort bij Pasen. Over de gezondheid en veiligheid van eieren doen tegenwoordig veel fabels de ronde.…

Candy Crush - Uitleg en HintsCandy Crush - Uitleg en HintsCandy Crush Saga is op dit moment het spel voor op de Iphone, Android en Facebook. Het is gebaseerd op het spelletje Bej…
Habbo: Het promoten van je kamerHabbo (ook bekend als habbohotel) is een online spel gericht op jongeren. Wellicht speel je het en heb je ook al een moo…
Faffie (113 artikelen)
Laatste update: 19-03-2013
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Spellen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.