Geld winnen, besparen en verdienen: Tips om rijk te worden

Veel geld. Iedereen wil het wel maar weinigen hebben het ook echt. Het grote geld. Je kunt geld verdienen door hard te werken en genoeg te sparen of te lenen. Je kunt ook geld winnen door geluk te hebben of gewoon heel slim te zijn. Lees hier de beste tips om binnen een jaar rijk te worden. Vandaag is de beste dag om te beginnen met het vergaren van een kapitaal en hoe je dat het beste én het snelste doet, dat lees je hier. Wanneer je nu begint, kun je morgen al rijker zijn dan vandaag.

Geld winnen in de Staatsloterij, de Lotto of met krasloten

Deze drie loterijen hebben het hoogste uitkeringspercentage van alle loterijen en worden gecontroleerd door de staat. Alle drie deze loterijen hebben een winkans van minimaal één op drie. De kans dat je heel veel geld wint lijkt misschien klein maar er is altijd iemand, die er vandoor gaat met miljoenen. Wanneer je niet meespeelt, ben jij het zeker niet. Wanneer je wel meespeelt, ben je het daarentegen misschien wel en ben je opeens heel gemakkelijk miljonair.

De investering is niet groot, want je speelt al mee voor een bedrag dat varieert van een paar euro tot iets meer dan een tientje. Bij de Staatsloterij, Lotto of bij krasloten gaat er geen deel van de opbrengst naar het goede doel. Wanneer je dat liever hebt kun je beter kiezen voor de Sponsorloterij of Postcodeloterij maar besef dan wel dat het uitkeringspercentage bij deze loterijen om precies diezelfde reden lager ligt dan bij de top-3 van loterijen in Nederland.

Prijzen winnen door het meedoen met wedstrijden, prijsvragen en slagzinnen

De wedstrijden en prijsvragen vliegen je om de oren. Maar hoe vaak doe je ook werkelijk mee? Doe structureel mee met elke prijsvraag op Internet of in een tijdschrift, waarin de hoofdprijs iets is wat je echt graag zou willen winnen. Meestal hoef je niet meer te doen dan een simpele vraag te beantwoorden en je gegevens achter te laten. Twee minuten werk en heel veel plezier wanneer je toch een keer de winnaar zou blijken te zijn van die auto of die plasma-televisie.

Slagzinnen schrijven is bijna een vak apart maar je wint al snel, wanneer je iets beters instuurt dan een halfwassen sinterklaasrijmpje. Een goede slagzin hoeft niet te rijmen maar moet wel origineel zijn en liefst iets van ritme bevatten. De aanbieders van de prijzen zijn dol op het horen noemen van hun merknaam en hebben het liefst dat je die de hemel in prijst. Doe dat dan ook. Ooit liep er een wedstrijd van een groot warenhuis in Nederland, waarvan er iedere week prijzen werden uitgereikt voor de beste slagzinnen. Ik deed iedere week mee en won twee reizen (één naar Cuba en één naar de Dominicaanse Republiek), een kofferset met beautycase, 250 EUR aan contanten en een draagbare DVD-speler.

Geld besparen door goed na te denken over je uitgaven

Alles wat je niet uitgeeft is geld dat je eigenlijk gewonnen hebt. Een onderzoek toonde aan dat miljonairs allemaal één eigenschap gemeenschappelijk hebben en dat is gierigheid. Een miljonair is altijd een vrek en zal nadenken over hoe hij of zij de uitgaven kan beperken en de inkomsten kan doen toenemen. Een miljonair wordt geen miljonair door puur en alleen heel veel geluk of ondernemersbloed te hebben maar wordt met name rijk door bewust na te denken over elke cent, die in zijn of haar handen terecht komt.

Zoek dus actief naar tips om te besparen op energie, cosmetica of meubelen. Op websites kun je gratis meubelen vinden, die je overal in Nederland kunt afhalen bij particulieren. Je kunt ze daarna ook weer rustig verkopen aan anderen, als je geweten het je toestaat. Vintage winkels hebben de leukste kleren, die niemand anders aanheeft. En de zoektocht naar het goedkoopste GSM abonnement, de voordeligste Internetaansluiting en de bijna gratis groene stroom levert altijd wat op. En stop eindelijk eens met roken en drink met je vrienden een drankje thuis in plaats van meerdere keren per week uit te gaan.

Geld verdienen door nieuwe ondernemingen op te zetten

Kijk naar de wereld om je heen en zie de mogelijkheden. Overal zijn mogelijkheden om geld te verdienen. Door wat je niet meer gebruikt in huis te verkopen. Door iets wat je goed kunt niet meer gratis te doen voortaan. Door je ogen te openen en de commerciële kansen te zien, die overal bestaan. Je kunt geld verdienen met artikelen schrijven, e-mails lezen, vaardigheidsgames spelen, websites publiceren of met bloggen.

Zoeken naar de hoogste rente voor je spaarrekening en de laagste rente voor je lening

Ook de zoektocht naar de hoogste rente voor je spaargeld levert natuurlijk wel wat op. Een paar procent verschil in rente maken een enorm verschil op jaarbasis. Zet het gedeelte van het geld dat je langer kunt missen vast op een spaardeposito, zodat je nog meer rente krijgt dan op een spaarrekening. En wanneer je een beetje durft: Ga beleggen of waag eens een keer een gokje in het casino.

Wanneer je een lening hebt, ga dan shoppen bij andere financiële aanbieders om te kijken of je die kunt laten oversluiten tegen een lager rentetarief. Op Internet zijn er heel veel aanbieders, die stunten op tarieven waarbij je er natuurlijk wel voor moet waken dat de boeterente, die je moet betalen om weg te gaan bij je huidige aanbieder, niet de voordelen van het oversluiten van een dure lening overtreft.

Rijk worden door vandaag nog te beginnen met geld winnen, besparen en verdienen

Een dag wachten is een dag later miljonair worden. Wanneer je rijk wilt worden, zul je er iets voor moeten doen. Houd je ogen open en ga actief aan de slag met geld winnen, besparen op hoge kosten en geld verdienen door het nemen van nieuwe initiatieven. Begin vandaag nog met de rest van je leven en als je het goed doet ben je morgen al rijker dan je zou zijn geweest wanneer je niets zou hebben gedaan.
© 2009 - 2024 Sterretje999, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Student verdient geld met lenen en sparen bij DUOStudent verdient geld met lenen en sparen bij DUOHoe verdien je als student snel wat extra geld met een rentedragende lening bij DUO, je studieschuld? Combineer zo lenen…
Eerst sparen, dan pas kopenEerst sparen, dan pas kopenLes nummer één die kinderen leren over geld, wordt vaak vergeten door volwassenen. Om iets te kunnen kopen, moet je eers…
Hoe snel bent u miljonair?Hoe snel bent u miljonair?Rente op rente krijgen, procent sommen maken, rente verdubbelen, niets gaat sneller dan rente op rente (behalve de bitco…

Krasloten: alle krasloten op een rijKrasloten: ze zijn niet meer weg te denken in Nederland. Krasloten zijn uitgegroeid tot een van de populairste kansspele…
Krasloten: de December KalenderKrasloten: de December KalenderDe December Kalender van krasloten is een kraslot waar je 31 dagen lang plezier van hebt. Dit grote kraslot, dat je voor…
Sterretje999 (364 artikelen)
Laatste update: 22-01-2014
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Kansspelen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.